Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taasiseseisvumise aastapäeva tähistatakse Tartus kõnekoosoleku ja rahvariiete tuulutamisega (2019-08-19 08:32:24)


20. augustil tähistatakse Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 28. aastapäeva traditsioonilise kõnekoosolekuga Kalevipoja juures ning rahvariiete tuulutamise piknikuga.


Kell 11.00 algab Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 28. aastapäevale pühendatud tseremoonia Vabadussõja mälestussamba Kalevipoeg juures. Kõnelevad Tartu linnapea Urmas Klaas, ajaloolane Küllo Arjakas, helilooja Alo Põldmäe, Eesti Naisüliõpilaste Seltsi esindaja noorliige Anne Riina Peters. Esinevad: Tartu Üliõpilassegakoori ja kammerkoor Helü ühendkoor (dirigent Küllike Joosing), puhkpilliorkester Tartu (dirigent Jaan Tilgar).

Kell 12.00 toimub rahvarõivaste tuulutamise piknik kesklinna pargis. Rahvarõivaste tuulutamise päeval soovitatakse kõigil oma rahvariided kapist välja võtta ja selga panna. Piknikul on soovijatel võimalus oma rõivaid lähemalt tutvustada, etteaste teevad ka rahvarõivakooli lõpetanud ning küsimustele vastavad asjatundjad. Huvilised saavad punuda endale kaaruspaela, keerunööri või näpunööri, sääre- või südamepaela. Tulla tasub piknikukorviga, pere ja sõbraga, sest meelelahutust ja kooslustimist pakub noorte pärimusrühm Tähelinnud. Lähemalt. Korraldajad paluvad jäädvustada oma rahvariided päevapiltniku juures, et panna kokku pildialbum folkloorifestivalidel ja pärimuspidudel, laulu- ja tantsupidudel kantud rahvarõivastest. Lähemalt.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.