Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2019-08-21 08:34:20)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 155 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 51 varavastast kuritegu, mille seas 42 vargust ning kaks sõidukivargust ja sõiduki omavolilist kasutamist. Registreeriti 17 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga 18 inimest. Tabati 71 alkoholijoobes ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Väärtegusid registreeriti 707.

Registreeriti 11 piirilt väljastatud sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja neli inimest ning Schengeni viisaeeskirja rikkumisi esines kahel korral ja leidis aset ka kolm piirirežiimi ning dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

16. augustil teatati, et Haaberstis Õismäe teel lõi 60-aastane mees korduvalt oma elukaaslast, 73-aastast naist. Politseinikud pidasid ründaja kinni ja toimetasid jaoskonda.

16. augustil teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris ründas 39-aastane mees oma abikaasat, 47-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

16. augustil teatati, et Hagudi tänaval tekkis rüselus kahe mehe vahel, milles sai kannatada 23-aastane mees. Kiirabi kontrollis kannatanu vigastused.

16. augustil teatati, et Lasnamäel Võru tänaval asuvas korteris tekkis konflikt 42-aastase naise ja talle tuttava 23-aastase naise vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

16. augustil teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel asuvas korteris ründas 47-aastane mees oma elukaaslast, 38-aastast naist. Kannatanu käis haiglas vigastusi fikseerimas.

16. augustil teatati, et Lasnamäel Kesk-Sõjamäe tänaval toimus tüli kahe mehe vahel, milles sai kannatada 70-aastane mees. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

16. augustil teatati, et Pikal tänaval toimus kaklus mitme osalejaga, milles sai vigastada 40-aastane mees. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

17. augustil teatati, et Kristiines Iirise tänaval peksis 35-aastane mees oma elukaaslast, 38-aastast naist. Kiirabi vaatas üle kannatanu vigastused ja politseinikud pidasid mehe kinni.

17. augustil teatati kaklusest Teatri väljakul 27-aastase mehe ja 17-aastase nooruki vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

17. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuvas kohvikus ründas seni tuvastamata mees 47-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

17. augustil teatati, et Viru tänaval lõi seni tuvastamata mees 31-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

17. augustil teatati, et Tatari tänaval asuva baari eest toimus kaklus, kus 25-aastane mees lõi 28-aastast naist, mille peale 23-aastane mees ründas omakorda esimest meest. 25-aastane mees toimetati kiirabiga haiglasse.

18. augustil teatati, et Lasnamäel Tondiraba tänaval ründas 19-aastane mees teist 26-aastast meest, tekitades talle eluohtlikke kehavigastusi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

18. augustil teatati, et Vabaduse väljakul tekkis kaklus neidude vahel, milles sai kannatada 27-aastane naine. Politseinikud toimetasid kannatanu ütluste võtmiseks jaoskonda.

18. augustil teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuvas tanklas ründas 24-aastane naine teist 24-aastast naist. Politseinikud kuulasid kannatanu üle ning juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

18. augustil teatati kaklusest Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas baaris, milles sai kannatada 44-aastane mees. Kiirabi kontrollis kannatanu vigastused.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

16. augustil teatati, et Maardus ründas 56-aastane mees pudeliga 43-aastast meest. Politseinikud toimetasid ründaja jaoskonda.

18. augustil teatati, et Vääna-Jõesuu külas tekkis kähmlus alkoholijoobes 40-aastase mehe ja 37-aastase naise vahel, kes püüdis takistada mehe autoga sõitmist. Politseinikud pidasid mehe kinni ja toimetasid kainenema.

Juhtumid piiril

16. augustil saabus Tallinna lennujaama 1990. aastal sündinud Ukraina kodanik, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust ja olemust, või päritoluriiki naasmiseks või transiidiks vajalikud dokumendid. Naisele koostati piiril sisenemiskeeld ning kuni sobiva lennu väljumiseni viibib isik Tallinna lennujaama Non- Schengeni alal.

16. augustil viis Põhja prefektuuri piirivalvebüroo piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik läbi illegaalimenetluse 1978. aastal sündinud Läti Vabariigi kodaniku suhtes, kes tuli Eestisse ebaseaduslikult 14. augustil. Mees peeti samal päeval peeti Tallinnas kinni, kuna tal on kehtiv sissesõidukeeld Eestisse kuni 10.12.2020. Lisaks koostati Euroopa Liidu kodaniku viibimisõiguse piiramine ja ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Mees toimetati Ikla piiripunkti.

17. augustil kontrollis Põhja prefektuuri Tallinna kordoni toimkond reisilaevalt Star saabunud 1990. aastal sündinud Kolumbia Vabariigi kodanikku. Vastavalt passis olevatele piiriületustempli jäljenditele oli mees ületanud viisavaba viibimise perioodi 43 päeva võrra. Eestisse tuli isik Soomest turistina üheks päevaks koos tüdruksõbra ja tema emaga (Soome Vabariigi kodanikud). Mehe väitel on ta kogu selle aja viibinud Soomes ja tal on Soome migratsioonibüroos pandud aeg kinni, et elamisluba või viisat taotleda. Soome Vabariiki teostatud päringu vastusest selgus, et neil ei ole teavet tema elamisloa taotluse kohta. Mehele määrati rahatrahv summas 200 eurot. Koostati isiku tuvastamise akt, Eestis seadusliku aluseta viibiva ja viibinud välismaalase arvestuskaart ja ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Lisaks kohaldati sissesõidukeeld Schengeni alale kolmeks kuuks.

18. augustil kontrollis Põhja prefektuuri Tallinna kordoni patrull Tallinnas 1979. aastal sündinud Iraagi Vabariigi kodanikku, kes saabus Rootsi Kuningriigist Eesti Vabariiki reisilaevaga Baltic Queen ning tal puudus esitamiseks viisa, elamisluba või muu elamisõigust tõendav dokument. Mehele määrati rahatrahv 15 trahviühikut, summas 60 eurot.

18. augustil saabusid Põhja prefektuuri Tallinna lennujaama Kiievist kaks Ukraina kodanikku: 1998. aastal sündinud mees ja 1982. aastal sündinud mees, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid, arvestades riigis viibimise kestust ja olemust, või päritoluriiki naasemiseks või transiidiks vajalikud dokumendid. Neile koostati piiril sisenemiskeelud ning nad viibivad kuni tagasilennuni lennujaama Non-Schengeni alal.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

18. augustil teatati, et Rakvere linnas Õllepruuli tänaval lõi 28-aastane mees 26-aastast meest. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

18. augustil teatati, et Rakvere vallas Lepna alevikus lõi 47-aastane mees korduvalt oma 33-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

Vargused

16. augustil teatati, et Rakveres F.R. Kreutzwaldi tänaval varastati sõiduauto Mitsubishi. Sõiduki võtmed olid süütelukus. Kahju on 700 eurot.

Ööl vastu 16. augustit varastati Kadrina vallas Kadapiku külas traktori küljest GPS seadme antenn. Kahju on 5300 eurot.

16. augustil teatati, et Kadrina vallas Hulja alevikus tungiti sisse kinnisele territooriumile ning traktorite küljest varastati kuus GPS antenni ja neli GPS monitori. Esialgne kahjusumma on 48 000 eurot.

17. augustil teatati, et Kunda linnas tungiti sisse kuuri Võidu tänaval ning varastati erinevaid tööriistu, murutrimmer Stihl, nurgasaag ja akudrell Metabo. Kahju on 950 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

16. augustil teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Ilmajaama tänaval lõi 14-aastast neiut tuttav tüdruk.

16. augustil teatati, et Narvas Jõe tänaval löödi 22-aastast meest. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 23-aastase mehe.

17. augustil teatati, et Kohtla-Järvel Torujõe tänaval lõi 59-aastane mees 61-aastast meest.

17. augustil teatati, et Narvas Tuleviku tänaval tungiti kallale 46-aastasele mehele. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

18. augustil teatati, et Narvas Võidu prospektil lõi 39-aastane mees oma 32-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

18. augustil teatati, et Sillamäe linnas I. Pavlovi tänaval lõi 37-aastane mees oma 41-aastast elukaaslast.

18. augustil teatati, et Narvas 3. Roheline tänaval lõi 44-aastane mees oma 23-aastast kasutütart ning sooritas mitu lasku relvataolisest esemest. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

18. augustil teatati, et Narvas Mõisa tänaval lõi 35-aastane mees oma 42-aastast elukaaslast. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

18. augustil teatati, et Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Lehola tänaval tungis 37-aastane naine kallale oma 44-aastasele abikaasale.

Vargused

16. augustil teatati, et Narvas P. Kerese tänaval varastati trepikoja ette järelevalveta jäetud jalgratas. Kahju on 700 eurot.

17. augustil teatati, et Kohtla-Järvel Keemia tänaval asuva ettevõtte territooriumil varastati kütust. Kahjusumma on täpsustamisel.

17. augustil teatati, et Narvas Mõisa tänaval asuvas meelelahutusasutuses varastati seljakott ja kohver, milles olid isiklikud esemed ja sülearvuti. Kahju on 2370 eurot.

18. augustil teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval varastati jalgratas Kross. Kahju on 573 eurot.

Ajavahemikul 27. juuli kuni 9. august varastati Narvas Fama keskuse territooriumilt erinevaid istikuid. Kahju on 1310 eurot.

Avaliku korra rasked rikkumised

17. augustil teatati, et Narvas 26. Juuli tänaval tehti korteri aknast mitu lasku stardipüstolist. Politseinikud pidasid kahtlustatavana kinni 40-aastase mehe.

18. augustil teatati, et Narvas Võidu tänaval ähvardas 18-aastane noormees relvataolise esemega 36-aastast meest. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Lähenemiskeelu rikkumine

17. augustil teatati politseile konfliktist Kohtla-Järvel Endla tänaval. Omavahel tülitsesid elukaaslased, 40-aastane mees ja 36-aastane naine. Mees rikkus kohtu poolt kohaldatud lähenemiskeeldu. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

16. augustil avastas Vasknarva kordoni patrull piirirežiimi rikkumise Narva jõel, kus 1978. aastal ja 1955. aastal sündinud mehed tegelesid kalastamisega ajutisele kontrolljoonele lubatust lähemal. Piirivalvurid hoiatasid mehi.

18. augustil avastas Narva kordoni seirevaatleja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse Narva jõel. Piirivalvuris tuvastasid, et rikkujaks oli 1967. aastal sündinud Eesti elanik, kes liikus Eesti Vabariigist Venemaale ja tagasi. Mehele määrati rahatrahv.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehalised väärkohtlemised

18. augustil sai politsei teate, et Türil lõi varem sarnaste kuritegude eest kriminaalkorras karistatud 46-aastane mees 59-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 46-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

17. augustil sai politsei teate, et Järva vallas lõi 49-aastane mees oma 38-aastast elukaaslast.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

17. augustil sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallast lõi 49-aastane mees oma 53-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Vargus

18. augustil sai politsei teate, et Sindis varastati elumaja hoovist kakas lukustamata jalgratast. Vargusega tekitati kahju ligi 270 eurot.

Kehaline väärkohtlemine

17. augustil sai politsei teate, et Kilingi-Nõmmel tungis 49-aastane naine kallale oma 25-aastasele tütrele, kes sai viga.

Ähvardamine

15. augustil sai politsei teate, et Pärnu Mai tänaval ähvardas 31-aastane mees oma 47-aastast elukaaslast.

Raplamaa

Vargus

18. augustil sai politsei teate, et Kohilas siseneti lukustamata ukse kaudu eluhoonesse ja varastati ligi 1160 eurot sularaha.

Asja omavoliline kasutamine

17. augustil sai politsei teate, et Järvakandi alevis kasutas 21-aastane naine omavoliliselt eluhoone ees seisnud sõiduautot BMW. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

18. augustil sai politsei teate, et Raplas Kooli tänaval ründas seni tuvastamata isik 18-aastast meest, kes sai viga.

16. augustil sai politsei teate, et Kohila alevis lõi 40-aastane mees oma 69-aastast isa.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehalised väärkohtlemised

Ööl vastu 18. augustit löödi Põltsamaal Lossi tänaval 15-aastast noormeest. Meedikud andsid noorukile esmaabi ning seejärel viidi poiss koju. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

17. augusti hilisõhtul lõi joobes 38-aastane mees Põltsamaa vallas Pudukülas 43-aastast elukaaslast. Meedikud andsid naisele esmaabi kohapeal. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

17. augustil puhkes Tartus Lina tänava korteris kolme mehe vahel rüselus, milles sai viga 21-aastane mees. Politsei pidas lööjad kinni ning toimetas asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

Ööl vastu 17. augustit ründas seni tuvastamata mees Tartus jalakäijate silla lähistel 23-aastast naist. Naisel õnnestus mehe käest lahti rabeleda ja koju põgeneda. Juhtunu üksikasju ning ründajat selgitab politsei kriminaaluurimises.

Vägivald võimuesindaja vastu

Ööl vastu 17. augustit sai politsei teate öörahurikkumisest Kastre vallas Roiu alevikus, kus ühes korteris kümmekond inimest pidutses. Kohale saabunud politseinike korraldusi joobes isikud ei täitnud ja osa seltskonnast ründas kahte politseinikku. Politsei kasutas agressiivsete inimeste kinnipidamisel jõudu ja pipragaasi ning viis kaks meest ja ühe naise arestimajja. Meditsiinilist abi osutasid kiirabitöötajad nii kinnipeetud pidulistele kui ka politseinikele, kellest viimased peale esmaabi teenistust jätkasid. Kinnipeetute suhtes alustati kriminaalmenetlust seoses vägivallaga võimuesindaja vastu. Lisaks alustas politsei asjaolude selgitamiseks ka teenistusliku kontrolli.

Vargus

16. augustil teattai, et Kambja vallas Ülenurme alevikust varastati muruniiduk. Kahju on 1200 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

18. augusti varahommikul lõi joobes 57-aastane mees Tõrva vallas Kalme külas 55-aastast naist. Meedikud andsid naisele esmaabi. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis esmalt arestimajja kainenema.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

18. augusti õhtul lõi joobes 44-aastane mees Setomaa vallas Mikitamäe külas 49-aastast pereliiget. Politsei pidas lööja kinni ning toimetas ta kainenema. Kannatanule andsid meedikud kohapeal esmaabi.

Juhtumid piiril

16. augusti hommikul avastas Saatse kordoni radarvaatleja Pihkva järvel Kulje lahel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse mootorpaadi poolt, kahe isikuga pardal, suunaga Venemaa Föderatsioonist Eesti Vabariiki ja tagasi. Juhtumist teavitati Venemaa Föderatsiooni piirivalvet.

18. augusti keskpäeval avastas Mustvee kordoni radarvaatleja Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse paadi poolt, kahe isikuga pardal, suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Piirivalvetoimkond pidas piiri ületanud 60- ja 54-aastased mehed kinni ja neid karistati rahatrahviga.

18. augustil pidasid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eestist lahkumisel kinni Kõrgõstani kodaniku, 35-aastase mehe, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis kaheksa kalendripäeva seadusliku aluseta ning neist ühe Eestis. Õigusrikkujale määrati 160-eurone rahatrahv ning ta saadeti Venemaa Föderatsiooni.

19. augustil avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kontrollitud Venemaa numbrimärgiga Honda antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud. Juhile tehti hoiatus, seade eemaldati ning juhil lubati oma teekonda jätkata.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.