Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2019-08-22 08:26:51)


Möödunud kahe ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 97 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks tapmine, kaks avaliku korra rasket rikkumist ja 33 varavastast kuritegu, mille seas 26 vargust. Registreeriti kuus inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai viga viis inimest. Tabati 50 alkoholijoobes sõidukijuhti ja üks narkojoobes sõidukijuht. Väärtegusid registreeriti 330.

Registreeriti üheksa piirilt väljastatud sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja üks inimene ning Schengeni viisaeeskirja rikkumisi esines kahel korral ja leidis aset ka üks piirirežiimi ning dokumendikohustuse rikkumine. Fikseeriti ka kaks salakaubavedamise juhtumit.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

19. augustil teatati, et Kesklinnas Lastekodu tänaval löödi 36-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

19. augustil teatati, et 38-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Uus-Maleva tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 40-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.

19. augustil teatati, et 36-aastane mees lõi Kesklinnas J. Vilmsi tänaval asuvas korteris oma elukaaslast, 31-aastast naist.

Ööl vastu 20. augustit teatati, et Põhja-Tallinnas Puhangu tänaval löödi 33-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi.

Ööl vastu 20. augustit teatati, et alkoholijoobes 30-aastane naine ründas Kesklinnas Tartu maanteel asuvas meelelahutusasutuses turvameest, 30-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid naise kinni.

20. augustil teatati, et 31-aastane mees lõi Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris oma abikaasat, 30-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

20. augustil teatati, et 71-aastane mees lõi Lasnamäel Katleri tänaval asuvas korteris oma abikaasat, 70-aastast naist ja tekitas talle valu. Konflikti ajal viibis korteris alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

20. augustil teatati, et 35-aastane mees lõi Mustamäel Sõpruse puiesteel oma ema, 53-aastast naist ja tekitas talle valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

20. augustil teatati, et 44-aastane mees lõi Mustamäel E. Vilde teel asuvas korteris oma elukaaslast, 51-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Tapmine

20. augustil teatati, et Haaberstis Õismäe teel leiti meesterahva vägivallatunnustega surnukeha. Politsei palub kõigil, kel on juhtunu kohta infot, sellest politseile teada anda telefonil 58836465 või e-posti aadressil pohja.isikuvihje@politsei.ee.

Vabaduse võtmine seadusliku aluseta

19. augustil teatati, et Saku vallas võeti vabadus 19-aastaselt noormehelt, kelle olid talle tuttavad noormehed metsa viinud.

Võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi käitlemine

20. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Paldiski maanteel asuvas poes üritati maksta suveniirrahaga.

Vargus

19. augustil teatati, et Mustamäel Kiili tänaval varastati neli sõidukirehvi. Kahjusumma on selgitamisel.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

19. augustil teatati, et 48-aastane naine lõi Loksal oma naabrit, 64-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 48-aastase naise kinni.

19. augustil teatati, et 44-aastane mees lõi Pärnamäe külas asuvas majas oma abikaasat, 36-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Konflikti ajal viibis majas kolm alaealist last. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Liikluses hukkunu

21. augustil suri haiglas 12. augustil Tallinna-Rannamõisa-Kloogaranna maanteel juhtunud liiklusõnnetuses vigastada saanud 39-aastane naine. Sel aastal on Eestis toimunud 895 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles on saanud vigastada 1124 inimest ja hukkunud 39 inimest.

Juhtumid piiril

19. augustil saabus Tallinna lennujaama Kiievist 1996. aastal sündinud Ukraina kodanik, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid riiki sisenemiseks. Mehele koostati piiril sisenemiskeeld ning ta paigutati lennujaama Non-Schengeni alale ootama tagasilennu võimalust.

19. augustil vormistas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnik ettekirjutuse Eestist lahkumiseks 1987. aastal ja 1989. aastal sündinud Valgevene Vabariigi kodanikele, kes sooritasid 18. augustil varguse katse Tallinnas asuvas Prismas. 19. augustil lõpetas PPA ennetähtaegselt meeste viisavaba viibimisaja ning nende viisad tunnistati kehtetuks. Lisaks kohaldati meestele kuueks kuuks sissesõidukeeld.

20. augustil saabus Tallinna lennujaama Antalyast 1980. aastal sündinud Gruusia kodanik, kellele koostati piiril sisenemiskeeld, kuna tal puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning piisavad elatusvahendid arvestades riigis viibimise kestust. Mees jääb kuni esimese võimaluseni riigist lahkuda lennujaama kinnisele transiitalale.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

19. augustil teatati, et Viru-Nigula alevikus tungis 61-aastane mees kallale 43-aastasele mehele ning lõi teda noaga. Rüseluse käigus sai viga ka ründaja. Mehed toimetati esmaabi andmiseks haiglasse ning seejärel politseijaoskonda menetlustoimingute läbiviimiseks.

19. augustil teatati, et Väike-Maarja vallas Simuna alevikus tungis 30-aastane mees kallale oma 32-aastasele elukaaslasele.

Vargused

19. augustil teatati, et Väike-Maarja alevikus tungiti sisse garaaži Tare tänaval ning varastati ketaslõikur ja mootorsaag ESPINA ning muid tööriistu. Kahjusumma on 400 eurot.

20. augustil teatati, et Rakvere linnas Arkna teel varastati ehitusobjektil seisnud tõstukilt Volvo kaitseplokk. Kahju on 1260 eurot.

Ida-Virumaa

Ähvardamine

19. augustil alustati kriminaalmenetlust seoses sellega, et kirja teel ähvardati tapmisega Jõhvis töötavat kohtutäiturit, 42-aastast naist.

Kehalised väärkohtlemised

19. augustil teatati, et Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval tungis 27-aastane mees kallale oma 59-aastasele emale. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

19. augustil teatati, et Sillamäe linnas Kajaka tänaval tungiti kallale 60-aastasele mehele. Mees toimetati haiglasse.

20. augustil teatati, et Kohtla-Järvel Aia tänaval tungis 21-aastane mees kallale oma 54-aastasele isale. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

20. augustil teatati, et Narvas Kangelaste tänaval löödi 19-aastast noormeest.

20. augustil teatati, et Narvas Võidu prospektil lõi 29-aastane mees korduvalt oma 26-aastast abikaasat. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

20. augustil teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval lõi 43-aastane naine taburetiga oma 48-aastast sõbrannat. Politseinikud pidasid kahtlustatava kinni.

Vargused

19. augustil teatati, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Puru teel varastati mobiiltelefon Sony Xperia ja kaitsekaaned, mille vahel olid dokumendid, pangakaart ja 20 eurot sularaha. Kahju kokku on 319 eurot.

19. augustil teatati, et Narvas Uusküla tänaval varastati trepikoja eest jalgratas Scott. Kahju on 300 eurot.

19. augustil teatati, et Narvas Kreenholmi tänaval varastati jalgratas Texo ja jalgratas Leader. Kahju kokku on 448 eurot.

20. augustil teatati, et Narvas varastati Rahu tänavale pargitud sõiduautost saag ja perforaator Makita. Kahju kokku on 260 eurot.

Juhtumid piiril

19. augustil tuvastas Narva kordoni seirevaatleja, et Narva jõel ületas paat kahe inimesega pardal ajutist kontrolljoont Vene Föderatsioonist Eesti Vabariiki ja tagasi. Rikkumisest teavitati Vene Föderatsiooni piirivalvet.

19. augustil tuvastas Vasknarva kordoni seirevaatleja, et Narva jõel ületas paat ühe inimesega pardal ajutist kontrolljoont Vene Föderatsioonist Eesti Vabariiki ja tagasi. Rikkumisest teavitati Vene Föderatsiooni piirivalvet.

19. augustil avastas Vasknarva kordoni seirevaatleja piirirežiimi rikkumise Narva jõel. Paat, mida juhtis 1958. aastal sündinud Eesti kodanik viibis ajutisele kontrolljoonele lubatust lähemal ning mees tegeles kalastamisega. Kohale suundunud piirivalvurid hoiatasid meest.

19. augustil saabus Narva-1 piiripunkti riigist väljuvale suunale 1963. aastal sündinud Vene Föderatsiooni kodanik, kes viibis Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 11 päeva. Koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks ning naine lahkus Venemaale.

19. augustil saabus Narva-1 piiripunkti riiki sisenevale suunale 1979. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kellel puudusid asjakohased dokumendid ja piisavad rahalised vahendid riiki sisenemiseks. Piiril väljastati sisenemiskeeld ning mees saadeti tagasi Venemaale.

20. augustil kontrollisid piirivalvurid Narva veehoidlal väikelaeva, mida juhtis 1960. aastal sündinud mees. Mehel tuvastati alkoholijoove, mis ületas lubatud piirmäära. Alustati väärteomenetlust ning mehele määrati rahatrahv.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus

18. augustil sai politsei teate, et Pärnus Malmö tänaval varastati kott ühes mobiiltelefoniga Samsung. Vargusega tekitati kahju ligi 260 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Ähvardamised

20. augusti õhtul ähvardas 59-aastane joobes mees Tartus Kuu tänava eramus 50-aastast õde. Keegi viga ei saanud. Politsei pidas mehe kinni ning viis ta esmalt kainenema.

19. augusti hommikul ähvardas 39-aastane mees Peipsiääre vallas Kallaste linnas asuvas korteris 41-aastast elukaaslast. Keegi viga ei saanud. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Vargused

Ööl vastu 20. augustit varastati Tartus Haki tänava kortermaja trepikojast lukustatud jalgratas. Kahju on 338 eurot.

Ööl vastu 19. augustit varastati Kambja vallas Soinaste küla garaažist tööriistu. Kahju on selgitamisel.

18. augustil teatati, et Tartus Puiestee tänava eramu trepikojast varastati Kross jalgratas. Kahju on 299 eurot.

Valgamaa

Raske tervisekahjustuse tekitamine

Ööl vastu 21. augustit löödi Tõrvas Männiku tänava eramu juures 40-aastast meest. Raskelt viga saanud mehe viisid meedikud haiglaravile. Politsei pidas kohapeal kinni joobes 34-aastase mehe ning viis ta esmalt kainenema. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Võrumaa

Ähvardamine

Ööl vastu 20. augustit ähvardas joobetunnustega 44-aastane mees Setomaa vallas Obinitsa külas 29-aastast abikaasat raketipüstoliga. Politsei pidas mehe kinni ning viis ta arestimajja. Kodust leitud raketipüstol võeti hoiule. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

Juhtumid piiril

19. augustil kella 9 paiku kontrolliti Luhamaa maanteepiiripunktis Venemaa Föderatsiooni registreerimismärkidega sõiduautot Renault Megane, mida juhtis 74-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Tolli kontrolli käigus leiti sõidukist kerekonstruktsioonidesse peidetuna 38 700 sigaretti. Juhtumit menetleb Maksu- ja Tolliamet.

19. augustil kella 13.30 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kel puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks. Kuna piiripunkti saabunud mehe viisa oli kehtetu, vormistati talle riiki sisenemise keeld ning ta saadeti tagasi Venemaale.

19. augustil kella 15.30 ajal kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunkti saabunud Eesti numbrimärgiga sõiduautot Volkswagen, kust avastasid vedrujõul avaneva noa, mis on Eestis tsiviilkäibes keelatud. Keelatud ese võeti mehelt ära, talle koostati väärteoprotokoll, misjärel lubati tal oma teekonda jätkata.

19. augustil kella 21 ajal kontrolliti Luhamaa maanteepiiripunktis Venemaa Föderatsiooni registreerimismärgiga sõiduautot Mercedes-Benz Sprinter, mida juhtis 32-aastane Venemaa Föderatsiooni kodanik. Sõidukist leiti Eestis registreeritud mootorratas Honda, mille tehasetähis oli manipuleerimistunnustega. Mootorratas paigutati ekspertiisiks tolliplatsile ning isik lahkus Venemaa Föderatsiooni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.