Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu avas viis uut Maarja peremaja (2019-08-22 08:36:58)


Kolmapäeval, 21. augustil avati Tartus viis Maarja peremaja, mis annavad 50 intellektipuudega inimesele võimaluse hakata elama iseseisvat elu.


Uued peremajad on valminud Ujula 65 ja 67 ning Jaamamõisa 22 ja 22a kruntidel ning peremajaks on renoveeritud Kure 10 asuv elamu. Kõigis majades on keskmiselt 300 ruutmeetrit üldpinda ning need on mõeldud elupaigaks kümnele inimesele.

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on uute peremajade valmimine oodatud sündmus, sest sellist kodu vajavaid inimesi on hetkel rohkem kui linnal võimalusi. "Intellektipuudega inimestele annavad uued peremajad võimaluse harjutada iseseisvat toimetulekut ja kogukonnas elamist," ütles Lees.

Kõik peremajad avatakse täna - Kure 10 kell 13, Ujula 65 ja 67 kell 14 ja Jaamamõisa 22 ja 22a asuvad majad kell 15.

Ujula tänava peremajad ehitas Jaagor Grupp OÜ, Jaamamõisa ja Kure tänava majad Lähte Ehituse AS. Uute peremajade arhitekt oli Marina Orlovski, (O+ OÜ) ja projekteerija RTG Projektbüroo OÜ.
Kure 10 rekonstrueerimisprojekti tegi Voluut OÜ.

Peremajade ehitust rahastatakse osaliselt välisabi projektist "Maarja peremajade loomine Tartusse". Projekti kogumaksumus on 3,5 miljonit eurot, millest Tartu linna omafinantseering on 1,8 miljonit.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.