Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politseinikud teostasid läbiotsimisi Tallinnas ja Pärnus kanepitooteid müüvates poodides (2019-08-29 08:19:12)


Põhja prefektuuri politseinikud teostasid 28. augustil läbiotsimisi Tallinnas ja Pärnus kanepitooteid müüvates poodides

Menetlustoimingud algasid kaheksas Tallinna vanalinnas ja kesklinnas asuvas kanepitooteid müüvas poes, sest on alust arvata, et neis müüdavad tooted võivad sisaldada lubatust suuremal määral THC-d ehk tetrahüdrokannabinooli. Üks läbiotsimine toimus ka Pärnu linnas asuvas poes.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo narko- ja organiseeritud kuritegude talituse ametnikud teostasid täna läbiotsimisi kaheksas kanepitooteid müüvas poes Tallinna vanalinnas ja kesklinnas ning ühes poes Pärnus. Läbiotsimised viidi läbi 23. augustil alustatud kriminaalmenetluste raames.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul näitavad kogutud andmed, et poes müüdavates toodetes võib THC sisaldus ületada lubatud määra, milleks on 0,2%. "Kõnealustes poodides müüdavad kanepitooted sisaldavad kauplejate sõnul peamiselt CBD-d ehk kannabidiooli, mis on üks kanepis sisalduvaid toimeaineid. Kanepi toimeainetest on keelatud THC selle psühhotroopse toime tõttu. Meil on alus arvata, et neis poodides müüdavates kanepitoodetes võib THC sisaldus olla lubatust kõrgem ehk üle 0,2%. Läbiotsimisel konfiskeerisime hulga kanepitooted, sealhulgas erinevad kanepitaime osasid, mille saadame kontrolliks ekspertiisi," ütles Tambre.

Tambre sõnul peab iga ettevõtja olema kursis, milliseid tooteid tema poes müüakse. "Tooteid hankides internetist ja välisriikidest tuleb veenduda, et need on seaduslikud. Vastutus lasub toote käitlejal ehk antud juhul kauplejal," lisas Tambre. Ta rõhutab, et kanepi kasvatamine narkootilise aine valmistamise eesmärgil on keelatud. "Inimesed, kes kanepitoodetega tegelevad, peavad olema kursis regulatsioonidega. Põllumajandusliku tootmise eesmärgil võib kanepit kasvatada Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika asjakohase turukorraldusabinõu nõuete kohaselt ehk siis, kui THC sisaldus jääb alla 0,2%," lisas ta.

Kriminaalmenetlusi viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ja juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur.

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.