Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium: Estonian Celli investeering keskkonnahoidu on eeskujuks teistelegi (2019-09-19 08:04:54)

18.09.2019 tutvustas Estonian Cell oma seni suurimat investeeringut keskkonnahoidu, mis teeb ettevõtte jätkusuutlikuks ja konkurentsivõimeliseks. 20 miljoni suurusest investeeringupaketist 1,7 miljonit saadi Keskkonnainvesteeringute Keskuse ressursitõhususe
investeeringutoetusest.

Kundas tegutsev ettevõte alustas investeeringute ettevalmistustega 2018. aasta kevadel ning paigaldas viimased seadmed tänavu suvel. Projekt keskendub pleegitusprotsessi ümberehitusele ning uue keskmull aeratsioonisüsteemi rajamisele. Kaasaegse tehnoloogiaga reoveepuhastuskompleks puhastab tunduvalt tõhusamalt merevette suunatud heitvett. Samuti kasutatakse tolle protsessi käigus varasemast poole võrra vähem elektrienergiat. Pleegitusprotsessi uuendamine võimaldab kemikaale taaskasutada ning vähendada nende kulu.

"Oleme tunnistajaks, kuidas üks suurettevõtte soovib muuta oma tegevuse keskkonda säästvamaks. Ühtlasi ka nutikamaks, sest lisaks keskkonna hoidmisele aitab investeering ressursitõhususse saavutada kokkuhoidu igapäevakuludelt, mis üldiste kulude kasvu tingimustes tähendab pikemas perspektiivis veelgi suuremat tulu. Sedavõrd suure ettevõtte puhul on poole väiksemad elektriarved juba väga kõnekas näitaja," ütles KIKi juhataja Andrus Treier, lisades et Estonian Celli investeeringuprojekti planeeritav ressursisääst on märkimisväärne 11%.


"Tänaseks on Keskkonnaministeeriumi algatatud ressursitõhususe investeeringu toetust saanud juba kokku 83 ettevõtet üle Eesti. Üks asi on kindlasti see, kui palju nad oma tegevuses sellega võidavad, kuid teine tähelepanuväärt külg on see, kui palju nad paremasse keskkonda kokku panustanud on," ütles keskkonnaminister Rene Kokk.

Ettevõtete ressursitõhusate investeeringute toetuste eesmärk on suurendada ettevõtete ressursitootlikkust innovaatiliste lahenduste kasutuselevõtu kaudu, sealhulgas parimad võimalikud lahendused tehnikasse, ressursijuhtimissüsteemidesse ja neid toetavatesse IT-rakendustesse.

Keskkonnaministeerium töötas ressursitõhususe toetuse välja nüüdisaegse ja keskkonnasõbraliku ettevõtluse edendamiseks. Ressursitõhusate investeeringutega saavutatakse senisest efektiivsema ressursikasutuse ehk väiksemate kuludega tootmine. Lisaks keskkonnakasule mõjutab see positiivselt ka ettevõtte majandustulemusi. Toetust jagatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.


Oma suurinvesteeringut tutvustanud Estonian Cell on saanud ka 2014. aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte tiitli, seda biogaasi tootmiseks reovee kasutamise eest.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.