Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linna kavandatakse 135-kohalist hooldekodu (2019-09-25 08:11:03)

Tartu Linnavalitsus esitas volikogule eelnõu, milles tehakse ettepanek seada linnale kuuluvale Annemõisa 4 kinnistule 50 aastaks hoonestusõigus 135-kohalise hooldekodu rajamiseks.

MTÜ Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Babtistide Koguduse Liit plaanib uue hooldekodu rajamist Tartu linna kasutades selleks ühingule kuuluvat endise Kõrgema Usuteadusliku Seminari hoonet (Annemõisa 2). Hooldekodu soovitakse laiendada ka kõrvalasuvale linnale kuuluvale kinnistule (Annemõisa 4). Kahele kinnistule kavandatava 135-kohalise hooldekodu tarbeks on plaanis renoveerida Annemõisa 2 kinnistul asuv hoone ja ehitada uus hooneosa Annemõisa 4 kinnistule.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on hooldekodukohtade puudus Tartus tõsine väljakutse. "Lisaks Tartu Hooldekodule oleme ostnud oma eakatele üldhooldekoduteenust üle Eesti, sest Tartus asuvate teenuskohtade arv ei ole piisav. Tartlaste esmane valik oleks aga väärikalt vananeda enda kodulinnas. Uus hooldekodu Tartu linnas aitaks sellele tunduvalt kaasa," sõnas Lees.

Hooldekodu projektijuhi Henri Lehtsaare sõnul kaardistati seoses Kõrgema Usuteadusliku Seminari Tallinnasse kolimisega mitmeid erinevaid alternatiive, mida hoonega edasi teha. "Hooldekodu rajamise idee oli meil mitmeid kordi arutlusel. Nähes täna koostöös Tartu linnaga vajadust hooldekodu järele, oli see hea võimalus jätta hoone teenima kogukonda. Hoones jätkavad tegutsemist kogudused ja Puhhi lasteaed. Omades häid partnereid Rootsis, USAs ja Kanadas, on meie soov pakkuda kvaliteetset ja kaasaegset hooldusteenust läbi loodava tervikliku keskkonna," rääkis Lehtsaar.

Hooldekodu ehitus on planeeritud etapiviisiliselt: Annemõisa 2 kinnistule vana hoone ümberehitus ja 50 voodikohaga hooldekodu avamine 2021. aastal ja Annemõisa 4 kinnistule uue hooldekodu ehitus ja 85 voodikohaga hooldekodu avamine hiljemalt 2023. aastal.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.