Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaagentuur kutsub märkama ja eelistama ökomärgisega varustatud tooteid (2019-10-18 08:46:32)

Keskkonnaministeerium ja Keskkonnaagentuur alustavad
sel nädalal kampaaniaga, mis kutsub kõiki tarbijaid üles andma enda pisikest panust planeedi heaolusse ning samal ajal kaitsta oma tervist. Koos kampaaniaga algas ka Instagrami kampaaniamäng, kus võib võita kastitäie EL ökomärgisega tooteid.Teavituskampaania tuletab meelde, et paremad tooted ei ole ainult tervise- või keskkonnafanaatikute jaoks vaid see on teadliku kasutaja valik igapäevaseid sisseoste tehes.

Euroopa Liidu ökomärgis on lühidalt öeldes tähis, mis kinnitab toote või teenuse keskkonnasõbralikkust. Selle märgise saavad majapidamistooted, millel on väiksem keskkonnamõju ning samal ajal on need ohutumad ka tarbijate tervisele, sest EL ökomärgisega toodetes on inimese tervisele kahjulikke aineid teistest vähem.

Keskkonnaagentuuri direktori Taimar Ala sõnul on inimeste keskkonnateadlikkus ainuüksi viimase aastaga kõvasti tõusnud. "Kuid tõsiasi on see, et kuni ei muutu inimeste tarbimisharjumused, ei hakka toimima ka ükski kliimaneutraalsuse deklaratsioon või rahvusvaheline kokkulepe inimese poolt tekitatud keskkonnamõjutuste vähendamiseks," rääkis Ala.

Kampaania tuletab tarbijatele meelde, et paremate valikute tegemine algab väikestest sammudest. EL ökomärgisega tooted ei ole kallimad ega vähem tõhusad. "Kui rohkem inimesi hakkab ökomärgise saanud tooteid eelistama, kasvab ettevõtjate surve tootmisprotsesse ja miks mitte ka ärimudelit kohendada," selgitas Ala.

EL ökomärgise kampaaniat toetab ka lauljatar Lenna Kuurmaa. "Mida päev edasi, seda rohkem ma mõtlen, mida ma tarbin ja miks ma tarbin. Keskkonnasäästlikkus ja teadlik tarbimine on minu jaoks viimasel ajal eriti tähtsaks saanud ja seetõttu on hea meel, et koostöös Keskkonnaministeeriumi ja Keskkonnaagentuuriga saame olulisele teemale suuremat tähelepanu tõmmata," rääkis Kuurmaa.

Taimar Ala rääkis, et põrandapesuvahend peab tegema põranda puhtaks ja jätma kõik ellu nii otsesemas kui ka kaudsemas mõttes. "On normaalne nõuda, et igapäevaelus kasutav olmekeemia oleks otseselt ohutu ja seda saab kasutada ilma skafandrita. Aga sama elementaarne võiks olla ka keskkonnale paremate toodete valimine, mis on samal ajal ka inimese tervisele paremad," selgitas Ala.

EL ökomärgis just seda tagabki - toode on keskkonnale ja inimeste tervisele parem. Ja selle hinnangu andmisel arvestatakse kogu toote elutsüklit - toorained, tootmine, pakend ja transport - märgisega toode on keskkonnasäästlikum teistest sama grupi toodetest ning neis on vähendatud ohtlike ainete kontsentratsiooni.

Vaata www.ökomärgis.ee lehele, osale sotsiaalmeediamängus Keskkonnaagentuuri Instagrami lehel ning järgmine kord kui pesupulbrit ostad, vaata toote pakendit põhjalikumalt ja eelista EL ökomärgisega toodet.

Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.