Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandustootjate tulemuslikkuse parandamisse suunatakse lisaraha (2019-10-21 08:38:31)

Vabariigi Valitsus kiitis heaks Eesti maaelu arengukava 2014-2020 (MAK) muudatusettepanekud. Kokku tehakse arengukavas kümmekond muudatust.

"Olulisim muudatus seisneb selles, et toiduahela korraldamisetulemusreservist tõstetakse 5,2 miljonit eurot põllumajandustootjate tulemuslikkuse parandamise investeeringumeetmesse. Nii saavad põllumehed ka järgmisel aastal taotleda investeeringutoetust senises mahus," ütles maaeluminister Mart Järvik. Ta lisas: "Kuna prioriteedi vahe-eesmärgid jäid saavutamata, siis tuleb selle tulemusreserv jagada muudele prioriteetidele. Tulemusreservi ümberjagamine ei mõjuta varem heakskiidetud projekte ega muuda tänavuste taotlusvoorude eelarveid."

Arengukavas muudeti veel ka näiteks teadmussiirde ja teavituse meedet. Lisati nõustajate järelkasvu arendamise programm. Nõuande meetmes leevendati mentorlusteenuse kasutamise nõudeid. Lihtsustati ka noorte põllumajandustootjate starditoetuse nõudeid. Samuti täiendati ohustatud tõugu looma pidamise toetust seoses kihnu maalambaga ning tõsteti eesti vuti toetusmäära.

"Arengukava vahendeid saab kasutada kuni 2023. a lõpuni. Eesti põllumajanduse ja maapiirkondade arenguks saavad need vahendid maksimaalselt ära kasutatud," sõnas Mart Järvik.

Eesti maaelu arengukava 2014-2020 (MAK) kiitis Euroopa Komisjon heaks 2015. a veebruaris. Praeguseks on arengukava kogueelarvest, mis on ligikaudu 992,5 miljonit eurot, toetusesaajatele välja makstud pea 564 miljonit eurot, mis teeb arengukava finantsplaani täitmise määraks 56,8%.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.