Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rene Kokk osaleb Siguldas Balti keskkonnaministrite kohtumisel (2019-10-31 08:53:34)

 

Keskkonnaminister Rene Kokk on 30.-31. oktoobrini kohtumas Siguldas Läti keskkonnakaitse- ja regionaalarengu ministri Juris Pūce ja Leedu keskkonnaministri Kęstutis Mažeikaga.

 

Balti riikide keskkonnaministrid toob kokku soov vahetada infot riiklike energia- ja kliimakavade koostamise seisu kohta, mil moel liiguvad kolm riiki kliimaneutraalsuse suunas ning tahe teha kasvuhoonegaaside heitkoguste vähendamisel piiriülest koostööd.

 

Rene Koka sõnul peavad Eesti, Läti ja Leedu oluliseks toetada sellist Euroopa Liidu kliimapoliitikat, mis arvestab Balti riikide õiglase ülemineku ja tööstuse konkurentsivõimega. "Peame kliimaneutraalsuse poole liikumisel suutma lahendada ka kaasnevad sotsiaalsed ja majanduslikud katsumused," ütles Kokk.

 

Kliimaeesmärkide kõrval on oluliseks aruteluteemaks ka uuendatud EL jäätmedirektiiv, mis nõuab biojäätmete, kodumajapidamises tekkivate ohtlike jäätmete ja tekstiilijäätmete liigiti kogumist, et võimaldada kvaliteetne ringlussevõtt. Juttu tuleb ka laiendatud tootjavastutuse süsteemidest ja võimalustest andmevahetuse parandamiseks riikide keskkonnaasutuste vahel.

 

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 30.10.19 pressiteade

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.