Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Emajõe ääres algab lodjakoja ehitus (2019-11-06 08:26:58)


Sel nädalal alustab AS Ehitustrust Emajõe kaldal uue lodjakoja ehitusega. Esimesteks töödeks on vanade hoonete lammutamine ja välistrasside rajamine.


Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on uue lodjakoja ehitus järjekordne samm Emajõe kallaste korrastamisel ja elavdamisel. "Rannaalale atraktiivse vabaajakeskuse rajamine toob rohkem inimesi Emajõe äärde aega veetma. Ajalooliste veesõidukite ehitamiseks mõeldud hoonest saab linn uue näitusepaiga ning omanäolise haridus-kultuurikeskuse, kus õpetatakse vanade puitaluste ehitust," ütles Klaas. Ta lisas, et tuleva aasta linnaeelarvesse on planeeritud ka vahendid lodjakoja ümbruses oleva rannaala korrastamiseks.

Ujula tn 98 kinnistule kavandatakse kolmest hoonest koosnevat lodjakoja kompleksi. Ajalooliste laevade ehitamiseks mõeldud hoone tegutseb muuseumi, näitusepaiga ja vanade puidust laevade ehituse keskusena. Hoones asuvad laevade ehitushall, sepikoda, puusepatöökoda, ekspositsiooni- ja seminariruum ning kohvik. Lisaks multifunktsionaalsele peahoonele ehitatakse vetelpäästehoone koos ranna külastajatele mõeldud avalike tualettidega ning varjualune laevade-paatide talviseks hoiustamiseks ja materjalide ladustamiseks.
Välja ehitatakse uued juurdepääsuteed ning hoonete ümbrus heakorrastatakse.

Ehitustööde kogumaksumus on 2 431 212 eurot. Ehitama hakkab kompleksi riigihankel soodsaima pakkumuse teinud AS Ehitustrust.
Lodjakoja ehitust rahastatakse 624 975 euro ulatuses Eesti ja Venemaa Piiriülese Koostööprogrammi 2014-2020 projekti "Common Peipsi 2" vahenditest ning linna 2019. ja 2020. a eelarvest. Lodjakoja kompleksi valmimistähtaeg on juuli 2020.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.