Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kõik Tartu põhikoolilõpetajad läbivad elupäästva esmaabikoolituse (2019-11-14 09:49:32)

 

Tartu linn sõlmib linna koolides esmaabikoolituste läbiviimiseks lepingu Tartu Kiirabiga.

 

Esmaabikoolitus on mõeldud Tartu põhikoolide lõpuklasside õpilastele. 2020. aastal saab ligi 1300 õpilast kaheksa akadeemilise tunni jooksul omandada elustamiseks ja esmaabi andmiseks vajalikke teadmisi ja oskusi. Õpe on suunatud 8.-9. klassidele ning vastavalt kooli soovile viiakse koolitus läbi kas 8. klassi lõpus või 9. klassi alguses.

 

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on linna jaoks oluline tartlaste elupäästevõimekuse suurendamine. "Jätkame süsteemset tegutsemist selle nimel, et noored saaksid juba põhikoolist abi andmiseks vajalikud oskused ja teadmised. Tartu Kiirabiga sõlmitav leping võimaldab lisaks kooliõdede pidevale tublile panusele pakkuda õpilastele põhjalikku koolituspäeva, kus igapäevast elustamispraktikat omavad koolitajad oma teadmisi jagavad. Tartus on koolinoorte esmaabi andmise oskus ja sekkumise julgus juba ka elusid päästa aidanud." ütles Lees.

 

Abilinnapea tunnustas Tartu Kiirabi kui head koostööpartnerit, kes panustab tartlaste õpetamisse rohkem kui neilt eeldataks, näiteks korraldab kiirabi linnarahvale regulaarselt elustamisõppepäevi.

 

Põhikooliõpilaste esmaabikoolitusteks kulub Tartu linnal tuleval aastal orienteeruvalt 40 000 eurot.

 

 

 

Allikas: Tartu LV 13.11.19 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.