Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kutse raadiosalvestusele; Retl lautokontserdile Viinistu kunstimuuseumis (2019-11-27 08:32:58)

1. Kutsume Hendrik Relve saate "Kuula rändajat" avalikule salvestusele "Borneo saare rahvad"

Looduse Omnibuss soovitab

Kutsume Hendrik Relve saate "Kuula rändajat" avalikule salvestusele.

Salvestus toimub kolmapäeval, 27. novembril kell 6 õhtul ERR-i uudistemaja pressiruumis (Kreutzwaldi 14, Tallinn). Teemaks on maailma suuruselt kolmanda saare põnevad rahvad, peamiselt penanid ja bruneilased. Penanid elavad metsas ja nende kultuuris on säilinud palju iidseid metsatarkusi. Bruneilaste kultuur on aga tänapäevane ja moodne, nad elavad jõukas naftrariigis, mida valitseb sultan. Hendrik näitab ka Borneo kohta pilte ja vastab kohaletulnute küsimustele.

Kohtumine on tasuta ja avatud kõikidele huvilistele, Vikerraadio eetrisse jõuab saade pühapäeval, 1. detsembril kell 14.05. Vaata ka internetist. Alates 7. detsembrist saab Hendrik Relvega kaasa seigelda ka ETV vahendusel, kui alustab uus reisisari "Hendrik Relvega Borneo vihmametsas".

-------------------------------------------------------------------

2. Retk kaunile lautokontserdile Viinistu kunstimuuseumis

Looduse Omnibuss Tallinn
Neljapäeval, 28. novembril 2019

Neljapäeva õhtul kuulame Viinistu kunstimuuseumis Pallase maalide keskel kaunist lautomuusikat. Varajase muusika festivali Tallinn feat. Reval raames toimuval kontserdil "Lauto baroksed varjundid" astub üles Lautoduo Anna Kowalska ja Anton Birula Poolast. Kõlavad Weiss, Bach, Forqueray.

Lauto on omamoodi varajase muusika sümbolpill, mis peaaegu kadus 18. sajandi teisel poolel. Põhjuseks võisid saada üha suuremad saalid, mille tarvis oli lauto heli liialt tasane. Seda, et kõige ilusamaid asju siin ilmas ei öeldagi kuigi kõvasti teadsid väga hästi muusikagurmaanid lauto hiilgeaegadel. Tema varjundirikas ja habras heli muutus kõrgklassi selgeks lemmikuks. Sajad 18. sajandist säilinud lautot kujutavad maalid vaid rõhutavad selle pilli populaarsust ja lisavad ka mitmeid sümbolistlikke varjundeid.

Lautoduo Anna Kowalska ja Anton Birula on end täielikult säästnud kiire populaarsuse püüdest ja võtnud aega muusika sügavamate allhoovuste tajumiseks. Koos pideva tehniliste nüansside lihvimisega on nad jõudnud tasemele, kus neid võib pidada omasuguste seas tuntuimaks ja seda kõige laiemas geograafilises kontekstis.

Buss väljub Rahvusraamatukogu eest kell 17, tagasi Tallinnas 21.45.

Sõidu hind koos kontserdi- ja muuseumipiletiga 17 eurot.

Registreerimine e-posti aadressil retked@looduseomnibuss.ee, info tel. 5647 6297. Vajalik täpne registreerimine koos nime ja kontakttelefoniga.

Allikas: Looduse Omnibussi teated


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.