Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo 2.12 - 8.12 (2019-12-02 07:54:59)

Esmaspäev, 2. detsember

· Keskkonnaminister Rene Kokk ja asekantsler Marku Lamp on kahepäevasel Kagu-Eesti visiidil. Muu hulgas külastavad nad esmaspäeval ka Marinova dolokivi karjääri Setomaal.

· 2.-13. detsembrini on Madriidis, Hispaanias ÜRO kliimamuutuste raamkonventsiooni osaliste 25. kohtumine (25th Conference of the Parties, COP 25). Sellised konverentsid toimuvad iga-aastaselt ja nende eesmärk on hinnata kliimamuutustega tegelemise progressi ja võtta vastu otsuseid kasvuhoonegaaside emissioonide vähendamiseks. Seni on toimunud 24 COPi konventsiooni loomisest alates 1995. a.

· Esmaspäeval on Riigikogu Maaelukomisjonis arutelu Individuaalkvootide võimaldamise osas Peipsi järvel.

· Brüsselis toimub Europarc-i föderatsiooni säästva turismi harta auhinnatseremoonia. Lahemaa rahvuspargi turismipiirkonnale antakse tseremoonia käigus pidulikult üle säästva turismi harta sertifikaat.

· Esmaspäeval, 2. detsembril algusega kell 10.00 toimub RMK kõrgendatud avaliku huviga ala kaasamiskoosolek Tartumaal Kastre vallas Kurepalus kogunemisega Kastre vallavalitsuse parklas.

· Esmaspäeval, 2.detsembril avalikustatakse KIKi ja Negavati koduleheküljel I-VI klassidele mõeldud videokonkursi mini Negavatt parimatest parimad. Konkursile saabus 84 videolahendust, kus noored pakuvad välja mõtteid, kuidas vähendada riiete liigtarbimist ja emotsionaalset soetamist.

· 2. kuni 4. detsembrini toimub Keskkonnaministeeriumis lubatud heitkoguste projekti (LHK) koostajate välisõhu teemaline koolitus. LHK koostajate koolitusel käsitleme esimesel päeval õigusakte, nende tõlgendamist ja enim levinud vigu LHKs. Teine ja kolmas päev on praktilised tööd õhusaaste modelleerimise alal ja need toimuvad Keskkonnauuringute Keskuses.

Teisipäev, 3. detsember

· Keskkonnaminister Rene Kokk avab Võru pensionäride päevakeskuses jäätmekooli, mille viib läbi asekantsler Kaupo Heinma. Kohalikele pensionäridele räägitakse jäätmete liigiti kogumisest ning tollest, kuhu viia ohtlikud jäätmed (nt ravimid jms).

· Eesti Teaduste Akadeemia saalis on seminar teemal "New technologies tackling the carbon crisis". Seminar tutvustab uudseid tehnoloogiaid fokuseerides gaasfermentatsiooni kui uudset võtmetehnoloogiat, mis omab suurt potentsiaali globaalse süsinikukriisi leevendamiseks võimaldades jätkusuutlikku kemikaalide ja kütuste tootmist jäätmetest. Seminaril esineb Keskkonnaministeeriumist keskkonnakorralduse osakonna nõunik Mihkel Krusberg.

· Teisipäeval, 3. detsembril algusega kell 11.00 korraldab Keskkonnaministeerium Pärnus Tervis Spa konverentsikeskuses merestrateegia meetmekava rakendamise hetkeseisu tutvustav seminar ja arutelu. Tehakse kokkuvõte kui kaugele erinevate meetmete rakendamisega on jõutud ning mis on olulised tegevused merestrateegia meetmekava uuendamiseks.

Neljapäev, 5. detsember

· Neljapäeval, 5. detsembril toimub Tallinnas kohalikele omavalitsustele koolitus nende rollist välisõhu kvaliteedi tagamisel. Juttu tuleb õigusaktidest, koostööst ning praktilistel teemadel nagu kohtküte, rehvid, kütused ja õietolmud.

· Neljapäeval, 5. detsembril korraldab Keskkonnaagentuur Pärnus Estonia Resort Hotel ja Spas konverentsi, mis on pühendatud Eesti riikliku metsakorralduse 100. ja statistilise metsainventeerimise (SMI) 20. aastapäevale. See iga viie aasta tagant toimuv sündmus toob kokku metsakorraldajad, metsamajandajad ja -omanikud üle Eesti. Esitlused käsitlevad metsakorralduse ajalugu, tänapäeva ja tulevikku. Räägime ka SMI-st ja kaugseire kasutamise võimalusest metsakorralduses ning loome läbi ettekannete pildi Eesti metsakorralduse hetkeseisust, probleemidest ja võimalikest tulevikusuundadest. Ettekannete läbi loome pildi Eesti metsakorralduse hetkeseisust, probleemidest ja võimalikest tulevikusuundadest. Metsakorralduse konverentsi esinejate ja päevakavaga saab tutvuda Keskkonnaagentuuri kodulehel.



· Kell 14 algab Haapsalu Linnavalitsuses (Posti 34, Haapsalu) Jaama oja kalade rändetee parandamise projektiga kavandatud tegevuste vee erikasutuse keskkonnaloa keskkonnamõju hindamise (KMH) programmi avalik arutelu.

· Kell 17 algab Põhja-Sakala vallavalitsuse Kõo teenuskeskuse saalis Arussaare dolokivikarjääri kasutuselevõtuga seotud KMH aruande avalik arutelu.

Reede, 6. detsember

· Reedel, 6. detsembril kell 13 on keskkonnaministeeriumi I korruse saalis merestrateegia meetmekava vahearuande avalik arutelu. Kohtumisel antakse ülevaade merestrateegia meetmekava rakendamise hetkeseisust ning selgitatakse uue meetmekava koostamise prioriteete. Osalema on oodatud linnavalitsuste ja omavalitsusliitude esindajad, teadusasutuste esindajad ning need, kes tunnevad merestrateegia meetmekava vastu huvi. Lisainfo: Agnes Aaslaid, avalike suhete osakonna nõunik, tel 56 612775, agnes.aaslaid@envir.ee

· Reedel, 6. detsembril kutsub RMK ajavahemikul 14.00-18.00 kõiki meisterdamishuvilisi Lihula Noortemajja, kus toimub mõnus talveõhtu küünlavalguse, meisterduste ja advendiaja tunnetega. Juhendajate kaasabil saab ise valmis meisterdada õueküünlale ümbrise, kinkekarbi või omanäolise mustriga pakkimispaberi. Maiustamiseks pakutakse jõulujooki ja piparkooke. Osalemine on tasuta.

· Alutaguse rahvuspargi koostöökogu koosolek ja loeng piirkonna keelemaastikust toimuvad reedel, 6 detsembril kell 11.00-15.00 Iisaku looduskeskuses ja ümbruses. Osalema on kutsutud kõik huvilised.

· Alutaguse rahvuspargi keelepäev, räägitakse murdemaastikest ja poluvernikute keelest. Pärast loengut toimub matk Jõuga kääbastele. Kõik huvilised oodatud.

Laupäev, 7. detsember

· Laupäeval, 7. detsembril ootab RMK Nõva külastuskeskus kõiki aastalõpu askeldustest osa saama. Kell 12.00 alustatakse meisterdamise töötoaga, kell 14.00 minnakse aga traditsioonilisele 2 km pikkusele metsaretkele. Maiustamiseks pakutakse piparkooke ja sooja teed.

· Keelepäev Lahemaa rahvuspargis Liesi rahvamajas. Kõik huvilised oodatud. Kontakt: Ave Paulus https://www.kaitsealad.ee/est/712-rannakiele-paiv

Pühapäev, 8. detsember

· Pühapäeval, 8. detsembril on KIKi arenguriikides kliimapoliitika eesmärkide saavutamise taotlusvooru tähtaeg. Toetatakse tegevusi, mis aitavad arenguriikides kliimamuutusi leevendada ja kliimamuutuste mõjudega kohaneda. Toetusmeetme töötas välja Keskkonnaministeerium.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.