Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu on üks parima elukeskkonnaga linnu maailmas (2019-12-16 08:19:11)


Maineka rahvusvahelise konkursi LivCom Awards lõppvoorus tunnustati 75 000-150 000 elanikuga linnade hulgas parima elukeskkonnaga linnade kategoorias teise koha ehk hõbeda vääriliseks Tartu linn.

Konkursi LivCome Awards (International Awards for Liveable Communities) žürii tunnustas Tartut kõigi eluvaldkondade kvaliteetse ja innovaatilise arendamise eest ning julgete otsuste eest kestliku linnaruumi kujundamisel. Tartu linna finaalesitluse tegid Roomas Tor Vergata ülikoolis Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus ja linnavarade osakonna analüütik Kaspar Alev. Otsus tehti teatavaks eile õhtul.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on selle auhinna näol tegemist väga suure rahvusvahelise tunnustusega. "Oleme aastaid pingutanud selle nimel, et meie inimestel oleks Tartus hea elada ja et see oleks nende jaoks maailma parim koht. Seda suurem on rõõm, et Tartut märgatakse ka väljastpoolt," sõnas linnapea.

Tartu osales konkursil parima elukeskkonnaga linnade kategoorias, kus hinnati avaliku ruumi, linna ajaloo ja kultuuri ning aktiivsete eluviiside väärtustamist, samuti keskkonnakaitset, elanike kaasamist ning kestlikku planeerimist ja linna juhtimist.

Konkurss oli tihe, rahvusvahelisele elamisväärsemate linnade preemiale kandideeris üle saja linna, millest finaali valiti 22. Tartu osales konkursil korraldajate kutsel.

Sama kategooria esikoha pälvis USA Minnesota osariigi linn St. Cloud. Suuremate linnade kategoorias pälvis esikoha Lissabon. Väikelinnade kategoorias võitis pronksi Haapsalu.

Konkurss LivCom Awards toimub juba aastast 1997. www.livcomawards.com

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.