Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikool ootab 9. klassi õpilasi lahtiste uste päevale (2020-01-13 08:58:15)


Neljapäeval, 30. jaanuaril toimub Tartu Ülikoolis 9. klassidele mõeldud lahtiste uste päev, kus huvilised saavad tutvust teha ülikoolis õpetatavate erialadega, kuulata põnevaid loenguid ja osaleda kaasahaaravates töötubades.

Lahtiste uste päeval on Tartu Ülikooli õppehoonetes avatud üle 20 töötoa ülikooli eri valdkondadest. Üliõpilased ja õppejõud tutvustavad kaasavate arutelude, praktiliste harjutuste ja teaduslike katsete käigus erialasid ning õppekeskkonda. Päeva jooksul toimub kolm 45-minutilist töötubade sessiooni. Töötoad algavad kell 12.30, 13.30 ja 14.30 ning igal õpilasel on võimalik osaleda kuni kolmes töötoas.

Lahtiste uste päeva peakorraldaja, Tartu Ülikooli teaduskooli õpilastegevuse peaspetsialisti Terje Kapi sõnul on ürituse eesmärk suunata noori varakult oma tulevikule mõtlema. "9. klassi õpilastel tuleb üsna varsti otsustada, millisesse gümnaasiumisse astuda ja millisel suunal õpinguid jätkata. Lahtiste uste päeval võivad nad uudistada, mida põnevat saab Tartu Ülikoolis õppida. Töötubades osalemine annab võimaluse leida arvukate erialade seast endale huvipakkuv ning sellega varakult tutvust teha. See omakorda aitab 9. klassi noortel langetada olulisi tulevikku puudutavaid otsuseid," märkis Kapp.

Tänavusel lahtiste uste päeval on osalejatel võimalus kohtuda tõeliste talentidega ja avastada talent ka endas. Lisaks saavad huvilised treenida oma aju, panna interaktiivses õigusemõistmise töötoas proovile oma argumenteerimisoskus ning kontrollida takistusrajal geoloogia- ja keskkonnateemalisi teadmisi. Loomulikult ei puudu kavast põnevuse ja tarkusega täidetud videolavastus, mille käigus saab säravast näitlejast teejuht ülikooli tundmaõppimisel. Vene noortele mõeldes on valikus mitu venekeelset loengut ja töötuba.

Töötubadesse tasub end varakult kirja panna, sest kohtade arv on piiratud. Registreerimine Tartu Ülikooli veebilehel kestab 28. jaanuarini või kuni kohti jätkub.

9. klasside lahtiste uste päev toimub tänavu juba seitsmendat korda. Igal aastal toob üritus jaanuari alguses Tartusse sadu noori kõikjalt Eestist.

Allikas: Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.