Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-01-28 08:15:40)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 155 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 47 varavastast kuritegu, sealhulgas 36 vargust. Registreeriti kaheksa inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ning sai vigastada kaheksa inimest. Tabati 32 alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati 19 sisenemiskeeldu, riigist saadeti välja kaks inimest ning avastati üks ebaseaduslik riigipiiri ületus.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

24. jaanuaril teatati, et Lasnamäe linnaosas, Mahtra tänaval toimus kaklus kahe 21-aastase naise vahel. Mõlemad naised tekitasid teineteisele kehavigastusi.

24. jaanuaril teatati, et Kesklinna linnaosas Liivamäe tänaval ründas 52-aastane naine endale tuttavat 87-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas ründaja kinni.

25. jaanuaril teatati politseile, et Kesklinnas Kai tänaval tungis 27-aastane mees kallale 21-aastasele mehele, tekitades talle füüsilist valu. Politsei pidas 27-aastase mehe kinni.

25. jaanuaril teatati politseile, et Kesklinnas Vana-Viru tänaval toimus kaklus 40-aastase ja 27-aastase mehe vahel. Politsei toimetas mõlemad isikud jaoskonda.

25. jaanuaril teatati politseile, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval tungis 22-aastane mees kallale 25-aastasele mehele ja tekitas talle füüsilist valu. Politsei pidas 22-aastase mehe kinni.

25. jaanuaril teatati politseile, et Lasnamäel Läänemere teel tekkis konflikt 37-aastase naise ja tundmatu mehe vahel. Kiirabi viis naise tervisekontrolliks haiglasse. Juhtunu asjaolud selgitab menetlus.

25. jaanuaril teatati politseile, et Kristiines Sõpruse puiesteel tekkis korteris konflikt mitme inimese vahel. 45-aastane mees viidi haiglasse tervisekontrolli. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

25. jaanuaril teatati politseile, et Kristiines Endla tänaval tekitas 33-aastane mees kaubanduskeskuses füüsilist valu 33-aastasele naisele. Mees ja naine olid omavahel tuttavad. Turvatöötaja andis 33-aastase mehe üle politseinikele, kes pidasid mehe kinni. Kiirabi viis naise tervisekontrolliks haiglasse.

25. jaanuaril teatati politseile, et Lasnamäel Pae tänaval tekitas 41-aastane mees füüsilist valu 64-aastasele mehele. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse. Politsei pidas 41-aastase mehe kinni.

25. jaanuaril teatati politseile, et Põhja-Tallinnas Telliskivi tänaval tekitas 31-aastane mees füüsilist valu 22-aastasele mehele. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ja politsei pidas 31-aastase mehe kinni.

26. jaanuaril teatati politseile, et Kesklinnas Gümnaasiumi tänaval tekitas 31-aastane mees füüsilist valu 37-aastasele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

26. jaanuaril teatati politseile, et Kesklinnas J. Poska tänavas tungis 57-aastane mees kallale tuttavale 32-aastasele naisele. Politsei pidas 57-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

26. jaanuaril teatati politseile, et Lasnamäel Punasel tänaval tungis tundmatu isik kallale 33-aastasele mehele. Juhtunu asjaolud selgitab menetlus.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

26. jaanuaril teatati politseile, et Ämari alevikus Lennu tänaval lõi 17-aastane mees korduvalt noaga 29-aastast meest, põhjustades talle raskeid kehavigastusi. Politsei pidas 17-aastase mehe kinni. Kiirabi viis kannatanu haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab menetlus.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

26. jaanuaril teatati politseile, et Paldiskis Sadama tänaval tekkis konflikt 37-aastase naise ja 39-aastase mehe vahel, mille käigus tekitati esimesele füüsilist valu. Mees ja naine olid omavahel tuttavad. Politsei pidas 39-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

25. jaanuaril teatati politseile, et Viimsi vallas Laiakülas on sisse murtud eluruumidesse. Esialgne kahju on 1200 eurot.

26. jaanuaril teatati Aegviidu alevis Kosenõmme tänaval sissemurdmisest tanklasse. Varastati üle 600 paki sigarette ja seif, milles oli üle 1300 eurot. Kogu kahjusumma on täpsustamisel.

Juhtumid piiril

Reedel kell 09.30 Helsingist Tallinna Sadamasse saabunud reisilaeva reisijate nimekirjas oli 1977. aastal sündinud Eesti kodanik, kes oli Soome Vabariigi poolt tagaotsitavaks kuulutatud. Põhja prefektuuri Tallinna kordoni patrull pidas mehe kinni ja toimetas ta kesklinna politseijaoskonda.

23. jaanuaril tabasid politseinikud autoroolist Tallinnas 1984-aastal sündinud Ukraina kodaniku, kes esitas politseinikele võltsitud juhiloa, mehel puudus juhtimisõigus. 24. jaanuaril tunnistati mehe Eesti Vabariigi viisa kehtetuks ning lühendati tema riigis lubatud viibimisaega. Mees peab seitsme päeva jooksul Eestist lahkuma ning talle kohaldati pooleteiseks aastaks sissesõidukeeld.

Laupäeval kell 09.59 saabusid lennuga Moskvast Tallinna lennujaama kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning piisavad elatusvahendid. 1964-aastal sündinud naisele ja 1992. aastal sündinud mehele koostati sisenemiskeelud ning nende viisad tunnistati kehtetuks. Mees ja naine lahkusid samal päeval lennuga Moskvasse.

Laupäeval teatati politseile, et kell 18.30 saabuva reisilaevaga saabuvad Helsingist kuus Ukraina kodanikku, keda on alust kahtlustada varguses. Tallinna kordoni patrullid kontrollisid seitset Ukraina kodanikku: 1981. aastal sündinud meest, 1979. aastal sündinud meest, 1983. aastal sündinud meest, 1992. aastal sündinud meest, 1994. aastal sündinud meest, 1987. aastal sündinud meest ja 1992. aastal sündinud meest. Varastatud esemeid meestel valduses ei olnud, ent kuna meeste töösuhe oli lõppenud, polnud ka nende viisadel enam alust ning need tunnistati kehtetuks.

Pühapäeval kell 10.23 saabus Tallinna lennujaama Kutaisist 1969. aastal sündinud Gruusia kodanikust mees, kellel puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tal puudusid piisavad rahalised vahendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta on kuni sobiva tagasilennuni Tallinna Lennujaama non-Schengeni alal.

Pühapäeval kell 15.11 saabus Tallinna lennujaama Kiievist 1989. aastal sündinud Ukraina kodanikust mees, kellel puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning samuti puudusid tal piisavad rahalised vahendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta viibib tagasilennuni Tallinna Lennujaama non-Schengeni alal.

Pühapäeval kell 15.11 saabus Tallinna lennujaama Kiievist 1998. aastal sündinud Ukraina kodanikust mees, kellel puudusid dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ning samuti puudusid piisavad rahalised vahendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ning selgus ka, et mehe viisa oli 29.11.2019 Lõuna prefektuuri poolt kehtetuks tunnistatud. Mees viibib kuni sobiva tagasilennuni Tallinna lennujaama non-Schengeni alal.

Pühapäeval kell 10.20 saabus Tallinna lennujaama Oslost 1982. aastal sündinud Eesti Vabariigis elav määratlemata kodakondsusega mees, kes saadeti Norra Kuningriigist välja seoses seal illegaalse töötamisega. Mehe andmed kontrolliti ja ta lubati riiki.

Pühapäeval viidi läbi illegaalimenetlus 1983. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe osas, kes 25. jaanuaril juhtis autot, olles ise alkoholijoobes. Menetlustoimingute käigus selgus, et mees töötas Eestis ilma seadusliku aluseta ning tema viisa saamise alus on juba 12.08.2019 alates ära langenud. Mehele tehti ettekirjutus riigist lahkumiseks ning talle kohaldati sissesõidukeelt pooleteiseks aastaks. Samuti alustati väärteomenetlust mehe tööandja suhtes.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargus

Ööl vastu 24. jaanuarit teatati, et Põlva vallas Ahjal murti sisse tanklasse, kust varastati tubakatooteid. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Tartumaa

Vargused

26. jaanuaril teatati, et Tartus Laseri tänaval on lõhutud sõiduauto Mercedes-Benzi aknaklaasid ja kapott ning sõidukist on minema viidud hinnaline käekell. Varguse ja lõhkumisega tekitatud kahju on selgitamisel.

Politseile laekus teade, et 17. jaanuaril varastati Tartus Kalda tee tänava kauplusest mitu pudelit alkohoolset jooki. Vargusega tekitatud kahju on 187 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

25. jaanuaril teatati, et Tartus Tiigi tänaval löödi 51-aastast naist, kelle meedikud esmaabiks haiglasse viisid. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 49-aastase mehe.

25. jaanuaril puhkes Tartus Võru tänava korteris elukaaslaste vahel tüli, mille käigus 35-aastane mees lõi 24-aastast naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Meedikud andsid naisele esmaabi kohapeal.

Ööl vastu 25. jaanuari puhkes Tartus Ülikooli tänaval kahe tuttava mehe vahel tüli, mis päädis kähmlusega. Politsei pidas kinni 24-aastase mehe ning viis ta esmalt kainenema.

25. jaanuari pealelõunal lõi 28-aastane naine Elva vallas Rannu alevikus tuttavat 29-aastast naist. Kannatanu pöördus tervisekontrolliks traumapunkti. Juhtunu täpsemad üksikasjad on selgitamisel.

Võrumaa

Vargus

25. jaanuari õhtuloolikul sai politsei teate, et Võrus Kooli tänava kauplusest varastati hetkeks järelevalveta jäetud mobiiltelefon Huawei P30. Politsei selgitas välja, et kuriteos on alusta kahtlustada samas kaupluses viibinud 34-aastast mees ja 31-aastast naist. Isikud peeti kinni ning 31-aastase naise valdusest leiti varastatud telefon. Naine ja mees toimetati asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

Juhtumid piiril

24. jaanuaril kontrollisid piiriametnikud Viljandi- ja Tartumaa erinevaid ettevõtteid selgitamaks, kas töötajatel on seaduslik alus Eestis viibimiseks ja töötamiseks. Kontrolliti nelja juriidilist ja kuute füüsilist isikut. Rikkumisi kontrollkäigul ei tuvastatud.

25. jaanuaril kell 9.45 ajal tõkestati Koidula maanteepiiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Isikutele väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

25. jaanuaril kell 10.20 ajal tõkestati Koidula maanteepiiripunktis Eestisse sisenemine 37-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Piiripunkti saabunud mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Ööl vastu 26. jaanuari tõkestati Luhamaa piiripunktis piiriületus Valgevene numbrimärgiga Daf vokil, mille rehvid olid ülemäära kulunud.

26. jaanuaril kell 11 ajal tõkestati Luhamaa maanteepiiripunktis Eestisse sisenemine 34-aastasel Ukraina kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

26. jaanuaril kell 18 ajal tõkestati Luhamaa maanteepiiripunktis Eestisse sisenemine 32-aastasel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid õigustamaks reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

24. jaanuaril teatati politseile, et Viru-Nigula vallas Pada külas lõi 60-aastane mees 45-aastast meest. Politsei pidas kuriteos kahtlustatava mehe kinni.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

26. jaanuaril teatati politseile, et Sillamäel Kajaka tänaval lõi 31-aastane mees 45-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

26. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Mõisa tänava meelelahutusasutuses löödi 26-aastast naist. Kõik juhtunu asjaolud on väljaselgitamisel.

26. jaanuaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Sinivoore tänaval lõi 45-aastane mees noaga 35-aastast naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

26. jaanuaril teatati politseile, et Narvas V. Gerassimovi tänava korteris tõukas ja lõi 41-aastane mees 38-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

25. jaanuaril teatati politseile, et Jõhvis Veski tänava korteris lõi 57-aastane mees 52-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

25. jaanuaril lõi 47-aastane mees Kohtla-Järvel Aruserva tänava majas 52-aastast elukaaslast, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

25. jaanuaril sai politsei väljakutse Kohtla-Järvele Aru tänava korterisse, kus 28-aastane mees lõi 29-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

24. jaanuaril teatati politseile, et Narva-Jõesuus Tõrvajõe külas lõi 39-aastane mees 40-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

24. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänava korteris tõukas 45-aastane mees 39-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kinni.

24. jaanuaril sai politsei väljakutse Kohtla-Järvele Endla tänava korterisse, kus 36-aastane mees lõi 34-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kinni.

24. jaanuaril teatati politseile, et Kiviõlis Papli tänava majas lükkas 47-aastane mees 48-aastast endist abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

25. jaanuaril varastasid kaks seni kindlaks tegemata inimest Kiviõlis Papli tänava majast seifi, milles oli sularaha 100 eurot, kullast ehteid ja muid asju. Esialgne vargusega tekitatud kahju on 3570 eurot.

24. jaanuaril teatati politseile, et Lüganuse vallas metsaobjektilt on ekskavaatorist varastatud 165 liitrit diiselkütust.

Röövimise katse

25. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Rakvere tänava kauplusest varastas 33-aastane mees 16 euro eest kaupa. Kui kaupluse töötaja püüdis meest kinni pidada, siis hakkas kuriteos kahtlustatav teda noaga ähvardama. Politsei pidas 33-aastase mehe kinni.

Võltsitud tähtis isiklik dokument

26. jaanuaril peeti liiklusjärelevalve teostamise käigus Kohtla-Järvel Ahtme maanteel kinni sõiduk, mida juhtis 28-aastane naine. Juhtimisõiguse kontrollimise käigus esitas naine rahvusvahelise juhiloa, mis oli võltsimistunnustega. Juht toimetati edasisteks menetlustoiminguteks jaoskonda.

Juhtumid piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 24. jaanuaril Eestisse sisenemisel 1995. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 24. jaanuaril Eestisse sisenemisel 1987. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 25. jaanuaril Eestisse sisenemisel 1983. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 25. jaanuaril Eestisse sisenemisel 1984. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 25. jaanuaril Eestisse sisenemisel 1989. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 25. jaanuaril Eestisse sisenemisel 1996. aastal sündinud Kameruni Vabariigi kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 26. jaanuaril Eestisse sisenemisel 1997. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 26. jaanuaril Eestisse sisenemisel 1978. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Kuna naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

25. jaanuaril sai politsei teate, et Haapsalus Tulbi tänaval lõi 58-aastane mees oma 52-aastast elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Asja rikkumine ja hävitamine

25. jaanuaril sai politsei teate, et Pärnus Mai tänaval süüdati sõiduauto Hummer. Teoga tekitati kahju ligi 35 000 eurot.

Kehalised väärkohtlemised

26. jaanuaril sai politsei teate, et 25. jaanuaril lõi 76-aastane mees Pärnus Aisa tänaval oma 73-aastast abikaasat, kes sai viga.

25. jaanuaril alustati kriminaalmenetlust selles, et Pärnus Rüütli tänaval lõi 22-aastane mees 26-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 22-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised

24. jaanuaril sai politsei teate, et Kohila vallas lõi 48-aastane mees tuttavat 46-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 48-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

24. jaanuaril alustati kriminaalmenetlust selles, et Järvakandi alevikus lõi 27-aastane mees oma 49-aastast ema, kes sai viga.

Vargus

24. jaanuaril sai politsei teate, et Rapla vallas asuva eramu territooriumilt varastati neljast lukustamata sõidukist varuosi. Vargusega tekitati kahju ligi 2800 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.