Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumis tähistati rahvusvahelise taimetervise aasta algust (2020-01-31 16:23:50)

 

Maaeluministeeriumis toimus täna rahvusvahelise taimetervise aasta avaüritus, kus tutvustati aasta jooksul toimuvat ning avati temaatiline rändnäitus.

Päeva avanud maaeluminister Arvo Alleri sõnul on taimetervise aasta hea võimalus rääkida taimetervisest ja selle olulisusest. "Taimed on inimese jaoks väga tähtsad - nad on meile toiduks, toodavad hapnikku ning loovad elukeskkonna meie ümber. Seetõttu on oluline teadvustada, et taimetervis puudutab meist igaüht otseselt," sõnas minister Aller.

Taimetervise aasta avaüritusel tutvustati Maaeluministeeriumi, Põllumajandusameti ja Põllumajandusuuringute Keskuse koostöös loodud rändnäitust, mille sihtgrupp on kooliõpilased. Näitus tutvustab taimetervise mõiste olemust ja ajalugu, erinevate taimekahjustajate levikuviise, oskust neid ära tunda ja eristada ning tagajärgi, mida taimekahjustajad ja haigused võivad taimedele põhjustada.

Kampaania raames toimub mitmeid üritusi üle maailma, sh rahvusvaheline fotokonkurss kahes kategoorias: kahjustunud ja terved taimed. Lisaks on Eestis plaanis korraldada täiendav fotokonkurss noorematele fotograafiahuvilistele.

ÜRO Peaassamblee on rahvusvahelise taimetervise aasta välja kuulutanud, et juhtida tähelepanu taimetervise tähtsusele toiduga kindlustatuse ja bioloogilise mitmekesisuse tagamisel ning majanduse edendamisel. Kampaania korraldamise juhtorganiks on määratud ÜRO toidu- ja põllumajandusorganisatsioon (FAO) koostöös rahvusvahelise taimekaitse konventsiooniga (IPPC). Ettepaneku taimetervise aasta korraldamiseks tegi 2015. aastal Soome.

Rohkem teavet taimetervise aasta raames Eestis toimuva kohta leiab Maaeluministeeriumi veebilehelt ning ülemaailmselt toimuvate tegevuste kohta rahvusvahelise taimetervise aasta veebilehelt.

Fotod taimetervise aasta avaürituseset: https://cloud.agri.ee/s/bQa8AaTzdSDBHYD

 

 

Allikas: Maaeluministeeriumi 31.01.2020 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.