Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avanes põldude ja poollooduslike koosluste alade joonistamise teenus pindalatoetuste taotlemiseks (2020-04-20 09:05:09)

Alates 17. aprillist on vanas e-PRIAs teenustes "Minu põllud" ja "Minu niidud" võimalik 2020. a pindalatoetuste taotluse jaoks joonistada põlde ja poollooduslikele kooslustele (PLK) alasid.

Vana e-PRIA teenuste kasutamiseks tuleb peale e-PRIAsse sisse logimist ülemiselt siniselt menüürealt valida "Vana e-PRIA". Varasemalt teenust kasutanud, aga sel aastal esimest korda teenusesse sisenevatele klientidele laaditakse alla PRIA või Keskkonnaameti poolt kindlakstehtud andmed kliendi põldude ja alade kohta. Need võivad olla kohapealses või administratiivses kontrollis, satelliitpiltide või ortofotode alusel kontrollitud põllud ja PLK alad. Kui kontrolle pole läbi viidud, siis on kindlakstehtud andmeteks eelmisel aastal taotleja poolt joonistatud põllud või alad. Peale kindlakstehtud andmete laadimist saab joonistada oma põllud/PLK alad, mida soovitakse lisada 2020. a pindalatoetuste taotlusele. Esimest korda teenust kasutavad kliendid saavad kohe peale teenusesse sisenemist hakata joonistama oma põlde/PLK alasid.

Taotlust ei saa praegu veel eeltäita, põllud saab lisada taotlusele ning taotluse ära esitada alates 2. maist. PLK alad saab Keskkonnametile kooskõlastamiseks saata alates 2. maist. Pärast kooskõlastuse saamist on võimalik alad lisada PLK taotlusele ja taotlus ära esitada.

Juhime põldude/PLK alade joonistamisel tähelepanu sellele, et piirid, maakasutus ja kultuur vastaksid tegelikule olukorrale 2020. aastal ja et nende maade osas oleks olemas kehtiv maakasutusõigus.

Juhul kui võrreldes e-PRIAs näha olevate põllumassiivide piiridega on võetud kasutusse uusi maid ja need on heas põllumajanduslikus seisukorras, siis palume esitada ettepanek põllumassiivide piiride muutmiseks, kasutades e-PRIA teenust "Põllumassiivide muudatused" (leitav e-PRIA - Valdused - Põllumassiivide muudatused).

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.