Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandustootja asendusteenust saavad sel aastal kasutada ka taimekasvatajad (2020-04-29 09:16:14)

Valitsus kiitis 27. aprillil heaks maaeluministri ettepaneku, mille kohaselt tagatakse sel aastal lisaks loomakasvatajatele ka taimekasvatajatele asendusteenuse pakkumine. Teenuse osutamiseks makstava toetuse eelarvet suurendatakse 0,5 miljoni euro võrra.

Maaeluminister Arvo Alleri sõnul on muudatus tingitud COVID-19 kriisist ning selle eesmärk on tagada toidu tootmise jätkumine ja seeläbi Eestis toiduvarustuskindlus. "Aprill ja mai on taimekasvatuses tipphooaeg ning kui kevadisel maaharimisel ja külvil tekib takistusi, võib sel olla pikaajaline negatiivne mõju toidutootmisele," sõnas Aller.

Asendusteenust võib osutada nii looma- kui ka taimekasvatusega tegelevale põllumajandustootjale, kellel ei olnud asendusteenuse osutamise aastale eelnenud majandusaastal rohkem kui seitse töötajat ja tema asendusteenuse osutamise aastale eelnenud majandusaasta netokäive ei ületanud 1 000 000 eurot.

Eriolukorra kehtimise ajal ja kuni 2020. aasta lõpuni võib taimekasvatuse valdkonnas asendaja olla isik, kellel on vähemalt üheaastane töökogemus põllumajandusettevõttes või omandamisel põllumajanduslik keskeri-, kutsekesk- või kõrgharidus.

Põllumajandustootja asendamise toetus on riiklik toetus põllumajandustootja asendamiseks tema töölt eemalviibimise korral.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.