Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maamajandusse mõeldud 200 miljonit eurot on reedest jagamisvalmis (2020-05-14 08:50:56)

Maaeluminister Arvo Aller suurendas oma otsusega Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) sihtkapitali ning sõlmis MESiga halduslepingu, mis võimaldab maaettevõtjatel alustada koroonakriisi mõjude leevendamiseks ette nähtud finantsmeetmete kasutamist 200 miljoni euro ulatuses.

""Praeguseks on vajalikud sammud tehtud, et saaks avada koroonaviiruse tõttu raskusse sattunud maaettevõtjatele suunatud finantsmeetmed," ütles maaeluminister Arvo Aller. "Alates reedest, 15. maist on meetmete lõplikud kirjeldused ja kogu taotlemiseks vajalik info sihtasutuse kodulehelt leitav . 200 miljonit eurot on osa valitsuse COVID-19 paketist bio- ja maamajanduse ettevõtete finantseerimiseks, see on oluline summa säilitamaks kodumaise toidu tootmisvõime ning leevendamaks maaettevõtjate majandusraskusi."

"Igapäevaselt on ettevõtjate põhilised partnerid pangad, kuid praegusel kriisiperioodil pakuvad MESi meetmed pankade teenustele täiendavaid võimalusi selleks, et leida ettevõtjate finantseerimiseks võimalikult häid lahendusi," ütles MESi juhatuse esimees Raul Rosenberg ning lisas, et MES ootab ettevõtjaid taotlusi esitama. Ettevõtjatele jagavad täpsemat infot MESi analüütikud ning lisaks saab taotluste esitamise osas nõu küsida maamajandusvaldkonna konsulentidelt.

MESi kaudu rakendatakse koroonaviiruse levikuga seotud mõjude leevendamise meetmetena laenu (100 miljoni euro ulatuses), laenukäendust (50 miljoni euro ulatuses) ja põllumajandusmaa kapitalirendi tehinguid (50 miljoni euro ulatuses).

Meetmete kirjeldused ja lisainfo konsulentide kohta on kättesaadav alates 15. maist MESi kodulehel https://www.mes.ee/covid-19-kriisimeetmed.



Allikas: Maaeluministeeriumi, Maaelu Edendamise Sihtasutuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.