Ühiskonna arengu ja üleilmastumisega on kaasnenud ettevõtete spetsialiseerumine, toidutootjate kontsentreerumine ning tarneahelate muutumine piiriülesteks. Kuna tarbija kokkupuude toidu tootmise ja valmistamisega pigem väheneb, siis muutub toidu tarneahela toimimine ja toiduohutuse tagamine järjest olulisemaks. Toidu esmatootmise, valmistamise ja kaubanduse süsteemi toimimise eelduseks on saanud tarbija usaldus ja kindlustunne selle suhtes, kirjutavad Eesti Maaülikooli teadlased Jüri Lillemets, Katrin Laikoja, Mati Roasto ja Ants-Hannes Viira.
Loe lähemalt: https://maablogi.wordpress.com/2020/06/01/enam-kui-pooled-eesti-tarbijad-tunnevad-end-toiduohutuse-suhtes-kindlalt/
Allikas: Maablogi teade |