Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põlevkivi kaevandamine vähenes mullu veerandi võrra (2020-06-05 15:16:51)

Maa-ameti andmetel kaevandati Eestis 2019. aastal kadusid arvestamata 12,1 miljonit tonni põlevkivi, kaevandatud kogus vähenes varasema aastaga võrreldes 24%. Põlevkivi oli jätkuvalt Eesti enimkaevandatud maavara.

2019. aasta 31. detsembri seisuga oli keskkonnaregistri maardlate nimistus »936 maardlat. Kehtivaid maavara kaevandamise lube oli 726. Lisaks põlevkivile kaevandati 2019. aastal koguseliselt kõige enam liiva ja kruusa (kokku 6,7 miljonit kuupmeetrit), lubjakivi ja dolokivi (kokku 3,1 miljonit kuupmeetrit) ning turvast (ligi 0,8 miljonit tonni). Väiksemas koguses kaevandati ka savi, järve- ja meremuda.

Ehitusmaavarasid (liiva, kruusa, lubja- ja dolokivi) kaevandati koguseliselt viimaste aastate tavapärasel tasemel. Katurvast võimaldasid 2019. aasta suve ilmaolud toota keskmiselt edukate aastate tasemel.

Maavarade koondbilanss võtab kokku maardlate ja mäeeraldiste varu seisu aruandeaasta alguses ja lõpus ning varu muutused aasta jooksul.2019. aasta bilansiga on võimalik tutvuda Maa-ameti Maa-ameti geoportaalis »

Maardlate ja mäeeraldiste asukohtadega ning neist viimasel viiel aastal kaevandatud kogustega saab tutvuda Maa-ameti geoportaalis maardlate kaardirakenduses ».



Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.