Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo (2020-06-08 08:04:24)

Esmaspäev, 8. juuni

· Esmaspäeval, 8. juuniltähistatakse maailmamere päeva. Meri ja ookeanid moodustavad planeedi pinnast ligi 70% ning hoiavad endas pea 1,3 miljardit kuupkilomeetrit vett, mis on umbes 97% planeedi kogu veevarust.
Muutuvas kliimas aitab maailmameri soojenevat kliimat pidurdada. Samas aga tõuseb soojust endasse imava merevee tase ning merevesi muutub õhus üha suureneva süsinikdioksiidi tõttu happelisemaks. Veetaseme tõus kaotab ookeanides olevaid väikesaari ning rannikulähedasi elupiirkondi ning happeliseks muutuv merevesi on hukatuslik mereelustikule ja väärtuslikele elupaikadele. Peame võitlema merre kuhjuva prügi ja saasteainete vastu ning leidma võimalusi mereressursi kasutamiseks nii, et ka meri ise sellest kasu saaks.

· KIK võtab alates esmaspäevast, 8. juunist viimast korda viiendasse taotlusvooru vastu projekte kaugkütte soojustorustike renoveerimiseks ja selleks täiendavate ühenduste loomiseks, kaugküttekatelde renoveerimiseks ning uue kaugküttesüsteemi rajamiseks. Taotluste esitamise tähtaeg on 7. september 2020. Taotlema on oodatud soojusettevõtjad, kohalike omavalitsuse üksused või kohaliku omavalitsuse üksusele kuuluvad äriühingud. Toetuse töötas välja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ning toetust jagame Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahenditest.

Teisipäev, 9. juuni

· Teisipäeval juhatab Keskkonnaministeeriumi nõunik ja Eesti esindaja ÜRO Keskkonnaprogrammis Ado Lõhmus sisse Välisministeeriumi korraldatud Ida-Aafrika veebiseminari. Ennekõike on see mõeldud ettevõtetele, et tutvustada võimalusi, mida sealne välisturg pakub. Tegemist on järjekordse piirkonnapõhise seminariga, et toetada Eesti ettevõtete tegutsemist välisturgudel ja tutvustada võimalusi, mida ka praegustes oludes äritegemiseks kasutada.

Kolmapäev 10. juuni

· Kolmapäeval toimub vee (veeseadus ja põhjavesi) veebikoolitus kohaliku omavalitsuse (KOV) spetsialistidele
Muuhulgas räägitakse uue veeseaduse tähtsamatest muudatustest ja uuendustest ning põhjavee valdkonna regulatsiooni muudatustest veeseaduses ja määrustes. Lektorid Hendrik Põldoja ja Kersti Türk (Keskkonnaministeerium). Koolitust korraldab Keskkonnaamet koostöös Keskkonnaministeeriumi, Keskkonnainspektsiooni ja Keskkonnaagentuuriga.

Neljapäev 11. juuni

· Neljapäeval, 11. juunil kell 15:00-16:40 korraldavad Keskkonnaministeerium ja Hollandi Suursaatkond Eestis veebiseminari "Vesinik: Hollandi kogemus ja koostöövõimalused Eestiga".
Vesinik on suurepärane energiakandja ning selles nähakse väga suurt potentsiaali kliima ja energia eesmärkide saavutamisel. Eesti alles otsib lahendusi, kuidas vesinikku k
õige paremini kasutusele võtta. Holland on juba teinud olulisi samme, et alustada vesiniku kasutamist ja sellega täita ka kliimaeesmärke.
Täpsem info kava ja osalemise kohta on leitav: https://www.envir.ee/et/uudised/kutse-veebiseminarile-vesinik-hollandi-kogemus-ja-koostoovoimalused-eestiga


· Neljapäeval toimub vee (heit-, reovesi ja järelevalve) veebikoolitus kohaliku omavalitsuse (KOV) spetsialistidele
Juttu tuleb heit- ja reovee käsitlusest uues veeseaduses ja kohtkäitlussüsteemide järelevalvest. Lektorid Raili Kärmas (Keskkonnaministeerium) ja Pavel Ojava või Kai Korkmann (Keskkonnainspektsioon). Koolitust korraldab Keskkonnaamet koostöös Keskkonnaministeeriumi, Keskkonnainspektsiooni ja Keskkonnaagentuuriga.

· Kell 16 toimub Uueveski maastikukaitseala kaitse alt mahaarvamise väljatöötamise kavatsust tutvustav avalik arutelu.
Väljatöötamise kavatsusega saab tutvuda SIIN.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.