Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo (2020-06-15 08:17:08)

Esmaspäev, 15. juuni

· Keskkonnaministeerium korraldab ajakirjanikele poollooduslikke kooslusi ja linnaloodust tutvustava jalutuskäigu Tallinnas, Paljassaares. Paljassaare rannaniidul, seal tehtud töid tutvustavad Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt, looduskaitse nõunik Hanno Zingel ning Tallinna linna poolt kommunaal- ja keskkonnaameti looduskaitse juhtivspetsialist Meelis Uustal ja projektijuht Tõnu Laasi. Elurikkusest ja linnaloodusest räägib Tartu Ülikooli vanemteadur Aveliina Helm. Kogunemine kell 11 Pikakari ranna parklas. Kaasas on binoklid, millega on võimalik vaadelda linde ja rannaniitu hooldavaid veiseid.


· KIKi keskkonnahariduskeskuste kriisitoetuse taotlusvooru tähtaeg.Toetust saavad taotleda keskkonnahariduslikke aktiivõppeprogramme pakkuvad mittetulundusühingud ja sihtasutused eriolukorra tõttu ära jäänud aktiivõppeprogrammide toetuseks. Toetusraha tuleb Vabariigi Valitsuse otsusest eraldada 150 000 eurot, et aidata keskustel tasuda tekkinud kulude eest perioodil 12. märts kuni 31. detsember 2020. Toetuse töötas välja Keskkonnaministeerium.

· Keskkonnaminister Rene Kokk kohtub Erametsaliiduga, et arutada biomajanduse ja puidu väärindamise võimaluste arendamist Eestis ning vahetada mõtteid planeerimisseaduse üle.





Teisipäev, 16. juuni

· Kell 10 toimub KIKi kaugküttevooru elektrooniline infopäev. Soojusettevõtjad, kohalike omavalitsuse üksused või kohaliku omavalitsuse üksusele kuuluvad äriühingud saavad toetust taotleda kaugkütte soojustorustike renoveerimiseks ja täiendavad ühenduste loomiseks, kaugküttekatelde renoveerimiseks ja uue kaugküttesüsteemi rajamiseks. Toetust jagatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahenditest ja meetme töötas välja Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium.

· Keskkonnaminister Rene Kokk osaleb KIKi nõukogu koosolekul, kus selguvad 2020. aasta siseriikliku keskkonnaprogrammi taotlusvooru tulemused.



Kolmapäev, 17. juuni

· Keskkonnaministeerium tutvustab Harju maakonna maavarade teemaplaneeringu algatamist kohtumisel, kus osalevad kohalikud omavalitsused ning mäetööstusettevõtted ja neid ühendavad liidud.
Tegemist on tutvustava aruteluga, et rääkida millised on erinevate osapoolte murekohad ja ootused ning millised võiksid olla nende hinnangul võimalikud lahendused.


· Keskkonnaminister Rene Kokk on ettekandjana Riigikogus, kus on Vabariigi Valitsuse algatatud ruumiandmete seaduse ning korteriomandi- ja korteriühistuseaduse muutmise seaduse eelnõu esimene lugemine.


· Kell 10 toimub veebipõhine LIFE programmi projektide kirjutamise töötuba. Kogemusi jagavad Tallinna Tehnikaülikooli projektijuht Murel Truu ja Keskkonnaministeeriumi projektijuht Voldemar Rannap, kellel on pikaajaline kogemus LIFE projektide kirjutamisel ja elluviimisel. Esimesel koolitusel keskendutakse looduskaitse ja keskkonna valdkonna taotlusvormidele. Töötuba korraldavad KIK ja Keskkonnaministeerium koostöös.


Neljapäev, 18. juuni

· Keskkonnasõbraliku kohaliku omavalitsuse konkursi tähtaeg.Kandideerima on oodatud kõik omavalitsused, kel on eelneva kalendriaasta jooksul ette näidata teod, millega väärtustatakse elukeskkonda, vähendatakse negatiivset keskkonnamõju ja suurendatakse elanike keskkonnateadlikkust. Võitja saab lisaks kuni 50 000-eurosele auhinnarahale enda kasutusse keskkonnamärgi "Aasta keskkonnasõbralik kohalik omavalitsus". Konkursi korraldavad KIK ja Keskkonnaministeerium koostöös.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.