Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Looduse Omnibussi retked kodukontserti kuulama ja Avatud talude päevale Hiiumaale (2020-07-14 09:14:44)


1. Õhtune retk Aaviku tallu Roberti ja Anti Jürjendali kodukontserdi kuulama

Looduse Omnibuss Tallinn
Esmaspäev, 20.07.2020
AAVIKU AEDADE MUUSIKA
Robert Jürjendal - kitarr
Anti Jürjendal - tshello
Rohkem kui kakskümmend aastat tagasi alguse saanud Aaviku talu aiad ei sündinud tühja koha peale. Riisipere lähedal asuv niitude ja metsaviiruga piirnev maaala täitus vähehaaval uute juurdeehitustega, paljude lille- ja taimekooslustega, puude ja põõsastega. Nii mõnedki neist vääriksid kohta mõnes botaanikaaias. Talu omanikud Signe ja Robert Jürjendal on loomeinimesed, kellele looduslähedane maaelu on tugevaks inspiratsiooniallikaks.Paljud plaanid on teostunud tänu nende laste Iti, Lotte, Uku ja Anti osalusele. Aaviku talu stuudios on loodud suurem osa Robert Jürjendali heliloomingust, milles on kaasa teinud muusikud üle terve maailma.
Tegemist ei ole turismitaluga. Kõik ettevõtmised on siin tehtud endale rõõmuks ja tore on rõõmu jagada! Avatud on kodukohvik.
Buss väljub Rahvusraamatukogu eest kell 17.30 tagasi Tallinnas kell 22.00.
Sõidu hind koos kontserdiga täiskasvanutele,pensionäridele ja tudengitele 20 eurot, kooliõpilastele 15 eurot, lapsed, kes koolis ei käi tasuta.
 
2. Retk Avatud talude päevale Hiiumaal, Lavendlitallu ja Kassarisse
 
Looduse Omnibuss Tallinn
Pühapäev, 19.07.2020
Sel nädalavahetusel on Hiiumaal nagu kogu Eestis Avatud talude päevad. Veedame kauni pühapäeva Hiiumaal koos Tiit Leitoga. Käime Kauste rannas ja luidetel, tutvume saare huviväärsuste ning taludega. Külastame Soera Talu ja Palade loodusmaja. Soera Talus saab keeta hiiumaist käkisuppi ja küpsetada maailma parimaid pannkooke, korjata võlu- ja raviväega pärnaõisi ja valmistada suvist lõhnakotikest. Võimalus proovida ja kaasa osta Lepaniidi mahetalu tooteid.
Meid ootab Lavendlitalu. Teeme jalutuskäigu lavendlipõllul, tutvume talu ja lavendlipõllu sünnilooga. Soovijatel võimalus sirbiga lavendlite lõikamist proovida. Avatud on POP-UP POOD erinevate lavendli toodete kaasa soetamiseks (lavendlisool, shokolaad, jook, seep jne), võimalik korjata kaasa korviga lavendleid ( 10 euri, korvitäis).
Kroogi talumuuseumis Laevapuusepp Mihkel Kiibuse majas ja õuel räägime meremehe elust ja kodust 30. aastatel. Näha saab Hiiumaa Muinsuskaitse Seltsi koostatud näitust Juhan Maakerist ehk Torupilli Jussist. Maiu Aasma Serva Sahver OÜ müüb koeravillast valmistatud käsitööd, taimedega värvitud lõnga, erinevaid ravimtaimi ja hoidiseid (valik siirupid, tšillimoos jne), mustasõstra- ja maasikamaiust ning meresõidu komme. Lemmena mesindustalust Kassaris müügil värske hiiumaine mesi. Külaselts MUHV pakub kohvi ja teed ning soolast ja magusat ampsu.
Õhtu veedame Kassaris, kõigil soovijatel võimalus käia ujumas.
Buss väljub Rahvusraamatukogu eest kell 7.50 tagasi Tallinnas kell 23.15.
Sõidu hind täiskasvanutele,pensionäridele ja tudengitele 40 eurot, kooliõpilastele 20 eurot, lapsed, kes koolis ei käi tasuta.
 
Allikas: Looduse Omnibussi teated

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.