Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Võrumaal algasid piiriehitustööd (2020-07-28 08:42:10)


Võrumaal algasid piiriehitustööd, mille käigus ehitatakse välja piiritaristu 23,5 kilomeetrisele piirilõigule Eesti-Läti-Venemaa kolmikpunktist Luhamaa piiripunktini.

Siseminister Mart Helme ütles, et riik peab käituma riigina ning üks selle olulisemaid tunnuseid on piir. "Piiriehitustööde reaalne algus on oluline vahefiniš, mille järel saame Eestile vormistada nähtava ja paremini kaitstava piiri," märkis ta.

Kagupiiri taristu esimese ehitusetapi töid teostavad kahasse AS Merko Ehitus Eesti ja AS GRK Infra. Ehitustööde käivitamisel kinnitas GRK Infra tegevjuht Tarvi Kliimask, et ehituse ettevalmistused ja projekteerime on kulgenud plaanipäraselt. "Täna alustame esimese juurdepääsutee ehitusega, mis loob võimaluse ehitustehnika ja materjalidele ligipääsuks rajatavale piirilõigule," rääkis Kliimask.

Piiritaristu ehitustööd hõlmavad patrull- ja ligipääsuteede, viivitusaia, seiresüsteemide valmiduse ja muu kaasneva rajamist. "Täna on maismaapiiri 136 kilomeetrist valveseadmetega kaetud üksnes kümnendik ning suurem osa igapäevatööst piiri valvamisel tehakse jalgsipatrullides. Välispiiri kilomeetreid on aga nii piisavalt palju, et üksnes inimsilm iga meetrit valvata ja jälgida ei jõua ning vaja on kaasaegset tehnilist tuge," rääkis PPA piirivalveosakonna juht Egert Belitšev.

Praeguse prognoosi kohaselt kulub 23,5 kilomeetrile piiritaristu väljaehitamiseks hinnanguliselt umbes kuni kolm aastat.

Belitšev lisas, et lähiajal kuulutab PPA välja uue riigihanke järgmise piirilõigu ehitaja leidmiseks ning kui kõik kulgeb plaanipäraselt, saab ehitustöödega edasi minna juba järgmisel aastal. "Piiriehitustööd on jagatud mitmeks etapiks, et tagada pakkujatele hankes osalemiseks võrdsemad võimalused ning kindlustada, et tööd oleks ehitajale jõukohased ning püsiks planeeritud ajakavas," põhjendas piirivalvejuht.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.