Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Parameedikute kutsemeistrivõistluse võitis teist aastat järjest K-komando (2020-07-31 08:55:04)


Triaaži tegemine. Foto autor: Aivar Kullamaa


Varitsus. Foto autor: Aivar Kullamaa


K-komando. Foto: PPA

30. juulil Kaitseliidu Jõgeva maleva Kirna väljaõppekeskuses toimunud II taktikaliste parameedikute kutsemeisterlikkuse tasavägise võistluse pani teist aastat järjest kinni K-komando.

Politsei- ja Piirivalveameti (PPA), Regionaalhaigla (PERH), Kaitseliidu ja Päästeameti demineerimiskeskuse korraldatud kutsemeisterlikkuse võistluses jäi teisele kohale Põhja prefektuuri kiirreageerimisüksus ning kolmandale sõjaväepolitsei.

Võistluse eesmärk oli täiendada PPA parameedikute kompetentsi ning tõsta kõigi asutuste esmareageerijate abiandmise kvaliteeti. Kõrgendatud riskiastmega olukordades on politsei kohal esimesena, mistõttu on taktikalise meditsiini oskus äärmiselt vajalik.

Peakorraldaja, Regionaalhaigla koolitaja Heiko Porvali sõnul osales sel aastal rohkem meeskondi. "Osalenud meeskondade tase on võrreldes eelmise aastaga märkimisväärselt kasvanud. Osad meestest pidid selliseid ülesandeid lahendama esmakordselt, ent kõrvaltvaatajana üllatusin positiivselt, kui näiteks igasuguse meditsiinihariduseta ametnik oskas õiges koguses nimetada eri ravimeid, millest abivajajal kasu oleks," sõnas Porval.

PPA esmareageerimise ja eriettevalmistuse grupi juhtivkorrakaitseametnik Rauno Roosimägi tõdes samuti, et parameedikute tase kasvab iga aastaga. "Kõik sujus tänu organiseerijatele, nende entusiasmile ja tahtele anda oskusi edasi! Taolisi kutsemeisterlikkuse võistlusi korraldamegi seetõttu, et kõik esmareageerijad, olgu nad kiirreageerijad või abipolitseinikud, oskaks aidata inimest ükskõik millises olukorras." Täname Kaitseliitu, Päästeameti demineerimiskeskust, Regionaalhaiglat ja abipolitseinikke. "Aitäh ka kõigile koostööpartneritele ja sõpradele, kes enda vabast ajast kutsemeisterlikkuse võistlusse panustasid," lisas Roosimägi.

Kutsemeisterlikkuse võistlusel osales kokku 11 võistkonda, nende seas PPAst, sõjaväepolitseist ja vanglateenistusest ning välispartneritest Läti piirivalve eriüksusest SIGMA. Võistlejad läbisid 14 erineva sisuga ülesannet, kõik neist varasemate eluliste väljakutsete näitel koostatud.

Sel aastal parameedikute võistlusel hindajana osalenud Regionaalhaigla kiirabikeskuse juhataja Arkadi Popovi sõnul avanes talle professionaalne vaatepilt. "Väga hästi tehtud! Mul on hea meel tõdeda, et ülesande, kus hindaja olen, lahendasid kõik meeskonnad kõrgetele punktidele. Kõik vigastused tuvastati ja verejooks peatati vigastatul kiiresti." Popovi hinnangul on parameedikute olemasolu igati tänuväärne, kuna teinekord ei pruugi kiirabibrigaad koheselt sündmuskohale pääseda. "Siin saavadki parameedikud abistada ja patsiendi edasiseks transpordiks ette valmistada."

Pikemas perspektiivis on plaanis kutsemeisterlikkuse võistlustega jätkata ülejärgmisel aastal, laiendada osalejate ringi ja kutsuda ka esmareageerijaid teistest riikidest.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.