Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rahvusvaheline droonipatrull aitab seirata Eesti mereala (2020-07-31 09:03:51)


Eelmise nädala lõpus toimus Politsei- ja Piirivalveameti (PPA), Soome piirivalve ja Euroopa Meresõiduohutuse Ameti (EMSA) koostöös ühine droonipatrull Soome lahel. EMSA lepingupartnerilt Schiebel jagati mehitamata õhusõidukilt otsevideot Eestiga.

Alates 2017. aastast pakub EMSA Euroopa Liidu liikmesriikidele võimalust kasutada merealadel toimuvast parema ülevaate saamiseks oma droone. Juuli algusest on üks Schiebel CAMCOPTER S-100 mehitamata õhusõiduk Soome piirivalve kasutuses ning möödunud nädalal katsetati esmakordselt otseühenduse loomist Eestiga. Soome õhuruumis lennanud drooni kaamerat jälgisid reaalajas PPA merevalvekeskus ja merepatrullis olnud PPA laev. Kokku tehti testlende kolmel päeval.

PPA mereturvalisuse grupi juht Marge Kohtla rääkis, et droon lendas Soome õhuruumis, kuid selle abil jälgiti ka Eesti merealal toimuvat ning see andis võimaluse testida drooni võimekust. "Mehitamata õhusõidukite teenusega aitab EMSA liikmesriike erinevate rannikuvalve funktsioonide tagamisel, näiteks merereostusseirel, otsingu- ja päästetöödel, aga ka piiriüleste kuritegude avastamisel. Droon aitab tuvastada õnnetuse või reostuse täpse asukoha ja annab ülevaate kohapealsest olustikust. Lisaks juba olemasolevale mereseire süsteemile on tegemist hea võimalusega hoida silma peal meie vetes toimuval ja ühtlasi saada parem ülevaade Soome lahest laiemalt. Lende on võimalik planeerida just sellisele ajale, mil vajadus selle järele on kõige suurem, näiteks kui merel on rohkem liiklust," kirjeldas Kohtla.

"Soovime koostööd Soome ja EMSA-ga veelgi laiendada ja tuua droon seirelende teostama ka Eesti õhuruumi. Nende lendude abil saame hinnata, kas PPA-l tasub sarnaselt Soome piirivalvega samuti pikemaajaliselt EMSA-lt seda teenust taotleda," ütles Kohtla.

Euroopa Liidu liikmesriigid, Euroopa Vabakaubanduse Assotsiatsiooni liikmed ja Euroopa Liidu asutused võivad taotleda EMSA-lt erinevaid mehitamata platvorme, et aidata täita rannikuvalvefunktsioone. Droone saab kasutada Euroopa Liidu ja Euroopa Vabakaubanduse Assotsiatsiooniga piirneval merealal ning sellega kaasnevad kulud katab EMSA.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.