Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-08-11 08:18:58)


Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti 149 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas üks avaliku korra raske rikkumine ja 51 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine, 38 vargust, kaks sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti 23 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus kolm ja sai vigastada 27 inimest. Tabati 78 alkoholijoobes ning neli narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril registreeriti kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning kaks ebaseaduslikku piiriületust. Riigist saadeti välja viis inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

7. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Ristiku tänaval asuvas korteris lõi 27-aastane mees teist meest näkku.

7. augustil teatati, et Lasnamäel Lennujaama teel ründasid kaks seni tuvastamata isikut alkoholijoobes 40-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

7. augustil teatati, et Kesklinnas Tatari tänaval ründas seni tuvastamata mees 21-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

7. augustil teatati, et Haaberstis Õismäe teel lõi 63-aastane mees talle tuttavat 40-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

7. augustil teatati, et Kristiines Kotka tänaval ühise alkoholitarvitamise käigus lõi üks naine 32-aastasele mehele pudeliga pähe. Kannatanu toimetati haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

7. augustil teatati, et Mustamäel Ehitajate teel asuvas korteris lõi 46-aastane mees oma elukaaslast, 43-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

8. augustil teatati, et Kesklinnas Viru tänaval tekkis kaklus mitme isiku vahel, milles sai kannatada 44-aastane mees. Kiirabi kontrollis kannatanu vigastused.

8. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Toompuiestee tänaval ründas seni tuvastamata isik 47-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

8. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Turvise tänaval asuvas majas lõi 18-aastane noormees oma lapseootel elukaaslast, kelle kiirabi toimetas tervisekontrolliks haiglasse. Politseinikud pidasid mehe kinni.

8. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval ühise alkoholitarvitamise käigus ründas seni tuvastamata isik 43-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

8. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Madala tänaval lõi 42-aastane mees 51-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

9. augustil teatati, et Kesklinna linnaosas Sadama tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõi 21-aastane mees 22-aastast meest pea piirkonda, millega tekitas kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

9. augustil teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Maleva tänaval lõi seni tundmatu mees käte ja jalgadega 38-aastast meest keha piirkonda, tekitades sellega kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.


9. augustil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Kopliranna tänaval asuvas korteris lõi 42-aastane mees jalgade ja kätega enda elukaaslast, 45-aastast naist vastu pead, põhjustades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

9. augustil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Vasara tänaval toimus kähmlus 42-aastase naise ja 43-aastase alkoholi tarvitanud mehe vahel. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargused

7. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Uus-Kalamaja tänaval asuvast rattaparklast varastati lukustatud jalgratas väärtusega 500 eurot.

8. augustil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval on keldriboksist varastatud mitmesuguseid tarbeesemeid. Kahju 855 eurot.

9. augustil teatati politseile, et Põhja-Tallinna linnaosas Jahu tänaval tungiti luku avamise teel korterisse ning varastati sealt sülearvuti ja sularaha. Vargusega tekitatud kahju 4750 eurot.

Kelmused

6. augustil alustati menetlust selles, et kannatanule esitleti end telefonis pangatöötajana ja paluti sisenda internetipanka, et panna pangakaardile kaitseprogramm. Hiljem avastas kannatanu, et tema kontolt on kantud võõrale kontole 376 eurot.

7. augustil teatati, et avaldajale helistas väidetavalt pangatöötaja, kes palus tal siseneda internetipanka arve kontrollimiseks. Hiljem kui avaldaja oma kontoseisu vaatas, selgus, et sealt oli kadunud 994 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

7. augustil teatati, et Loksal ründas 50-aastane alkoholijoobes mees oma abikaasat, 51-aastast naist. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

8. augustil teatati, et Saku alevikus lõi 21-aastane mees 39-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

8. augustil teatati, et Lagedi alevikus ründasid 59-aastane mees ja 19-aastane noormees 33-aastast naist ja 25-aastast naist. Politseinikud pidasid ründajad kinni.

8. augustil teatati, et Maardus ründas 43-aastane mees oma elukaaslast, 32-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Politseinikud pidasid mehe kinni.

9. augustil teatati politseile, et Kose vallas Raveliku külas läks 32-aastane mees kallale enda elukaaslasele, 53-aastasele naisele, põhjustades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Mõlemad osapooled olid alkoholi tarvitanud. Politsei pidas mehe kinni.

Juhtumid piiril

7. augustil viidi läbi illegaalimenetlus 1981. aastal sündinud topeltkodakondsust omava Soome-Valgevene kodanikust naise suhtes, kes pani 6. augustil Eestis toime varguse. Naisele koostati lahkumisettekirjutus Eestist ja määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

7. augustil teatati Tallinna lennujaamale, et Oslost saabuva lennu pardal on agressiivne reisija, kes on ebaviisakas, tarvitab enda kaasa võetud alkoholi ja ei allu lennukimeeskonna korraldustele. Maandumise järel toimus 1990. aastal sündinud Eesti kodanikust mehega vestlus ning ta lubati pärast andmete kontrollimist riiki.

8. augustil alustati kriminaalasi 1994. aastal sündinud Eesti kodanikust mehe suhtes, kes Soome suunduvale laevale minnes esitas kontrolliks teisele isikule kuuluvad dokumendid.

9. augustil kontrollis Tallinna kordoni patrull Tallinna lahel väikelaeva, mida juhtis 1981. aastal sündinud Soome kodanikust mees. Kuna mehel tuvastati alkoholijoove, kõrvaldati ta juhtimiselt ning määrati kiirmenetlusega rahatrahv 600 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

7. augustil teatati politseile, et 5. augustil Rakvere Kaevu tänava korteris lõi 47-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus oma elukaaslast. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus.

7. augustil teatati politseile, et Lehtse alevikus lõi 45-aastane mees 37-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

8. augustil sai politsei väljakutse Rakke alevikku, kus ühise alkoholitarvitamise käigus lõi 56-aastane naine 55-aastast naist. Politsei pidas 56-aastase naise kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

8. augustil teatati politseile, et Narvas Turu tänava maja juures löödi 75-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus.

Röövimine

7. augustil teatati politseile, et Narvas rünnati 39-aastast naist ja võeti temalt rahakott ja mobiiltelefon. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 52-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

7. augustil teatati politseile, et Narvas A-A. Tiimanni tänava korteris peretüli käigus lükkas 53-aastane mees oma abikaasat, tekitades talle füüsilist valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

8. augustil teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänava korteris lõi 30-aastane mees oma elukaaslast, tekitades talle füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

9. augustil teatati politseile, et Narva-Jõesuul suvilas tekitas 18-aastane mees oma elukaaslasele füüsilist valu. Politsei pidas 18-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

9. augustil teatati politseile, et Narvas V. Gerassimovi tänava korteris peksis 30-aastane mees oma abikaasat. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

9. augustil teatati politseile, et Kohtla-Järvel Järveküla tee maja juures ründas 37-aastane mees oma elukaaslast, tekitades talle füüsilist valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ähvardamine

9. augustil teatati politseile, et Narvas Rahu tänava korteris ähvardas 38-aastane mees oma abikaasat noaga. Saabunud sündmuskohale politseipatrull pidas 38-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

7. augustil teatati politseile, et Kiviõli Võidu tänava eraterritooriumilt varastati rihtlatt. Vargusega tekitatud kahju on ligikaudu 3600 eurot.

7. augustil teatati politseile, et Narvas 26. Juuli tänaval varastati korterist raha summas ligi 600 eurot, mobiiltelefon Samsung A10 ja isikut tõendavad dokumendid. Vargusega tekitatud kahju on liigikaudu 860 eurot.

7. augustil teatati politseile, et Jõhvis Narva maantee tanklast varastati rahakott. Vargusega tekitati kahju ligi 400 eurot.

7. augustil teatati politseile, et Narvas Rakvere tänava kauplusest varastas 38-aastane mees kaupa, millega tekitas kauplusele kahju ligikaudu 15 eurot. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

9. augustil teatati politseile, et Jõhvis Rakvere tänava meelelahutusasutuses varastas 38-aastane mees teise inimese rahakoti koos sularahaga. Vargusega tekitati kahju ligi 400 eurot. Politsei pidas 38-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

8. augustil avastas Vasknarva kordoni patrull Narva jõel aluse, mille juhil ei olnud juhtimisõigust. Alust juhtinud 1959. aastal sündinud määratlemata kodakondsusega mehele koostati veesõiduki juhtimise kõrvaldamise otsus ja määrati juhiloata juhtimise eest rahatrahv.

8. augustil avastas Vasknarva kordoni patrull Narva jõel aluse, mille juhil ei olnud juhtimisõigust. Alust juhtinud 1975. aastal sündinud määratlemata kodakondsusega mehele koostati veesõiduki juhtimise kõrvaldamise otsus ja määrati juhiloata juhtimise eest rahatrahv.

8. augustil avastas Narva kordoni autopatrull Auvere külas Mustajõe ääres kalastavat 1978. aastal sündinud meest, kellel puudus harrastuspüügiõigust. Mehele määrati rahatrahv.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine

8. augustil sai politsei teate, et Haapsalus Karja tänaval lõi 22-aastane mees 46-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 22-aastase mehe juhtunus kahtlustatavana kinni.

Kelmus

7. augustil alustati kriminaalmenetlust selles, et juunikuus leidis Lääne-Nigula vallas elav 53-aastane naine Eesti internetiportaalist kuulutuse, mis pakkus lisaraha teenimise võimalust ja asus sotsiaalmeedia vahendusel suhtlema isikuga, kes juhendas teda jagama enda panga- ja isikuandmeid välismaises portaalis ning sinna oma pangakontolt raha kandma. Teoga tekitati kahju ligi 4000 eurot.

Pärnumaa

Vargus

8. augustil sai politsei teate, et Põhja-Pärnumaa vallas Leetva külas sisenes seni tuvastamata isik omaniku loata 60-aastase mehe kinnistul asuvasse lukustatud suvekodusse ja varastas elektrilisi tööriistu ning muid esemeid. Vargusega tekitati kahju ligi 1289 eurot.

Raplamaa

Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine

8. augustil sai politsei teate, et Märjamaa vallas Laukna külas siseneti omaniku loata lukustatud suvilasse. Teoga tekitatud kahju on selgitamisel.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

8. augustil sai politsei väljakutse Jõgeva valda, kus joobes 37-aastane mees lõi tüli käigus 31-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustavana kinni. Naisele andsid meedikud esmaabi kohapeal.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politseile laekus teade, et 9. augustil muutus 24-aastane joobes mees Tartus Väike kaare tänaval agressiivseks oma elukaaslase suhtes. Politsei pidas mehe kinni ning viis asjaolude selgitamiseks jaoskonda. Naine meedikute abi ei vajanud. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaaluurimises.

7. augustil sai politsei väljakutse Tartus Puiestee tänava korterisse, kus alkoholi tarvitanud 74-aastane mees lõi 76-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni. Naise viisid meedikud tervisekontrolliks haiglasse.

7. augustil laekus politseile info, et Tartus Marja tänava eramus on 29-aastane mees olnud pikemat aega vägivaldne oma elukaaslase suhtes. Politsei pidas mehe kinni ning asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlus.

Vargus

Politseile laekus teade, et ööl vast 7. augustit murti Tartus Raeremmelga tänaval sisse eramusse, kus varastati šeif sularahaga. Esialgne kahju on enam kui 5000 eurot.

Võrumaa

Ähvardamine

9. augustil sai politsei väljakutse Võru valda, kus 52-aastane mees oli tulirelvaga ähvardanud 56-aastast venda. Politsei pidas ähvardaja kinni ning toimetas ühes registreeritud tulirelvaga asjaolude selgitamiseks jaoskonda. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud.

Juhtumid piiril

7. augustil kella 12.30 ajal peeti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kinni 1998. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 84 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Õigusrikkujat karistati rahatrahviga, talle kohaldati üheks aastaks sissesõidukeeld ja lubati riigist lahkuda.

8. augustil kella 14.45 ajal avastas Lõuna prefektuuri Mustvee kordoni radarvaatleja Lämmijärvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse ühe paadi poolt, viie isikuga pardal, suunaga Eesti Vabariigist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Paati juhtinud 29-aastasele Eesti Vabariigi kodanikku karistati 80-eurose rahatrahviga.

8. augustil kella 13.40 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis piiriületus 42-aastasel Venemaa kodanikul, kes saabus piiripunkti ühes kahe koera ja ühe kassiga. Koostöös veterinaar- ja toiduametiga tuvastasid piirivalvurid, et lemmikloomade sertifikaadid on võltsimistunnustega, mistõttu saadeti naine ühes loomadega piirilt tagasi.

8. augustil kella 20 paiku fikseeris Mustvee kordoni radarivaatleja Laaksaare traaversil ujuvvahendi sisenemise piirirežiimialasse. Jeti juhtinud Eesti Vabariigi kodanikule määrati 32-eurone rahatrahv.

9. augustil kella 13.15 ajal saabus Luhamaa piiripunkti Tsehhi numbrimärgiga BMW maastur. Piirivalvurid leidsid kontrolli käigus sõiduautost teleskoopnuia, mis on relvaseadusest tulenevalt tsiviilkäibes keelatud. Löögirelv konfiskeeriti ning juhil lubati oma teekonda jätkata.

9. augustil kell 14.20 paiku fikseeris Saatse kordoni radarivaatleja Lämmijärvel ujuvvahendi sisenemise piirirežiimialasse. Paati juhtinud Eesti Vabariigi kodanikule määrati 40-eurone rahatrahv.

9. augustil kella 22.30 ajal peeti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel kinni 1995. aastal sündind Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 60 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eesti Vabariigis. Õigusrikkujat karistati rahatrahviga, talle kohaldati kolmeks kuuks sissesõidukeeld ja lubati riigist lahkuda.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.