Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Looduskaitse aastapäev kulmineerub matkadega üle Eesti (2020-08-13 08:26:01)


Matkalised. Foto autor: Piret Eensoo

Eestlased armastavad looduses viibida ja tunnevad end seal hästi. Meie jaoks on loodus midagi nii omast, et teinekord võime seda pidada enesestmõistetavaks. Seda, kuidas märgata ja väärtustada looduse rikkust, rõhutab looduskaitse juubeliaasta tunnusmõte "Hoia, mida armastad!".

Sel neljapäeval, 13. augustil kogunevad looduskaitseeksperdid konverentsile Saaremaal, kus 110 aastat tagasi pandi alus Eesti looduskaitsele. Sama päeva õhtul alates kella 19st toimuvad kõigile huvilistele avalikud töötoad, kus jagavad loodus- ja keskkonnateadmisi teiste seas eksperdid Keskkonnaametist, Keskkonnaministeeriumist, Eestimaa Looduse Fondist ning Eesti Loodusmuuseumist. Loe töötubade kohta lähemalt Saaremaa valla sündmuste kalendrist.

Nädalavahetusel, 15.-16. augustil järgnevad Eesti looduse päeva tähistamiseks matkad üle Eesti. "Paljudes maailma paikades on looduse kaitsmiseks vajalik see kõigepealt taastada. Eesti on selles osas paremas seisus ning lisaks taastamisele on meil palju mida hoida. Eesti looduse päeva matkadel räägitakse konkreetse piirkonna looduskaitselistest väärtustest ning õpitakse üheskoos Eesti loodust paremini väärtustama ja hoidma," ütles Keskkonnaameti peadirektori asetäitja Leelo Kukk. Retkedel kaitsealadele avaneb huvilistele võimalus ammutada uusi teadmisi ja mõtiskleda looduse ja tervise tähtsuse üle ekspertide juhtimisel. Keskkonnaministri Rene Kokaga on võimalik koos matkata ja arutleda tema kodukandis Raplamaal.

Tasuta matkadel osalemiseks on vaja eelnevalt registreeruda. Tutvu matkadega lähemalt Keskkonnaameti kodulehel.

Looduskaitse alguseks Eestis peetakse 14. augustit 1910, mil Riia Loodusuurijate Ühing rentis Saaremaa Kihelkonna pastoraadile kuuluvad Vaika linnusaared, et tagada sealsetele lindudele turvalised pesitusvõimalused. Nii sündis Vilsandi saare majakavahi Artur Toomi eestvedamisel Baltikumi esimene kaitseala.

Praegu, sada kümme aastat hiljem ulatub elurikkuse hoidmiseks seatud kaitstavate alade arv Eestis üle tuhande. Nende pindala moodustab ligi viiendiku Eesti maismaast.



Allikas: Keskkonnaameti ja Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.