Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2020-09-03 08:05:09)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 70 avaldust ja teadet kuritegudest. Raskeid tervisekahjustusi registreeriti ühel, avaliku korra raskeid rikkumisi samuti ühel korral. Varavastastest kuritegudest teatati 36, sh röövimistest ühel ja vargustest 24 korral. Registreeriti kolm liiklusõnnetust, milles sai viga viis inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati viis, narkojoobes üks. Piirilt väljastatud sisenemiskeelde registreeriti üks, piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumisi samuti üks.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine

1. septembril teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas K. Kärberi tänaval rünnati selja tagant 39-aastast meest. Teda löödi kõva esemega vastu pead ja korduvalt vastu keha. Kannatanu tundis füüsilist valu ja talle tekitati kehavigastusi. Rünnaku käigus võeti mehelt ära spordikott koos isiklike esemetega. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised
1. septembril teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Kauba tänaval asuvas korteris tungis 58-aastane mees kallale enda elukaaslasele, 60-aastasele naisele, lüües teda noaga vastu kätt ja kuuma panniga vastu pead. Kannatanule tekitati füüsilist valu ja vigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

1. septembril teatati politseile, et Nõmme linnaosas Valdeku tänaval asuvas korteris lõi joobes tuttav 54-aastast naist korduvalt rusikaga näkku. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. septembril teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Paadi tänaval asuvas korteris löödi 55-aastast meest näkku. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. septembril teatati politseile, et Mustamäe linnaosas E. Vilde teel lõi joobetunnustega 41-aastane mees rusikaga näkku 40-aastast meest. Politsei pidas ründaja kinni.

Vargus
1. septembril teatati, et Pirita linnaosas varastati sõiduautost BMW arvuti ja navigaator. Vargusega tekitatud kahju kokku 5000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. septembril teatati politseile, et ajavahemikul 31.august - 1. september varastati Pirita linnaosas maja ees seisvast sõidukist BMW rool ja navigatsioonisüsteemi ekraan. Juhtunu täpsemad asjaolud ja kahjusumma on selgitamisel.

Kelmus

1. septembril teatati politseile, et 31. augustil helistati 60-aastasele naisele väidetavalt pangast. Helistaja sõnas, et internetipanga turvasüsteem ei ole korras ning lisakaitse aktiveerimiseks tuleb naisel kinnitada mõned tehingud Mobiil-IDga, mida naine ka tegi. Peale telefonikõnet selgus, et naise kontolt oli broneeritud 6490 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. septembril alustati kriminaalmenetlust selles, et 55-aastasele naisele tehti sotsiaalmeedias laenupakkumine, millele naine vastas sooviga võtta laenu summas 15 000 eurot. Enne laenu saamist pidi naine erinevatel ettekäänetel tasuma väidetavale laenuandjale raha. Naine tegi kokku ülekandeid summas 1845 eurot. Laenu naine ei saanud, samuti ei saanud ta tagasi ülekantud raha ning temalt nõutakse veel 1250 eurot.

Harjumaa

Vargus

1. septembril teatati politseile, et vahemikul 31. august - 1. september varastati Ilmandu külas aiaga piiratud ja lukustatud väravaga õuest murutraktor ja ehitustööriistad. Vargusega tekitatud kahju ligikaudu 4000 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

1. septembril laekus politseile info, et Mustvee vallas Nõmme küla lukustamata ehitussoojakust varastati tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 4825 eurot.

Tartumaa

Vargused

1. septembril avastati, et Kambja vallas Lemmatsi külas on sisse murtud ehitusjärgus hoonesse, kust varastati tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Politseile laekus teade, et 28. augustil varastati Elvas Peedu tee eramust kuldsõrmus. Kahju on 325 eurot.

Viljandimaa

Kelmus

Politsei poole pöördus Viljandimaal elav mees, kes soovis laenu pakkuva ettevõtte vahendusel sõlmida laenulepingu 33 000 eurole. Selleks sõlmis mees ettevõtte poolt nõutava elukindlustuse ning teised vajalikud lepingud. Lisaks pidi mees laenu kätte saamiseks ettevõtte pangakontole kandma ülekande tasu, autentimise tasu, tagatise ning menetlemise tasu. Kokku kandis mees ettevõtte kontole oma soovitud raha kätte saamiseks 9152 eurot, kuid laenu talle siiski üle ei kantud. Kui ettevõte esitas mehele uue nõude summas 5000 eurot mõistis laenusoovija, et on petta saanud ning pöördus politseisse.

Juhtumid piiril:

1. septembril avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis riiki siseneval suunal kontrollitud Vene numbrimärgiga Renaulti veokil pidurisüsteemirikke, mistõttu suunati autorong vea kõrvaldamiseks tagasi Venemaa Föderatsiooni.

1. septembril kontrollisid piiriametnikud Tartu linna ehitusobjekte selgitamaks, kas töötajatel on seaduslik alus Eestis viibimiseks ja töötamiseks. Objektil kontrolliti kokku nelja juriidilist ja 29 füüsilist isikut ning ühtegi rikkumist kontrollkäigul ei tuvastatud.

31. augustil avastasid tolliametnikud Koidula piiripunktis kontrollitud Läti numbrimärgiga Scania veokist peidetuna erinevaid ravimeid. Kuivõrd juhil puudus ainete sisseveoks Ravimiameti luba, alustas maksu- ja tolliamet mehe suhtes menetlust. Veokist leitud kaup peeti kinni, mehele väljastatud viisa tunnistati kehtetuks, talle väljastati riiki sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Asja rikkumine ja hävitamine

1. septembril teatati politseile, et Narvas Vana-Joala teel on süüdatud mikrobuss Volkswagen Transporter. Esialgne kahju on 8000 eurot.

Asja omavoliline kasutamine

1. septembril teatati politseile, et Sillamäel J. Gagarini tänava parklast ärandas 30-aastane mees omaniku loata sõiduauto. Mees põhjustas samal tänaval ärandatud sõidukiga avarii. Politsei pidas 30-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Varguse katse
1. septembril sai politsei väljakutse Narvas Fama tänava kauplusesse, kust 39-aastane mees püüdis varastada kõrvaklappe. Mees peeti kaupluse turvatöötajate poolt kinni ja anti üle politseile.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.