Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laupäeval toimub Tallinna Botaanikaaias taimetervise teemapäev (2020-09-18 08:30:09)


Maaeluministeerium, Põllumajandusamet ja Põllumajandusuuringute Keskus korraldavad sel laupäeval Tallinna Botaanikaaias taimetervise teemapäeva, millega tähistatakse rahvusvahelist taimetervise aastat.

"Taimetervise teemapäeval soovime juhtida tähelepanu taimetervise valdkonnale ja sellele, miks on taimede tervise hoidmine oluline," sõnas maaeluminister Arvo Aller.

Ürituse raames autasustab minister riikliku taimetervise aasta fotokonkursi parimate fotode autoreid ning istutab Tallinna Botaanikaaeda rahvusvahelisele taimetervise aastale pühendatud puu.

Ministri sõnul ei pannud taimeterviseteemaline fotokonkurss noori märkama mitte ainult terveid ja elujõus taimi, vaid ka taimedega seotud putukaid ja taimehaigusi. "Aktiivne osavõtt näitab, et lapsed ja noored oskavad hästi märgata seoseid taimede ja nende kasvukeskkonna vahel ning eristada tervet ja elujõus taime kahjustunud taimest," lisas minister.

Teemapäeval on võimalik tutvuda taimeterviseteemalise rändnäitusega. Lisaks selgitatakse, millega tegeleb Põllumajandusameti taimetervise ja aianduse osakond ning Põllumajandusuuringute Keskuse taimetervise ja mikrobioloogia labor.

Üritusel pakutakse mitmekesiseid tegevusi lastele, taimetervisest räägib Eesti Maaülikooli taimetervise õppetooli juhataja Marika Mänd ning tehakse lühike jalutuskäik botaanikaaias, mille raames räägitakse aias leiduvatest kahjustajatest ja taimehaigustest. Ürituse päevakava on üleval Maaeluministeeriumi kodulehel.

2020. aasta on ÜRO Peaassamblee otsusega kuulutatud rahvusvaheliseks taimetervise aastaks eesmärgiga tõsta inimeste teadlikkust taimetervisest. See annab võimaluse pöörata tähelepanu sellele, kuidas taimede hea tervisliku seisundi kaitsmine võib aidata kaasa nälja ja vaesuse vähendamisele, looduskeskkonna kaitsmisele ja üldisele majanduslikule arengule. Ettepaneku taimetervise aasta korraldamiseks tegi 2015. aastal Soome.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.