Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna selgub Eestimaa kõige keskkonnasõbralikum kohalik omavalitsus (2020-11-11 08:25:39)

Täna toimub kümnes Säästva Arengu Foorum, mis tänavu keskendub linnadele ja kliimamuutusele. Ühtlasi kuulutatakse esmakordselt Eestis välja kõige keskkonnasõbralikum kohalik omavalitsus.

Euroopa Liidu kliimapoliitikast ja Eesti väljakutsetest kohalikul tasandil räägivad Euroopa Komisjoni keskkonna, merenduse ja kalanduse voliniku Virginijus Sinkevičiuse kabinetiülem Marius Vaščega ja Eesti kliimasuursaadik Kaja Tael.

"Sellel aastal toob foorum teieni häid näited erinevate linnade keskkonnalahendustest muutuvate kliimamõjude ennetamisel ja nendega kohanemisel," mainis Säästva Arengu Foorumi moderaator Kaja Peterson Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskusest. Parimaid praktikaid ja kogemusi tutvustavad Lahti - Euroopa Roheline Pealinn 2021, Stockholmi linnavalitsuse ja Tallinna Linnavalitsuse esindajad.

Eraldi toimub erakondade mõttevahetus teemal, mida saavad kohalikud omavalitsused teha kliimamuutuse leevandamiseks ja sellega kohanemiseks ja mida plaanitakse rakendada erakondade valimisprogrammides.

Keskkonnasõbraliku kohaliku omavalitsuse konkurss toimub esimest korda ning selle korraldab Keskkonnaministeerium koos Keskkonnainvesteeringute Keskusega. "Sellega tõstame esile ja tunnustame neid kohalikke omavalitsusi, kes on oma tegevusega panustanud negatiivse keskkonnamõju vähendamisse, väärtustanud looduslähedast elukeskkonda ning suurendanud elanike keskkonnateadlikkust," selgitab Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt.

"Kohalikud omavalitsused saavad parema elukeskkonna kujundamiseks palju ära teha. Iga väike keskkonnategu on ettevalmistus järjest suuremateks, mis aitavad kohalike inimeste heaolu samm-sammult suurendada," lisab Münt.

Tänavusel konkursil osales 12 keskkonnasõbralikku kohalikku omavalitsust. Osalejate pingeritta seadmisel hindas žürii seda, kuidas on omavalitsuses edendatud ringmajandust, mida tehakse kliimamuutuste leevendamiseks ja nendega kohanemiseks, kuidas säilitatakse elurikkust, milliseid lahendusi kasutatakse sademevee kogumiseks ja veekogude tervendamiseks ning mida võetakse ette selleks, et kohalikud elanikud oleksid keskkonnateadlikumad.

Aasta keskkonnasõbralik kohalik omavalitsus saab auhinnaks kuni 50 000 eurot Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel, et enda tegevust veelgi keskkonnahoidlikumaks muuta. Täiendavalt saab omavalitsus ka märgise "Aasta keskkonnasõbralik kohalik omavalitsus 2019".

Säästva Arengu Foorum toimub tänavu juba kümnendat korda. Aastate jooksul on Foorum võtnud fookusesse erinevad keskkonnateemad nagu näiteks säästva arengu eesmärgid, toidu ja kliimamuutuse, meremajanduse, rohemajanduse jne.

Täpsem informatsioon ja päevakava: www.sei.org/events/saastva-arengu-foorum-2020-linnad-ja-asumid-muutuvas-kliimas/

Konkursil osalenud kohalike omavalitsuste kokkuvõtted: https://keskkonnatunnustused.ee/et/aasta-keskkonnasobralik-kohalik-omavalitsus/kandidaadid

Üritust saab jälgida otseülekandena Riigikogust: www.riigikogu.ee/live/5/et


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.