Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jõulukuul ehivad Kaarsilda lugemissoovitused (2020-12-02 08:05:26)


Alates 1. detsembrist on Kaarsillal avatud kirjanduslinn Tartu viiendale aastapäevale pühendatud näitus, mille keskmes on erinevate elualade esindajate portreefotod ja lugemissoovitused.

Tartu kuulub kirjanduslinnana UNESCO loovlinnade võrgustikku 2015. aasta detsembrist ning selle tähistamiseks on alatest tänasest avatud Kaarsillal näitus "Kirjanduslinn Tartu saab 5!". Näitus koosneb varasemalt linna kodulehel avaldatud 14 eriilmelisest lugemissoovitusest, mille jagajateks on Tartuga vähemal või rohkemal määral seotud isikud - muusikud, poliitikud, kirjanikud ning teiste elualade esindajad. Soovitusi ilmestavad fotograafide Kiur Kaasiku ja Mana Kaasiku tehtud portreefotod.

Kaarsillale paigutatud näitusega saab iga sillaületaja võimaluse (taas)avastada põnevaid raamatuid, autoreid ja persoone. Tartu 2020. aasta linnakirjanik Carolina Pihelgas on kommenteerinud lugemissoovitusi nõnda: "Raamatuid ilmub külluslikult, ent vahel on raske leida just sellist teost, mis haakuks. Kirjanduslinn Tartu on kutsunud väga erinevate elualade inimesi soovitama raamatuid, mis on neile parasjagu olulised - nii avaneb rikkalik panoraam. Soovitus on ju alati subjektiivne, mis just muudabki selle žanri nii võluvaks. Kirjanduslinn pole ainult kirjanike, vaid ka lugejate linn."

Näitus "Kirjanduslinn Tartu saab 5!" on Kaarsillal avatud kuni 4. jaanuarini. Lisaks tähistatakse kirjanduslinna viiendat aastapäeva Raeplatsil Valguskülas, kus 1.-22. detsembrini ilmub igal õhtul kell 18 Kirjaniku Kodu klaasmaja kardinate tagant üks eesti kirjanik ja vahel ka mitu, pakkudes linnaelanikele kordumatuid kirjanduslikke elamusi.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.