Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2020-12-08 08:12:39)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 140 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks tapmine, üks avaliku korra raske rikkumine, 42 varavastast kuritegu, sealhulgas 29 vargust (neli eluruumidest ja üks sõidukist) ja üks asja omavoliline kasutamine. Registreeriti kolm inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada viis inimest.
Tabati 55 alkoholijoobes sõidukijuhti ja
19 narkojoobes sõidukijuhti.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Tapmine

6. detsembril teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval korteris ründas alkoholijoobes 43-aastane mees noaga talle tuttavat 42-aastast meest. Paraku suri kannatanu sündmuskohal saadud vigastustesse. Politseinikud pidasid ründaja kinni. Juhtumi täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluse käigus. Prokuratuuri taotlusel võeti mees täna eeluurimise ajaks vahi alla.

Kehalised väärkohtlemised

4. detsembril teatati peretülist Lasnamäel Raadiku tänaval, mille käigus läks 55-aastane naine kallale oma pereliikmele, 84-aastasele naisele. Ründaja peeti kinni ja toimetati raviasutusse, kannatanu toimeati täiendavaks tervisekontrolliks haiglasse.

4. detsembril teatati pussitamisest Lasnamäel Ümera tänaval, mille käigus lõi ühise joomingu käigus lõi 62-aastane mees 40-aastast meest noaga kõrri. Ründaja peeti politseinike poolt kinni.

5. detsembril teatati, et Kristiines Sõpruse puiesteel korteris lõi 37-aastane mees oma elukaaslast, 50-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

5. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval toimus kaklus 37-aastase naise ja 35-aastase mehe vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

5. detsembril teatati, et Kesklinnas ühistranspordis ründasid kaks seni tuvastamata noormeest 33-aastast meest ja lasid talle pipragaasi näkku. Kiirabi kontrollis kannatanu vigastused.

5. detsembril teatati, et Pirital Tõru tänaval majas ründas 39-aastane alkoholijoobes naine oma abikaasat, 44-aastast meest. Konflikti juures viibis ka alaealine laps. Politseinikud pidasid naise kinni.

5. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Lõime tänaval korteris toimus kaklus 23-aastase mehe ja talle tuttava mehe vahel. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

6. detsembril teatati, et Lasnamäel Valge tänaval korteris ründas 49-aastane mees 56-aastast naist ja 33-aastast meest. Kõik osapooled olid alkoholijoobes. Kiirabi vaatas kannatanute vigastused üle ja politseinikud pidasid ründaja kinni.

6. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnas Uus-Maleva tänaval ründas alkoholijoobes 52-aastane mees oma elukaaslast, 38-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

6. detsembril teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel korteris tekkis konflikt elukaaslaste, 42-aastase mehe ja 35-aastase naise vahel. Politseinikud pidasid mehe kinni.

6. detsembril teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval ründas seni tuvastamata isik 34-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ähvardamine
4. detsembril teatati politseile peretülist Lasnamäel Raadiku tänaval, mille käigus ähvardas 35-aastane mees oma endist abikaasat, 41-aastast naist noaga. Mees peeti politseinike poolt kinni, tüli ja ähvardamise juures viibis kaks alaealist last.

Vargused

5. detsembril teatati, et Pirital Põdrakanepi teel on sisse murtud eramusse. Kahju 710 eurot.

6. detsembril teatati, et Kesklinas Paldiski maanteel kauplusest varastati kassasse unustatud rahakott, milles oli sularaha, panga-ja kliendikaardid. Kahju 490 eurot.

6. detsembril teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel kortermaja trepikojast varastati lukustatud elektrijalgratas. Kahju 2200 eurot.

6. detsembril teatati, et Kristiines Loo tänaval maja trepikojast on varastatud erinevaid tööriistu. Kahju 1000 eurot.


4. detsembril teatati, et Mulla tänavale pargitud autolt varastati lisatuled. Kahjusumma 975 eurot.

Kelmus
4. detsembril alustati menetlust selles, et avaldajale helistati mitmel korral erinevatelt numbritelt ja öeldi, et tema pangakonto on kinni pandud ning teda lubati aidata. Avaldaja kandis kelmidele üle 8700 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
4. detsembril teatati peretülist Anija vallas, mille käigus lõi 55-aastane mees oma elukaaslast, 51-aastast naist pudeliga. Mees peeti politseinike poolt kinni ja naisele andis kiirabi sündmuskohal esmaabi.

4. detsembril teatati peretülist Kuusalu vallas, mille käigus läks 18-aastane mees kallale 46-aastasele mehele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Ründaja oli patrulli saabudes sündmuskohalt lahkunud.

4. detsembril teatati kaklusest Maardus, mille käigus tekitas 43-aastane mees kehavigastusi 47-aastasele mehele. Kannatanu viidi raskes seisus haiglasse, vigastuste tekitaja peeti politseinike poolt kinni.

5. detsembril teatati, et Maardus ühise alkoholitarvitamise käigus ründas 47-aastane mees oma elukaaslast, 55-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargus

5. detsembril teatati, et Kostivere alevikus murti sisse kauplusesse, kust varastati raha ja toidukraami. Kahju 6000 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine

5. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel Ahtme maantee maja juures lõi 50-aastane mees oma endist abikaasat, tekitades kannatanule füüsilist valu. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

4. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas Rüütli tänava korteris lõi 46-aastane mees naist, tekitades kannatanule füüsilist valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

5. detsembril teatati politseile, et Narvas Kreenholmi tänava korteris lõi 37-aastane mees naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

5. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas Võidu prospekti korteris lõi 40-aastane naine oma poega, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

5. detsembril teatati politseile, et Narvas Rakvere tänava maja juures löödi 45-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

5. detsembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Metsapargi tänava korteris lõi 30-aastane mees oma abikaasat, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

5. detsembril teatati politseile, et Mäetaguse aleviku korteris lõi 44-aastane mees on elukaaslast, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ähvardamised

6. detsembril teatati politseile, et Sillamäel J. Gagarini maja juures ähvardati relvataolise esemega 44-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

6. detsembril teatati politseile, et Narvas Fama tänaval ähvardas 19-aastane mees noaga teist meest. Politsei pidas 19-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

4. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Püssis varastati Energeetika tänava garaažist kompressor ja akud. Kahju on ligikaudu 300 eurot.

4. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas varastati töökabinetist telefon Samsung ja rahakott kaartidega ning sularahaga. Esialgne kahju on 270 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

6. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas Fama tänava kaupluses möödus 39-aastane mees kassadest alkohoolse joogi eest tasumata. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ning andis üle politseile.

Juhtumid piiril

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 4. detsembril kella 01.40 ajal Eestist väljumisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku kes viibis Eestis seadusliku aluseta ühe päeva. Mehele koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks.

4. detsembril kell 11.20 kontrollis Ida prefektuuri Narva kordoni Mustajõe teenistuse mootorpaadi patrull Narva Veehoidla Kulgu sadamas mootorpaati, mille juht ei olnud nõuetekohaselt registreerinud aluse väljaminekut Piiriveekogu programmis. Paadi juhile viidi läbi selgitustöö ning tehti suuline hoiatus. Juht registreeris toimkonna juhendamisel korralikult oma aluse väljamineku piiriveekogule.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 4. detsembril kella 15.00 ajal Eestisse sisenemisel kahte Vene Föderatsiooni kodanikku. Kuna naisel ja mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati neil riiki sisenemine ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 4. detsembril kella 19.00 ajal Eestisse sisenemisel Bulgaaria Vabariigi kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati tal riiki sisenemine ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 6. detsembril kella 01.00 ajal Eestisse sisenemisel Usbekistani Vabariigi kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati tal riiki sisenemine, väljastati sisenemiskeeld ning saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Narva-1 piiripunktis kontrolliti 6. detsembril kella 11.50 ajal Eestisse sisenemisel Vene Föderatsiooni kodanikku. Kuna mehel puudusid asjakohased dokumendid, siis tõkestati tal riiki sisenemine ja saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Asja omavoliline kasutamine

4. detsembril sai politsei teate, et Paides Mündi teel kasutati omaniku loata elumaja juurde pargitud sõiduautot Citroen, mis leiti Türilt Väike-Pärnu tänavalt.

Pärnumaa

Vargus

4. detsembril alustati kriminaalmenetlust selles, et Pärnus Suur-Sepa tänaval varastati lukustustatud territooriumilt kuus metallist prügikasti kaant. Kahju tekitati ligi 540 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

5. detsembril sai politsei teate, et Märjamaa alevikus lõi 62-aastane mees korteris tuttavat 52-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 62-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus

3. detsembril avastati, et Elva vallas Puhja alevikus on sisse murtud garaaži, kust varastati saag, trimmer, survepesur ja tööriistakomplektid. Esialgne kahju on umbes 3000 eurot.

Juhtumid piiril

4. detsembril kell 2.15 tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine Läti Vabariigi numbrimärgiga veokit juhtinud Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle puudusid Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Isik suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

4. detsembril kella 11.20 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Isik lahkus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

6. detsembril kell 3.25 tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine Moldaavia kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

6. detsembri õhtul avastasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis kontrollitud Saksamaa numbrimärgiga sõiduautost Peugeot kiirusmõõteseadet avastava või selle tööd häiriva seadme ehk antiradari, mille omamine ja kasutamine Eestis on keelatud.

Ööl vastu 7. detsembrit kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Eesti numbrimärgiga Daf veokit ning avastasid, et autorongi haagisel puudub tehniline ülevaatus. Juhile määrati liiklusseaduse rikkumise eest 80-eurone rahatrahv.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab informatsiooni vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.