Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laupäeval toimub Tartu kesklinnas ohutusnõudeid järgiv jõululaat (2020-12-11 08:26:09)

Laupäeval, 12. detsembril toimub Tartu jõululaat, mis toob Küüni tänavale, selle ümbrusesse ja Keskparki kauplema kohalikud toidu-ning käsitöömüüjad. Jõululaada korraldamisel järgitakse kõiki ohutusmeetmeid.

Müüjad paigutatakse Küüni tänavale ja parki kolmemeetrise vahemaaga, et kauplejaid ja ostjaid hajutada ning turvatöötajad paluvad ostjatel järjekordades distantsi hoida. Kõigil ostlejatel on tungivalt soovituslik ka vabas õhus kanda maski, müüjatel on maski kandmine kohustuslik. Kauplejate laudadel ja tänaval on käte desinfitseerimise vahendid ning degusteerimisi ei toimu. Laadal ei ole sellel aastal meelelahutust ega esinemisi, et vältida inimeste kogunemist ühte kohta. Ohutusnõudeid tuletab alal meelde üle saja sildi ja viida.

Tartu Turu juht Rene Kiis selgitas, et müüjad pakuvad laadal linlastele kohalikku käsitöö- ja toidukraami, mida tavakauplustest ei leia. "Pärast arutelusid Terviseametiga otsustasime, et võimalus jõuluostud vabas õhus sooritada aitab hajutada rahvamasse kaubanduskeskuses ning annab ühtlasi toreda võimaluse toetada kodumaiseid väikeettevõtjaid," kirjeldas Kiis.

"Kuna jõulude ajal soovitakse osta rohkem kodumaiseid ja erinäolisi tooteid, annab jõululaat väiketootjatele võimaluse oma kaupa inimestele tutvustada ning koroonaviirusest tingitud olukorras äri elus hoida. Mul on hea meel, et Tartu Turg teeb endast oleneva ja Tartu jõululaada pikk traditsioon saab jätkuda. Panen külastajatele südamele, et vastutus viiruse leviku tõkestamiseks lasub meil kõigil ja haigena tuleb kodus püsida," lausus ettevõtluse arengu osakonna juhataja Alo Lilles.

Laat toimub 12. detsembril kell 10-16. Kohalikku toidu- ja käsitöökaupa saab jõulupühadeni osta ka turuhoonest, kus pööratakse erilist tähelepanu ventilatsioonile, et vähendada viiruse leviku riski. Tartu Turg jälgib soovitusi haiguseleviku piiramiseks ning teeb olukorra muutudes ümberkorraldusi.

Tartu Turg on hinnatud ja väärtuslik partner väiketootjatele, vastutustundlikutele kauplejatele ja värskust hindavatele klientidele. Turuhoone on Eesti toidu visiitkaart Tartus, koondades kvaliteetse ja teadaoleva päritoluga kauba ning aidates kaasa selle vahetule jõudmisele linlastele.
 
Allikas: Tartu uudised

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.