Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Novembri kinnisvaraturg püsis aktiivne (2020-12-21 11:01:11)

Maa-ameti andmetel toimus 2020. aasta novembris kinnisvaraturul ligi 4800 ostu-müügitehingut, mis on 23 protsenti rohkem kui aasta tagasi novembris ning 6 protsenti vähem kui eelnenud kuul.

Novembris oli kinnisvaraturg tavapäraselt aktiivseim Harju maakonnas, kus toimus ligikaudu 44 protsenti kõikidest tehingutest. Järgnesid Tartu, Pärnu, Ida-Viru ja Lääne-Viru maakond. Ülejäänud maakondade osatähtsus jäi alla 5 protsendi.


Mullusega võrdluses on tänavu novembris ostu-müügitehingute kasvu panustanud kõik kolm turusektorit. Novembris tehti hoonestamata maaga 1478 tehingut, mis on ligi 66 protsenti enam kui aasta tagasi samal ajal, hoonestatud maadega 821 tehingut, ehk 28 protsenti enam, ning eluruumina müüdud korteriomanditega tehti 2288 tehingut, mis on ligi 10 protsenti enam kui aasta tagasi. Hoonestamata maade turusektori muutus tuleneb peamiselt Harju, Lääne-Viru ja Tartu maakonnas toimunud hoonestamata kinnisasjadega tehtud tehingute arvu kasvust. Kõigis kolmes maakonnas domineeris novembris hoonestamata maatulunduslike varade müük, Harju ja Tartu maakonnas oli samuti palju hoonestamata elamumaa müüke.

Pealinna korteritehingute arv oli novembris suurem kui aasta tagasi, tehti 993 tehingut, mis on 9 protsenti rohkem kui eelmise aasta novembris. Seejuures moodustas uute korterite müük ligi 37 protsenti kõikidest eluruumina müüdud korterite tehingutest Tallinnas. Tartu ja Pärnu linnas oli korteritehingute koguarv vastavalt 10 ja 33 protsenti suurem kui aasta tagasi samal ajal.

Novembris maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2137 eurot, mis oli eelmise aasta novembriga võrreldes 2 protsenti rohkem ja eelmisest kuust 1 protsent vähem. Tartu korterite keskmine ruutmeetrihind oli novembris 1697 eurot, mis oli mullusest 13 protsenti ja eelmisest kuust 4 protsenti rohkem. Pärnu linna korterite keskmine ruutmeetrihind oli novembris 1333 eurot, olles aastatagusest ajast 10 protsenti rohkem ning eelmise kuuga sisuliselt samal tasemel.

Põhjalikum kuu ülevaade koos graafikutega SIIN.

Jooksvalt on võimalik statistikaga tutvuda kinnisvara hinnastatistika päringukeskkonnas http://www.maaamet.ee/kinnisvara/htraru/.

Detailsemate turuülevaadetega saab tutvuda Maa-ameti kodulehel.



Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.