Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2020-12-22 09:07:06)


Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 116 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 41 varavastast kuritegu. Toime pandi 31 vargust ning registreeriti üks sõiduki omavoliline kasutamine. Registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada viis inimest. Tabati 41 alkoholijoobes sõidukijuhti ja neli narkojoobes sõidukijuhti. Riigipiiri ületas ebaseaduslikult kaks inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rikkumine

19. detsembril teatati politseile, et Kesklinna linnaosas Mere puiesteel toitlustusasutuses ründas 42-aastane mees 49-aastast meest. Politsei pidas 42-aastase mehe ründamises kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

18. detsembril teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval korteris ründas alkoholijoobes 51-aastane mees talle tuttavat 88-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

18. detsembril teatati, et Haaberstis Astangu tänaval korteris tõukas 41-aastane mees oma elukaaslast, 37-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

18. detsembril teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval korteris tekkis konflikt elukaaslaste, 35-aastase mehe ja 32-aastase naise vahel. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes. Konflikti juures viibisid ka alaealised lapsed.

18. detsembril teatati, et Lasnamäel ründasid seni tuvastamata inimesed 45-aastast meest. Kannatanu toimetati haiglasse. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

18. detsembril teatati, et Lasnamäel Pallasti tänaval korteris ründas 41-aastane mees talle tuttavat 44-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

19. detsembril teatati politseile, et Kristiine linnaosas Seebi tänava korteris tekkis tüli elukaaslastee vahel, mille käigus 35-aastane mees lõi 42-aastast naist. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

19. detsembril teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Mahtra tänaval väänas 41-aastane mees 44-aastase naise rannet ning tekitas sellega kannatanule füüsilist valu. Politsei pidas 41-aastase mehe kinni.

20. detsembril teatati peretülist Sõpruse puiesteel asuvas korteris, mille käigus läks 36-aastane mees kallale 45-aastasele mehele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politseinike poolt kinni.

20. detsembril teatati peretülist Rehe tänaval asuvas korteris, kus 33-aastane mees tekitas valu ja kehavigastusi 32-aastasele naisele. Mees peeti politseinike poolt kinni.

20. detsembril teatati peretülist Ehitajate teel asuvas korteris, kus 38-aastane mees tekitas valu ja kehavigastusi 34-aastasele naisele. Mees peeti politseinike poolt kinni.

20. detsembril teatati kaklusest A. H. Tammsaare teel asuvas korteris, mille käigus läks 37-aastane mees kallale 60-aastasele mehele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Ründaja peeti politseinike poolt kinni.

20. detsembril teatati peretülist Tulika tänaval asuvas korteris, kus 52-aastane mees põhjustas valu 48-aastasele naisele. Mees peeti politseinike poolt kinni.

Kelmused

18. detsembril alustati menetlus juhtumis, kus 46-aastasele naisele helistas väidetav pangatöötaja ja teatas, et tema arvelt tehti kahtlane tehing ning seda oleks vaja kontrollida. Selle jaoks küsiti naiselt panga kasutajatunnust ja paluti sisselogimine kinnitada mobiil-ID kaudu. Hiljem avastas kannatanu, et tema arvelt oli tehtud ülekanne summas 410 eurot.

18. detsembril alustati menetlus juhtumis, kus 26-aastasele naisele helistas väidetav pangatöötaja ja teatas, et naise kontol on ootel imelik ülekanne, mis vajab kontrollimist ning selleks on vaja sisestada Smart-ID PIN-koodid. Tegelikult oli tegu kelmidega, kes kandsid kannatanu kontolt edasi 2860 eurot.

18. detsembril alustati menetlus juhtumis, kus tutvumisäpis kohatud naine soovitas kannatanule oma onu, kes pakub professionaalset finantsmaakleri teenust. Tegelikkuses loodi kannatanule telefoni ja interneti vahendusel vale ettekujutus asjaoludest ning lubati võimalust kaubelda kasumiga aktsiabörsil maakleri vahendusel. Kui maaklerid hakkasid nõudma juurdemakseid ning kannatanu ei saanud iseseisvalt kauplemisplatvormilt raha välja võtta, sai ta aru, et tegemist on kelmidega. Kokku kaotas mees 3050 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised

18. detsembril teatati, et Maardus korteris ründas 39-aastane mees oma elukaaslast, 37-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes ning konflikti juures viibisid ka kaks alaealist last. Politseinikud pidasid mehe kinni.

19. detsembril teatati politseile, et Paldiski linnas Rae tänaval korteris lõi 35-aastane mees enda abikaasat, 30-aastast naist. Politsei pidas mehe löömises kahtlustatavana kinni.

19. detsembril teatati politseile, et Kehra linnas lõi joobes ja agressiivne 57-aastane mees 38-aastast naist. Politsei pidas mehe löömises kahtlustatavana kinni.

Juhtumid piiril

18. detsembril lahkusid Tallinna lennujaamast Londonisse andmebaasi andmetel kaks eneseisolatsiooni nõuete rikkujat: 1998. aastal sündinud Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi kodanik ja 1947. aastal sündinud Eesti Vabariigis elav Venemaa Föderatsiooni kodanik. Informatsioon edastati Terviseametile.

19. detsembril lahkusid lennuga Tallinnast Londonisse 1965. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik, 1965. aastal sündinud Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi kodanik ning 1979. aastal sündinud Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi kodanik, kes rikkusid neile määratud eneseisolatsiooni nõudeid. Informatsioon edastati Terviseametile.

20. detsembril lahkus lennuga Tallinnast Londonise üks Eesti Vabariigi kodanik, kes rikkus talle määratud eneseisolatsiooni nõudeid. Info edastati Terviseametile.

20. detsembril lahkusid lennuga Kreekasse kaks Eesti Vabariigi kodanikku, kes rikkusid neile määratud eneseisolatsiooni nõuded. Info edastati Terviseametile.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai 20. detsembri õhtul teate, et Põltsamaa vallas lõi alkoholijoobes mees oma elukaaslast. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ja juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

18. detsembri õhtul sai politsei väljakutse Otepääle Valga maanteele eramusse, kus alkoholijoobes mees väärkohtles oma elukaasast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Viljandimaa

Vargus

Politseile laekus teade, et Viljandi vallas Ülensi külas ettevõtte territooriumil seisnud tõstukilt on varastatud kaks akut. Kahju on 156 eurot.

Võrumaa

Vargus

Politseile laekus teade, et viimase kuu vältel on Antslas Ülesõidu tänaval sisse murtud majja ning varastatud saag ja trimmer. Kahju on selgitamisel.

Juhtumid piiril

19. detsembri õhtul tõkestasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemise Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus seaduslik alus riiki sisenemiseks. Mees saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

20. detsembril kella tõkestasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemise Valgevene Vabariigi kodanikul, kel puudus seaduslik alus riiki sisenemiseks. Mees saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

20. detsembri päeval avastasid Mustvee kordoni piirivalvurid Peipsi järvel ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületuse ühe aluse poolt suunaga Venemaa Föderatsioonist Eesti Vabariiki ja tagasi. Juhtumist teavitati Venemaa Föderatsiooni piirivalvet.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

18. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas Kangelaste prospekti korteris lõi ja ähvardas 33-aastane mees naist, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

20. detsembril teatati politseile, et Narvas V. Gerassimovi tänava korteris lõi 30-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ähvardamine

20. detsembril teatati politseile, et Sillamäel Ranna tänava korteris ähvardas 46-aastane mees oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

20. detsembril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Jõhvis varastati Pargi tänaval pargitud sõidukist sissemurdmise teel mobiiltelefon iPhone 11. Kahju on ligikaudu 790 eurot.

Kelmus

18. detsembril teatati politseile, et Sillamäel kandis üle 48-aastane naine ostu eest raha, kuid ei saanud ostetud kaupa kätte. Kahju on ligikaudu 400 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Arvutikelmus

18. detsembril laekus Narva politseijaoskonda avaldus, et 32-aastase naisega võttis ühendust telefoni teel väidetavalt AnyDesk programmi töötaja ja pakkus võimalust raha teenida. Selle tarbeks kannatanult küsiti tema Smart-ID koode, mida naine ka andis. Seejärel võeti naise nimele laenu. Kahju on 470 eurot.

Juhtum piiril

19. detsembril kella 13.45 ajal avastati Narva jõel ebaseaduslik piiriületus suunaga Eesti Vabariigist Vene Föderatsiooni. Saabunud sündmuskohale paadipatrull tuvastas, et paadis viibinud mehel läks mootor katki. Paadipatrull pukseeris mootoririkkega paadi Narva-Jõesuu sadamasse.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus

19. detsembril sai politsei teate, et Aravete alevikus tungiti öö jooksul kauplusesse, kuid vargus jäi lõpule viimata. Tekitatud kahju on selgitamisel.

Läänemaa

Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine

19. detsembril sai politsei teate, et Haapsalus Raudtee tänaval siseneti omaniku loata eramusse. Tekitatud kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised

21. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Riia maanteel löödi 18-aastast mees, kes sai viga.

19. detsembril sai politsei teate, et Saarde vallas eramus ründas 34-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus 30-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 34-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

19. detsembril sai politsei teate, et Pärnus eramus ründas 50-aastane naine tuttavat 52-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Vargus

18. detsembril alustati kriminaalmenetlust selles, et Pärnus Ringi tänaval varastati garaažist kaks elektritõukeratast GPad ja jalgratas Classic. Kahju tekitati ligi 1600 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine

20. detsembril sai politsei teate, et Kehtna vallas löödi 23-aastast mees, kes sai viga.

Vargus

19. detsembril sai politsei teate, et Rapla vallas tungiti elumajja, kust varastati erinevaid esemeid. Tekitatud kahju on selgitamisel.

Kelmus

18. detsembril alustati kriminaalmenetlust selles, et 10. detsembril helistas vene keelt kõnelev mees Rapla vallas elavale 61-aastasele mehele ja pakkus talle raha teenimise võimalust, milleks vajaliku teenustasu maksmiseks võimaldas mees teenusepakkujatele kaugligipääsu oma arvutile. Mehe pangakontolt kanti Eesti ja välisemaisele pangakontole raha, mida pole tänaseni tagastatud. Kahju tekitati 7200 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.