Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Arvo Aller osales Araabia Ühendemiraatide initsiatiivil toimunud veebikohtumisel (2021-01-21 08:49:37)

Maaeluminister Arvo Aller osales 20.01.2021.a.  Araabia Ühendemiraatide (AÜE) toidu ja veega kindlustatuse ministri pr Mariam Almheiri kutsel toimunud veebikohtumisel, mille eesmärk oli saada tagasisidet ÜRO toidusüsteemideja energeetika valdkonna tippkohtumiste korraldamiseks. Mõlemad kohtumised peaksid toimuma New Yorgis 2021. aasta septembris.

Kutse veebikohtumisele said 15 riigi ministrid maailma eri piirkondadest arvestusega, et esindatud oleks erinevad sektorid, nagunäiteks põllumajandus-, energia- ja kliimasektor. Eesti kõrval olid kohtumisele kutsutud ka Fiji, Indoneesia, Nigeeria, Islandi, Itaalia, Filipiinide, ÜK, India, Maroko, Jordaania, Prantsusmaa, Hiina, Antigua ja Barbuda ning Keenia asjakohaste valdkondade ministrid. Kaasatud olid ka erasektori ja noorteorganisatsioonide esindajad.

Septembris toimuval ÜRO toidusüsteemide tippkohtumisel loodetakse käima lükata uusi algatusi toidusüsteemide muutmiseks, nagu näiteks väiksemate kadudega ning taskukohasem ja tervislikum toit, mis jõuaks iga inimeseni. Selleks tuleks ümber vaadata ja hinnata senised süsteemid, muuta need vastupidavamaks ja kestlikumaks.

Eesti osales ürituse biokütuse segmendis. "Eesti esindajatena pakkusime lahendusi toidutootmise jääkide kasutamiseks energia tootmisel Euroopa roheleppe raames ja Euroopa Liidu toel. Selleks plaanime pilootprojekte, et väärindada erinevad jääke ja saadusi," ütles maaeluminister Arvo Aller.

Aastaks 2050 vajab maailmas toitu arvestuslikult 10 miljardit inimest. Praegupuudub 3 miljardil inimeselpüsiv toidutegemise võimalus. Toidu tootmisega seonduv neelab samal ajal 30% maailmas kasutatavast energiast, kasutab veerandi maast ja toodab 25% kasvuhoonegaasidest.

"Nende suurte katsumustega hakkama saamiseks tuleb tihendada koostööd erinevate sektorite, näiteks energiatootjate, keskkonnahoiu valdkonna ja toidutööstuste vahel. Nagu ütles Euroopa Komisjoni energiadirektoraadi peadirektor pr Ditte Juul-Joergensen samal kohtumisel, on Euroopa Liit valmis toetama vajalike ettevõtmisi ka teistes piirkondades," sõnas minister Aller.

Toimunud kohtumine on salvestatud YouTube kanalis.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.