Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2021-01-22 08:17:08)


Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti möödunud ööpäeval 75 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 39 varavastast kuritegu, sealhulgas 25 vargust. Registreeriti kaks inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga kaks inimest. Tabati kuus alkoholijoobes sõidukijuhti ja üks narkojoobes sõidukijuht.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

20. jaanuaril teatati, et Mustamäel Akadeemia teel korteris lõi 65-aastane mees oma abikaasat, 67-aastast naist.

20. jaanuaril teatati, et Haaberstis Järveotsa teel korteris ründas alkoholijoobes 56-aastane mees talle tuttavat 83-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

20. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Sinimäe tänaval korteris ründas 40-aastane mees oma elukaaslast, 47-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Röövimine

20. jaanuaril teatati, et Haaberstis Järveotsa teel toimus kaklus, mille käigus võeti kannatanutelt ära telefonid.

Kelmused

20. jaanuaril alustati menetlus juhtumis, kus 66-aastasele mehele helistas ennast konsultandina esitlev mees ja pakkus abi varem erinevatel platvormidel kaotatud raha tagastamisel. Selleks tuli kannatanul kelmi juhendamisel siseneda oma PIN-koodidega internetipanka. Hiljem avastas kannatanu, et tema kontolt on tehtud ülekandeid 860 väärtuses.

20. jaanuaril alustati menetlus juhtumis, kus 18-aastasele mehele pakuti võimalust teenida raha, veendes teda, et tegu ei ole laenu võtmisega ja hiljem ei ole vaja midagi tagasi maksta. Selle jaoks küsiti kannatanult tema isikukoodi ja pangakonto numbrit ning paluti Smart-ID kaudu kinnitada tehing. Veidi pärast seda laekuski kannatanu kontole 1934 eurot, millest 1300 andis ta kelmile. Hiljem avastas kannatanu, et tema nimele on siiski sõlmitud laenuleping.

20. jaanuaril alustati menetlus juhtumis, kus tuttav võttis pettuse teel, kasutades 19-aastase naise isikuandmeid, tema nimele laenu. Kahju 2500 eurot.

20. jaanuaril alustati menetlus juhtumis, kus 47-aastasele naisele helistas väidetav Swedbanga töötaja ja küsis pangakoode. Hiljem avastas kannatanu, et tema kontolt on ilma nõusolekuta tehtud ülekandeid kogusummas 4500 eurot.

20. jaanuaril alustati menetlus juhtumis, kus okidoki keskkonnas kaupa müünud inimesega võeti ühendust WhatsAppi teel ning avaldati soovi tema pakutavat toodet soetada. Lepiti kokku, et ostja tasub deposiidiga. Ostjana esinev kelm saatis müüjale lingi, mis paistis logo järgi olevat seotud okidokiga ning palus müüjal raha saamiseks enda krediitkaardi andmed sisestada. Müüja sai teate, et sisselogimine ei õnnestunud ning vajutas tehnilise toe lingile, mis avas vestlusakna. Seal paluti taaskord sisestada erinevad kasutajatunnused, isikukood ning kinnitada tehingud mobiilis PIN-koodidega. Õnneks sai müüja siiski viimasel hetkel aru, et midagi on valesti ja pöördus abi saamiseks oma panga poole.

Tegemist on kavala skeemiga, mille ohumärke võib olla keeruline ära tunda, kuid alustada tuleks veebilehel kauplemise tingimustega tutvumisest. Deposiidiga tasumine tähendab, et raha jääb veebikeskkonna kontole hoiule kuni ostja on kauba kätte saanud ning kinnitab seda. Alles seejärel kantakse deposiitkontol olev summa müüja kontole. Seega on esimene ohumärk antud skeemi puhul, et müüja saab raha kättesaamiseks lingi veel enne, kui on jõudnud kauba postitada. Lisaks tasub tundmatute linkide avamisel tuleb olla väga ettevaatlik. Deposiidiga tasumise korral kantakse raha peale ostja kinnitust automaatselt müüja pangakontole, selleks ei ole vaja avada ühtegi võõra inimese poolt saadetud linki. Ja kui võõras küsib Sinu pangakaardi andmeid, võid kindel olla, et asi pole õige.

20. jaanuaril alustati menetlus juhtumis, kus 41-aastase naisega võttis ühendust tundmatu isik, et osta okidoki keskkonnas müüdavat lastevankrit. Raha saamiseks pidi kannatanu minema veebilehele, kus sisestas oma pangakaardi numbrid, kuid tehing pealtnäha ebaõnnestus. Hiljem avastas kannatanu, et tema nõusolekuta on tema pangakontolt tehtud kaks ülekannet Ukrainasse, kogusummas 296 eurot.

Juhtumid piiril

20. jaanuaril kontrollis Tallina kordoni patrull Paldiski sadamasse laevaga saabunud Leedu registreerimisnumbriga sõiduautot BMW, mida juhtis 1984. aastal sündinud Leedu kodanik. Mees esitas kontrolliks Leedu ID-kaardi ning kehtetu Leedu juhiloa, mille dokumendiekspert tunnistas võltsinguks. Võltsitud juhiluba võeti isikult ära, koostati vallasasja hoiulevõtmise protokoll, sõiduki juhtimiselt kõrvaldamise otsus ning juhtimisõiguseta sõitmise eest väärteoprotokoll. Sõiduk jäi kuni asendusjuhi saabumiseni parklasse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargus

Politseile teatati, et 14. jaanuaril varastati Tartus Aardla tänava kauplusest viis viina ja üle kümne hambaharja. Vargusega tekitatud kahju on 290 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

20. jaanuari õhtul teatati, et Valgas Sõpruse puiestee korteris lõi joobes 46-aastane mees tüli käigus tuttavat 48-aastast meest noaga. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni. Viga saanud mees viidi haiglasse, õnneks tema vigastused eluohtlikud ei ole. Juhtu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

20. jaanuaril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse siseneval suunal Volvo veokit ning tuvastasid, et selle juhil puudub seaduslik alus riiki sisenemiseks. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta suunati tagasi Venemaale.

20. jaanuari pealelõunal said piirivalvurid kõne mehelt, kes oli hommikul maastikusõidukiga Peipsi järvele läinud ning seal hätta sattunud. Järvistul abi vajanud mees kirjeldas piirivalvuritele, et tema ATV ei lähe enam käima ja tema ühes tuttavaga ei saa seetõttu enam järvel tagasi. Juhtunule reageerinud piirivalve saanipatrull andis järvel hätta sattunud mehe sõiduvahendile stardiabi ning seejärel said kalastajad omal jõul tagasi kaldale liikuda.

Ööl vastu 21. jaanuari kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 17 päeva seadusliku aluseta, neist ühe päeva Eestis. Isikule määrati 120-eurone rahatrahv ja koostati lahkumisettekirjutus, misjärel lahkus mees Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

20. jaanuaril teatati politseile, et Vinni valla kortermaja korteris ründas 42-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

20. jaanuaril teatati politseile, et Narvas Võidu prospekti korteris lõi 29-aastane mees naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused

20. jaanuaril teatati politseile, et Jõhvis Puru tee kauplusest varastas 28-aastane mees dressipüksid. Kahju on ligikaudu 42 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. jaanuaril teatati politseile, et Jõhvis Puru tee kauplusest varastati suusapüksid. Kahju on ligikaudu 390 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

20. jaanuaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel varastas 33-aastane naine korduvalt kauplusest kaupa. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Raplamaa

Kelmus
20. jaanuaril alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses esinesid veebilehel börsimaakleritena vene keelt kõnelevad inimesed, kes juhendasid Raplamaal elavat meest nende platvormil investeerima. Mehe arvuti võeti üle kaugtöölaua tarkvara Anydesk kaudu ja tema kontolt kanti välja 9000 eurot. Sellise tegevusega loodi mehele ebaõige ettekujutus investeerimisvõimalusest.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab infot vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.