Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaamet algatas Lõuna-Eesti ohtlike jäätmete kogumis- ja käitluskeskuse loa muutmise taotlusel (2021-02-01 08:35:09)

ASi Epler & Lorenz Lõuna-Eesti ohtlike jäätmete kogumis- ja käitluskeskus tegeleb alates 1991. a Tartus ohtlike ja tavajäätmete kogumise ja põletamisega. Ettevõte taotleb Keskkonnaametilt keskkonnakompleksloa muutmist, et ehitada välja uus põletusseade.

Ettevõte soovib ohtlike jäätmete põletamise kogust suurendada seni lubatud 2000 tonnilt 15 000 tonnini aastas. Ohtlike jäätmete bioloogilise töötluse ehk pinnase puhastamise kogust soovib ettevõte aga vähendada 20 000 tonnilt 3000 tonnini aastas.

Arvestades, et sellises mahus ohtlike jäätmete põletamise keskkonnamõju ei ole varem hinnatud, tuli Keskkonnaametil algatada loa muutmise taotlusele keskkonnamõju hindamine. "Mõju hindamise eesmärk on saada teavet uue suurema põletusseadme keskkonnamõju kohta, seda eelkõige õhuheitmete taseme osas," sõnas Keskkonnaameti ringmajanduse osakonna juhataja Rein Kalle.

Menetluse dokumentidega saab tutvuda keskkonnaotsuste infosüsteemis
KOTKAS. Selleks tuleb valida infosüsteemis Keskkonnaload > Keskkonnalubade taotlused ja menetlused ning sisestada otsingusse menetluse number M-110085.

Keskkonnamõju hindamise programmi ehk lähteülesande ja aruande ehk tulemuste valmimisel korraldab Keskkonnaametkoostöös ettevõttega dokumentide avalikud väljapanekud ja arutelud.

AS-ile Epler & Lorenz kuuluv ohtlike jäätmete kogumis- ja käitluskeskus on Eestis ainuke, mis tegeleb ohtlike jäätmete põletamisega. Selle keskkonnamõju on hinnatud 2006. aastal, kui kavandatava tehase ohtlike jäätmete põletamise kogus oli 2000 tonni aastas.

Mahult väiksema ohtlike jäätmete põletustehase plaanib AS Epler& Lorenz rajada ka Tallinnasse, aadressile Suur-Sõjamäe tee 37/39.

Eestis tekkis 2019. aastal ca 8,2 milj tonni ohtlikke jäätmeid. Nendest põletati ca 18 747 tonni ohtlikke jäätmeid, ülejäänu võeti kas taaskasutusse või ladestati prügilatesse. Kõige mõistlikum ja keskkonnale ohutum on nende käitlemine kohapeal võimalikult ohutul viisil. Keskkonnaameti ülesanne on ettevõttele keskkonnakaitseloa andmisel ettevaatavalt maandada riskid keskkonnale, mida tehakse loas kehtestatud nõuete seadmise kaudu.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.