Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnainspektorid veendusid käimasoleva STS-laadimise turvalisuses (2021-02-11 08:26:14)

9. veebruaril 2021. a.
Pakri lähedal alanud kauba laevalt laevale laadimisel (STS-operatsioonil) osalevatel laevadel on kõik nõuded täidetud, selgus Keskkonnaameti kontrollreidi tulemusena. Keskkonnaminister on palunud siseministril sellisteks laadimisteks lubade andmise ajutiselt peatada.

Keskkonnainspektorid vaatasid üle Paldiski D-ankrualal aset leidnud gaasikondensaadi laadimise dokumentatsiooni ning varustuse. Keskkonnaameti keskkonnakasutuse järelevalve arendusosakonna peainspektori Kuldar Rikma sõnul olid laevade dokumendid korras, voolikud sertifitseeritud, ühendused töökorras ning survetest õnnestus. "Õhtul kell 22:24 alanud kauba laadimisel me reostust ei tuvastanud. Lisaks võtsime kontrollproovi kaubast ning viisime täiendavalt läbi väävlikontrolli. Proovid saatsime laborisse," lausus Rikma.

STS-operatsiooni läbiviimisel kehtivad väga ranged ja tehnilised keskkonnanõuded, alustades ilmastikuoludest ja tegevusest teavitamisest ning lõpetades kinnituste, voolikute, vendrite, tankide, pumpade, klappide, piigartite, alusvannide ja kõige muu tehniliste nõuetega ning nende nõuete kontrollimise sertifikaatidega. Nimetatud peab olema operatsiooni eest vastutav isik. Osalevatel laevadel peab olema reostustõrjeplaan ja reostustõrjevarustus ning nad peavad olema suutelised avarii korral tekkinud reostuse koheselt lokaliseerima ja likvideerima ning teavitama õnnetusest kohe reostustõrjeametkondi. Laevad peavad olema varustatud hädaseiskamissüsteemi või avariinupuga. Toimingut tohivad läbi viia vaid vastava väljaõppe läbinud isikud ning mõlemad osalevad laevad allkirjastavad kontroll-lehe, mis peab olema kontrollimiseks saadaval vähemalt kolme aasta jooksul peale toimingu teostamist.

Keskkonnaminister tegi siseministrile ettepaneku sellisteks laadimisteks lubade andmise alates 8. veebruarist ajutiselt peatada, et analüüsida, kas midagi on vaja STS-operatsioonide korralduses muuta. Alanud operatsiooniks oli luba taotletud juba varem.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi ja Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.