Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kutse: Veeda koolivaheaeg ja vabariigi sünnipäev Tallinna Botaanikaaias (2021-02-11 08:42:50)


1. Tallinna Botaanikaaed kutsub õpilasi koolivaheajal taimepäevadele

Tallinna Botaanikaaia koolivaheaja taimepäevad on tänavu 22., 23., 25. ja 26. veebruaril kell 11.00 – 15.00.

Igal päeval on erinev programm – toimuvad põnevad retked, kaasahaaravad mängud ja meisterdamised. Osalema on oodatud 6 – 14aastased õpilased.


TAIMEPÄEVADE KAVA:

Esmaspäev, 22.02.21 „Rännak mitmes maailmajaos“ – Rännak eri maailmajagudes ning rännakul leitud põnevast taimest herbaariumi meisterdamine.

Teisipäev, 23.02.21 „Džungliradadel“ – Avastusretk troopikasse, kus mänguliste tegevuste käigus otsitakse teada-tuntud iga päev kasutatavaid taimi ning tutvutakse vähemtuntud taimedega. Mängitakse orienteerumismängu ja lahendatakse mõistatusi.

(Kolmapäev, 24.02.21 – Head vabariigi aastapäeva! Sel päeval koolivaheaja taimepäevi ei toimu.)

Neljapäev, 25.02.21 „Linnud talvel linnas ja metsas“ – Tutvutakse talilindude toidulauaga, et teada saada, mida linnud talvel söövad. Selgitatakse kas, millal, kuidas, millega ja milliseid linde talvel toita. Lapsed meisterdavad ka ise linnutoiduanuma.

Reede, 26.02.21 „Põnevate viljade maailmas“ – Tutvutakse viljade põneva maailmaga. Saadakse teada, kuidas viljad lähemal vaatlusel silma paistavad. Lapsed külvavad ka ise põneva eksootilise taime seemne, et teda kodus edasi kasvatada. Sel päeval vaadeldakse seemneid ja vilju ka mikroskoobiga.

 

Registreerimine hiljemalt 21. veebruaril aadressil http://bit.ly/KoolivaheajaTaimepäevad

Kasutame ära kõik talverõõmud! Vastlakuu raames kelgutame iga päev peale põnevat õppeprogrammi pool tundi täiskasvanute järelevalve all botaanikaaia territooriumil – selleks palume kelgud kaasa võtta.

Lastele palume järele tulla hiljemalt kell 15.00. Neile, kes kelgutamisest osa ei võta, saab järele tulla pool tundi varem. Kuna tegevus toimub osaliselt õues, palume riietuda soojalt.

Osalustasu lapse kohta on 10 € päev. Osalustasu saab maksta kohapeal kassasse.

Lõunapausiks palume kaasa võtta söögi ja joogi. 
Osalejate arv on piiratud, grupi suurus on maksimaalselt 10 osalejat.

Kogunemine ja osalustasu maksmine toimub samal päeval botaanikaaia kassas.
Korraldaja võib vajadusel teha programmis muudatusi.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

2. Tähista vabariigi sünnipäeva Eesti aasta puu taimeretkel

Vabariigi aastapäeval ehk 24. veebruaril kell 12.00 ja kell 14.00 kutsume huvilisi põnevale jalutuskäigule läbi lumise botaanikaaia, et tutvuda lähemalt hariliku kadakaga (Juniperus communis) – Eesti aasta puuga.

Aasta puud valitakse Eesti Looduse toimetuse eestvedamisel juba 25. korda. See tähelepanuväärne puittaim on aasta puu tiitli võitnud juba teistkordselt. Ka 1996. aastal valiti aasta puuks kadakas.

Kogu aasta vältel pöörame rohkem tähelepanu kadakale, kes väärib imetlust väga erinevate omaduste poolest. Harilik kadakas on ainus küpressiliste sugukonna esindaja, kellega meil on Eestimaa looduses võimalik kohtuda. Kadaka perekonnas on 68 liiki okaspuid ja -põõsaid, kelle esindajaid leidub nii polaarjoone taga, Alaskal ja Gröönimaal kui ka troopilises Aafrikas. Kadaka perekonna esindajate hulgas leidub mitmeid põnevaid üllatajaid ja silmapaistvaid rekordiomanikke.

Tallinna Botaanikaaias on võimalik tutvuda umbes kümnekonna kadakaliigiga ja arvukate põnevate sortidega. Lisaks kadakatele otsime retkel ka teisi küpressiliste sugukonna esindajaid, näiteks elupuid (Thuja) ja ebaküpresse (Chamaecyparis), kohtume ka hiibapuu (Thujopsis) ja maailma väikseimate käbidega okaspuude mikrobiootadega (Microbiota decussata). Lähistroopika kasvuhoones saab tutvuda ka näiteks vahemere küpressi (Cupressus sempervirens) ja jaapani templiaedade püha puu jaapani krüptomeeriaga (Cryptomeria japonica).

Esimene võimalus osaleda aasta puud tutvustavatel retkedel avaneb 24. veebruaril kell 12.00 ja kell 14.00.
Lisaks aasta puule otsime üles ka aasta sambla, kelleks on üks
eestimaa ilusamaks samblaks peetud lehviksammal (Ptilium crista-castrensis).

Allikas: Tallinna Botaanikaaia teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.