Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2021-02-16 08:09:43)


Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 132 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 57 varavastast kuritegu, sealhulgas 39 vargust, millest eluruumidest kaks ja sõidukitest kaks vargust ja üks sõiduki omavoliline kasutamine. Registreeriti neli inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai viga kolm inimest. Tabati 26 alkoholijoobes sõidukijuhti ja neli narkojoobes sõidukijuhti. Ebaseaduslikke riigipiiri ületamisi ei registreeritud.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Tapmine

12. veebruari õhtul kella 21.25 ajal teatati, et Põhja-Tallinnas Uus-Maleva tänava kortermajas on toime pandud võimalik kuritegu. Ärevale infole reageerinud politseinikud leidsid kortermajast torkehaavadega üliraskes seisus 35-aastase mehe, kelle meedikud haiglasse toimetasid. Mehe vigastused olid sedavõrd rasked, et ta suri haiglas. Politsei pidas sündmuskohal kuriteos kahtlustatavana kinni 55-aastase mehe. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses. Teada on, et mehed olid omavahel tuttavad, kuid milline oli nii traagilise tagajärjeni viinud asjade käik sel õhtul, selgitab uurimine.

Avaliku korra raske rikkumine
13. veebruaril teatati relvaga laskmisest Lasnamäel Punasel tänaval. Sündmusele reageerinud politseinikud tuvastasid, et tegemist oli pneumorelvaga ning kahtlustatav, 21-aastane mees, peeti kinni. Asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlus.


Kehalised väärkohtlemised

12. veebruaril teatati, et Kesklinnas F. R. Faehlmanni tänaval korteris lõi 26-aastane naine kääridega oma elukaaslast, 31-aastast meest. Politseinikud pidasid naise kinni.

12. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinnas Tuulemaa tänaval korteris lõi 31-aastane mees oma endist elukaaslast, 33-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

12. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinnas Paagi tänaval majas ründas 41-aastane mees talle tuttavat 64-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

12. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinnas Alasi tänaval ründasid seni tuvastamata isikud 44-aastast meest. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

12. veebruaril teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval korteris ründas 32-aastane mees oma endist elukaaslast, 39-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

13. veebruaril teatati peretülist Lasnamäel Betooni tänaval asuvas korteris, mille käigus läks 43-aastane mees kallale 39-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Peksmise juures viibis laps. Politseinikud pidasid mehe kinni.

13. veebruaril teatas 47-aastane mees, et tema naaber 52-aastane mees, ründas teda Paldiski maanteel asuvas kortermajas.


13. veebruaril teatati, et Mustamäel Ehitajate teel asuvas korteris läks 41-aastane mees kallale 39-aastasele naisele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

14. veebruaril teatati, et Kesklinnas Endla tänaval toimus konflikt alkoholi tarvitanud 21-aastase ja 23-aastase mehe vahel, kes said mõlemad vigastada. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

14. veebruaril teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuvas korteris löödi 54-aastast naist ja tekitati talle kehavigastusi. Korteris viibis veel mitu inimest, kes olid kõik alkoholi tarvitanud. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

14. veebruaril teatati, et Lasnamäel Katleri tänaval asuvas korteris toimus konflikt alkoholi tarvitanud elukaaslaste, 25-aastase mehe ja 26-aastase naise vahel, kes said mõlemad vigastada. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

14. veebruaril teatati, et Lasnamäel Linnamäe teel löödi 20-aastast meest. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

14. veebruaril teatati, et 36-aastane mees ründas Mustamäel A. H. Tammsaare teel asuvas korteris oma elukaaslast, 33-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

12. veebruaril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval varastati jalgratta peale jäetud mobiiltelefon Iphone. Kahju 750 eurot.

12. veebruaril teatati, et Põhja-Tallinnas Randla tänaval varastati korterist kuldkett väärtusega 1500 eurot. Politseinikud pidasid varguses kahtlustatavana kinni 37-aastase mehe.

13. veebruaril teatati, et Tallinna kesklinnas asuvast kohvikust varastati nagis rippuva jope taskust 5000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
13. veebruaril teatati perevägivallast Keila linnas asuvas korteris, kus 37-aastane mees lõi 38-aastast naist, tekitades talle sellega valu. Politseinikud pidasid mehe kinni.

13. veebruaril teatati peretülist Loksa linnas asuvas korteris, mille käigus läks 32-aastane mees kallale 57-aastasele mehele, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Juhtumid piiril

12. veebruaril viis Põhja prefektuuri ametnik läbi illegaalimenetluse 1986. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kes viibis Eestis seadusliku aluseta 13 päeva. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 10 päeva jooksul ja määrati rahatrahv summas 160 eurot.

13. veebruaril viidi läbi illegaalimenetlus 1985. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehe suhtes, kes osales Mustamäel toimunud kakluses. Mehe viisa tunnistati kehtetuks ja talle koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks. Samuti kohaldati sissesõidukeeld pooleteiseks aastaks.


13. veebruaril kontrollisid Põhja prefektuuri ametnikud Tallinnas kahte Kirgiisi Vabariigi kodanikku, kelle lühiajalise töötamise registreerimine oli kehtetuks tunnistatud ning meeste viisad samuti kehtetud. Neile koostati ettekirjutused riigist lahkumiseks ja kohaldati sissesõidukeelud kaheks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

13. veebruaril laekus politseile teade, et Elvas Tamme külas puhkes kahe alkoholi tarvitanud seltskonna vahel tüli, mis päädis kähmlusega. Rüseluses sai viga 30-aastane mees, kellele meedikus kohapeal esmaabi andsid. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni mehed vanuses 39- ja 23-eluaastat. Juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

12. veebruari õhtul sai politsei väljakutse Tartus Kalda tee korterisse, kus oli puhkenud kaklus. Politsei pidas kohapeal kuriteos kahtlustatavana kinni 44-aastase mehe. Kohapeal andsid meedikud esmaabi 35-aastasele naisele ja keskealisele mehele. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaaluurimises.

Röövimine

Politseile laekus teade, et 12. veebruari õhtupoolikul murti Tartus Võru tänaval sisse korterisse, kust varastati kuldkett ning löödi ses korteris külalisena viibinud meest. Juhtunu täpsemad üksikasjad ning tüli tagamaad selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

12. veebruaril laekus politseile teade, et Valga vallas Taheva küla korrusmajas päädis kahe naabrinaise olmetüli omavahelise kähmlusega. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine
12. veebruaril sai politsei teate, et Türil linnas korteris lõi 53-aastane mees oma naabrit, kes sai viga. Politsei pidas 53-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Arvutikelmus
12. veebruaril alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmise aasta jooksul kasutati Järvamaal elava mehe teadmata tema isikuandmeid ning sõlmiti tema nimele erinevaid laenulepinguid. Kelmusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
12. veebruaril sai politsei teate, et Lääne-Nigula vallas lõi tekkinud tüli käigus seni tuvastamata mees 19-aastast noormeest, kes sai viga.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
12. veebruaril sai politsei teate, et Pärnus eramajas lõi ja ähvardas 62-aastane mees oma 86-aastast ema, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

13. veebruaril sai politsei teate, et Pärnus eramajas läks 42-aastane mees kallale oma 37-aastasele elukaaslasele. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kelmus
12. veebruaril alustati kriminaalmenetlust selles, et Pärnumaal elav 34-aastane naine ostis eelmisel nädalal Facebooki kaudu mängukonsooli, kuid ei ole tänaseni saanud ei konsooli ega tagasi ka selle eest makstud raha. Tekitatud varaline kahju on 205 eurot.

Vargus
13. veebruaril sai politsei teate, et Pärnus Suur-Jõe tänaval varastas 32-aastane mees kauplusest alkoholi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Asja rikkumine ja hävitamine
11. veebruaril alustati kriminaalmenetlust selles, et 2. veebruaril tegi alaealine noormees Märjamaa vallas ettevõttele kuuluval kinnistul tuld, mille tagajärjel hävines täielikult seal olnud laudahoone. Tekitatud kahju on 10 000 eurot.

Saaremaa

Kelmus
12. veebruaril alustati kriminaalmenetlust selles, et jaanuarikuus pakuti Saaremaal elavale mehele internetis soodsatel tingimustel laenu saamise võimalust. Mees tegi laenu saamiseks mitmel korral erinevates summades ülekandeid, kuid laenu ei saanud. Kelmusega tekitatud varaline kahju on ligi 690 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Röövimine

14. veebruaril teatati politseile, et Rakveres seni tuvastamata inimene ähvardas kaupluse müüjat ja võttis kassast ligikaudu 965 eurot sularaha. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

12. veebruaril alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Rakveres varastas seni tuvastamata inimene korduvalt kauplusest kaupa. Kahju on ligikaudu 30 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Röövimised

13. veebruaril teatati politseile, et Narvas V. Gerassimovi tänava maja juures löödi 34-aastast meest ja võeti temalt sularaha. Esialgne kahju on ligikaudu 600 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

13. veebruaril teatati politseile, et Narvas lõi 19-aastane mees kauplusest varguse katsel turvatöötajat, kes sai viga. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ja andis üle politseile.

Kehalised väärkohtlemised

12. veebruaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Lehola tänava korteris lõi 41-aastane mees korduvalt oma poega, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

13. veebruaril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Maleva tänava maja juures lõi 32-aastane mees teist meest, kes sai viga. Politsei pidas 32-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

14. veebruaril teatati politseile, et Narvas V. Gerassimovi tänava korteris lõi 30-aastane mees naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Omastamine

13. veebruaril teatati politseile, et Narva-Jõesuu puhkeasutuses omastati 25-aastasele naisele kuuluvaid ehteid. Kahju on ligikaudu 1166 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.