Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Veebruaris oli kinnisvarturu tehinguaktiivsus suurem kui mullu samal ajal (2021-03-23 08:36:29)

Maa-ameti andmetel toimus 2021. aasta veebruaris kinnisvaraturul ligi 4409 ostu-müügitehingut, mis on 11 protsenti rohkem kui aasta tagasi veebruaris ja 14 protsenti rohkem kui eelnenud kuul.

Veebruaris oli kinnisvaraturg tavapäraselt aktiivseim Harju maakonnas, kus toimus ligikaudu 42 protsenti kõikidest tehingutest. Järgnesid Tartu, Ida-Viru, Pärnu ja Saare maakond. Ülejäänud maakondade osatähtsus jäi alla 5 protsendi.



Veebruari kinnisvaraturu ostu-müügitehingute aktiivsus ületas mullust taset ligi 450 tehinguga, samas kõikides turusektorites kasvu ei toimunud. Kõige rohkem tehinguid tehti eluruumina müüdud korteriomanditega (1925), mis oli ligi 4 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal. Hoonestamata maadega tehti 1579 ja hoonestatud maadega 651 tehingut, eelmise aastaga võrreldes oli kasv vastavalt 35 ja 16 protsenti.

Pealinnas tehti 786 korteritehingut, mis oli 7 protsenti vähem kui aasta tagasi. Seejuures moodustas uute korterite müük 24 protsenti kõikidest eluruumina müüdud Tallinna korterite tehingutest. Tartus tehti 166 ja Pärnu linnas 86 korteritehingut, tehingute arv oli vastavalt 4 ja 16 protsenti suurem kui eelmise aasta veebruaris.

Veebruaris maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2253 eurot, mis oli eelmise aasta veebruariga võrreldes 7 protsenti kõrgem, kuid eelmise kuuga võrreldes muutusteta. Tartu korterite keskmine ruutmeetri hind oli veebruaris 1977 eurot, mis oli aastases võrdluses 23 protsenti ja eelmise kuuga võrreldes 1 protsent kõrgem. Tartu korterite ruutmeetrihinna aastase kasvu taga on kahekordistunud uute korterite müük. Pärnu linna korterite keskmine ruutmeetri hind oli veebruaris 1340 eurot, mis oli aastases võrdluses 1 protsent kõrgem ja eelmise kuuga võrreldes 8 protsenti madalam.

Detailsem veebruari ülevaade on Maa-ameti kodulehel.

Jooksva statistikaga on võimalik tutvuda kinnisvara hinnastatistika päringukeskkonnas.



Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.