Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maa-amet teeb ettevalmistusi kevadiseks aeropildistamiseks (2021-03-26 08:41:08)


Ruudukujuline markeering


Selgitav pilt

Tänavu kevadel katab Maa-amet aerofotodega Lihula-Vändra-Põltsamaa-Kallaste joonest riigi lõunapiirini jääva ala koos Saaremaa, Muhumaa, Ruhnu ja Kihnuga. Läänepoolne ala pildistatakse enne puude lehtimist ja idapoolne lehes puudega. Samuti pildistatakse linnu ja asulaid. Pildistamise jaoks markeeritakse maastik valgete kileruutudega.

Enne lende alustavad Maa-ameti töötajad nimetatud aladel maastikupunktide markeerimisega, markeeringuks on valged kileruudud (60 × 60 cm), mis paigaldatakse maastikule ja on varustatud sildiga "Aeropildistuse maamärk". Markeeringuid on ligi 600.

Kileruutudest markeeringud pannakse ka Tallinna, Tartu, Pärnu, Kohtla-Järve, Jõhvi, Narva, Rakvere linnadesse ja nende lähiümbrusesse. Markeeringud jäävad mõõdistuslendudel pildile ning neid kasutatakse aerofotode plaaniliseks ja kõrguslikuks sidumiseks maapinnaga.

"Püüame markeeringud paigaldada maastikule kohtadesse, kus need ei tohiks maaomanike tegevust häirida," märkis Maa-ameti fotogramm-meetria osakonna nõunik Peep Krusberg. "Ühtlasi palume markeeringuid mitte puutuda ega rikkuda," sõnas ta. Krusberg lisas, et Maa-amet korjab paigaldatud markeeringud maastikult pärast aeropildistamise hooaja lõppemist.

Aeromõõdistuslendudega kogutakse riigile olulisi andmeid, mis võimaldavad ajakohastada Eesti topograafilisi kaarte ning ruumiandmete registrites ja kaarditeenustes sisalduvat teavet.Tänavusel aeropildistamise hooajal toodetud ortofotod jõuavad Maa-ameti geoportaali alates sügisest vastavalt projektide valmimisele.



Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.