Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus tegi muudatusi RMK nõukogus (2021-04-30 08:10:30)


Valitsus otsustas vahetada Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) nõukogus välja kolm liiget. Nõukogust lahkuvad Kalle Põld, Kaspar Kokk ja Rain Epler, nende asemel alustavad nõukogus tööd Randel Länts, Ülo Needo ja Merike Saks.

Metsaseaduse kohaselt kuulub RMK üheksaliikmelisse nõukogusse kaks Riigikogu otsusega nimetatud liiget, kaks Keskkonnaministeeriumi esindajat, üks Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindaja, üks Rahandusministeeriumi esindaja ning kolm asjatundjat keskkonnaministri ettepanekul.

Keskkonnaminister Tõnis Mölder selgitas, et tegi seoses valitsuse vahetusega ettepaneku kutsuda nõukogust tagasi Keskkonnaministeeriumi esindanud Kalle Põld ja sinna eksperdina nimetatud Kaspar Kokk. Epler oli nõukogus Rahandusministeeriumi esindajana ning tema väljavahetamise ettepanek tuli rahandusministrilt.

Pärast muudatust on RMK nõukogu koosseis järgmine: Yoko Alender ja Mihhail Korb (Riigikogu), Margit Martinson ja Hardi Tullus (Keskkonnaministeerium), Ando Leppiman (Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium), Merike Saks (Rahandusministeerium), Mihkel Undrest, Ülo Needo ja Randel Länts (keskkonnaministri ettepanekul nimetatud asjatundjad).

"Koalitsioonileppes on kirjas: "Vähendame raiesurvet riigimetsale ja jälgime, et RMK tegevuses on ökoloogilised, majanduslikud, kultuurilised ja sotsiaalsed eesmärgid suuremas tasakaalus"," meenutas Mölder. "Ministrina on minu ootus uuele RMK nõukogule just selle tasakaalu poole püüdlemine. Eesti on väikeriik, meie kõigi ühine kodu. Igasugune üksteise tasa- ja väljalülitamine ainult lõhub sisemist harmooniat. Seetõttu olen püüdnud RMK nõukogu komplekteerides lähtuda inimeste eripalgelisusest, erinevast ekspertiisist, kontaktivõrgustikust ja ühiskonnatajust."

Metsaseaduse kohaselt nimetatakse Riigimetsa Majandamise Keskuse nõukogu liikmed kolmeks aastaks.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.