Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ettevõtjad saavad maaelu arengukava 2014-2020 üleminekuperioodiks täiendavat laenuraha (2021-05-18 08:25:33)

Põllumajanduse, toiduainetööstuse ja maapiirkonna majandustegevust mitmekesistavad ettevõtjad saavad alates 17.05.2021 jälle esitada laenutaotlusi Eesti maaelu arengukavast 2014-2020 rakenduvatele rahastamisvahenditele, mis olid laenuraha ammendumise tõttu ajutiselt peatatud. Laenutaotlusi võtab vastu Maaelu Edendamise Sihtasustus (MES).


Eesti Maaelu Arengukava (MAK) 2014-2020 muudatusega suunati üleminekuperioodiks MAKi rahastamisvahendisse täiendavad 15 miljonit eurot COVID-19 kriisi järgse taastumise toetuseks. Koos juurdemaksega on rahastamisvahendi kogumaht 54,4 miljonit eurot.

"Senine, ligi 40 miljoni eurone eelarve maht ammendus eelmisel aastal ning kuigi väljaantud raha laekub tasapisi fondi tagasi on äärmiselt oluline, et saime võimaluse suunata täiendavaid vahendeid maapiirkonnas ettevõtluse edendamiseks," ütles maaeluminister
Urmas Kruuse. "Mitmed ettevõtjad on valmis rohkem panustama digi- ja rohepöördesse ning vajavad selleks tuge täiendavate finantseerimisvõimaluste kaudu," lisas minister.

Maaelu Edendamise SA juhatuse liikme
Madis Reinupi sõnul on oluline, et investeerimislaenud oleksid ettevõtjatele kättesaadavad pidevalt. "Nii saavad nad oma tegevust pikemalt ette planeerida, teha investeeringuid just ettevõtjale sobivas arengufaasis ning kaaslaenamise kaudu pankadest lisaraha kaasata.," sõnas Reinup. Lisandunud MAK vahendite ning ka juba tagasilaekuvate summade toel saab laenutooteid pakkuda mitme järgmise aasta jooksul, ilma et oleks ohtu laenuvahendite ammendumiseks.

Rahastamisvahendist jätkatakse mikro- ja väikeettevõtete kasvulaenu ning pikaajalise investeerimislaenu pakkumist. Lisainfo ja taotlusvormid laenutoodete kohta leiab sihtasutuse veebilehelt https://www.mes.ee/laen-maki-rahastamisvahendist.

Rahastamisvahendist finantseeritakse kavandatavaid investeeringuid, mis on jätkusuutlikud, kuid ei leia turult piisavalt rahastamisallikaid. Rahastamisvahend on suunatud väikese ja keskmise suurusega ettevõtjate ja põllumajandussektori konkurentsivõime suurendamiseks, keskkonnahoiu ning ressursitõhususe ja kestva ning kvaliteetse tööhõive edendamise toetamiseks.





Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.