Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
ESTHub tutvustab tulevikuplaane (2021-05-19 08:08:16)

Maa-amet korraldab neljapäeval, 20. mail kell 10-16 riikliku satelliidiandmete keskuse ESTHub teise aastapäeva tähistamiseks virtuaalse visioonipäeva.

Maa-ameti peadirektori asetäitja Artu Ellmann toob välja, et ESTHubi tegutsemise kaks algusaastat on olnud viljakad. "ESTHub pakub satelliidipilte kogu Baltikumi kohta ja keskuse toodetavatel andmetel on kasutajaid üle maailma. Mitmete riigiasutuste ja ülikoolidega on sõlmitud ESTHubi töötluskeskkonna kasutuslepingud, andmeportaalil on ligi 300 kasutajat, Maa-ameti uus rakendus Satiladu saab iga päev kümneid tuhandeid päringuid," selgitas Ellmann. "Pärast kahte tegutsemisaastat on sobiv rääkida tehtust, anda sõna kasutajatele, kes on andmete peale põnevaid teenuseid loonud ja teha koos tulevikuplaane," lisas ta.

Maa-ameti peaspetsialist Martin Menertrõhutab, et satelliidiandmed pakuvad kasutamiseks palju võimalusi, praegu on neid enim kasutatud keskkonna seisundi hindamisel ja põllumajandustootmises, aga ka avaliku sektori teenuste loomisel. "Visioonipäeval saame ülevaate ESTHubi innovatiivsetest kasutusvõimalustest teaduses, äritegevuses ja avalikus sektoris," selgitas Menert. "Lisaks Eesti tarbijatele vahendavad oma kogemusi ka Läti ja Leedu kolleegid," rääkis ta.

Ürituse esinejate ja päevakavaga saab tutvuda Maa-ameti veebilehel. ESTHubi visioonipäev toimub Zoomi vahendusel. Üritus on inglise keeles.

Riiklik satelliidiandmete keskus ESTHub avati 2019. aasta mais. Maa-ameti hallatava keskuse eesmärk on pakkuda Euroopa Kosmoseagentuuri toodetud satelliidiandmeid kohalikule kasutajale, samuti võimaldada andmete töötlemist serveris. 2021. aastal valmis Maa-ametil igaüherakendus Satiladu, mis teeb kaugseireandmed võimalikult lihtsal ja arusaadaval moel kõikidele huvilistele kättesaadavaks.


Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.